به گزارش ایرنا، غفور راستین روز دوشنبه در جمع خبرنگاران ، همکاری نکردن مسئولان برای تخصیص زمین جهت ایجاد پایگاه اورژانس در شهر اصفهان، مسایل فرهنگی برای باز کردن مسیر جهت عبور آمبولانس ها، عدم پوشش کامل شبکه تلفن همراه در جاده های برون شهری به ویژه در شرق استان و کمبود نیروی انسانی را از جمله این مشکلات برشمرد.
وی با تاکید بر این که هنوز در کلانشهر اصفهان به استاندارد کشوری برای زمان رسیدن آمبولانس به محل امدادخواهی نرسیده ایم، تصریح کرد : مهمترین عامل آن عدم امکان ایجاد و استقرار پایگاه های اورژانس با توزیع مناسب در این کلانشهر است.
به گفته وی در برخی مناطق این کلانشهر چند پایگاه اورژانس وجود دارد اما در منطقه ای دیگر به دلیل عدم تخصیص زمین مناسب، هیچ پایگاه اورژانسی وجود ندارد و همین امر امدادرسانی را در این شهر بزرگ و پر ترافیک با مشکل مواجه می کند.
راستین همچنین با اشاره به نبودن مسیرهای ویژه تردد خودروهای امداد از جمله آمبولانس در این کلانشهر، خاطرنشان کرد : در مذاکره هایی که با شهردار اصفهان داشتیم، بسیاری از نرده های مسیرهای اتوبوس تندرو (BRT) برداشته شد که گام موثری برای سهولت در تردد خودروهای امداد است.
وی با تاکید بر اینکه لازم است فرهنگ سازی بیشتری برای همراهی مردم با عوامل اورژانس به هنگام تردد آمبولانس در خیابان ها و پشت چراغ های قرمز صورت گیرد، افزود : هنوز بسیاری از مردم انتظار دارند که هرگاه به شماره تلفن 115 زنگ زدند در همان لحظه آمبولانس به محل حادثه برسد در حالی که اعزام آمبولانس با توجه به شرایط کلانشهری مانند اصفهان، زمان بر است.
مدیر حوادث و فوریت های پزشکی اصفهان به مشکل عدم پوشش تلفن همراه در برخی از جاده های برون شهری اشاره و اضافه کرد : این مشکل بیشتر در مناطق شرق استان از جمله جاده طریق الرضا(ع) از نایین به خور، انارک به چوپانان، خور به معدن پتاس، خور به یزد و جندق به معلمان وجود دارد.
وی با بیان این که بسیاری از نیروهای اورژانس اصفهان به صورت قرارداد شرکتی مشغول کار هستند، تصریح کرد : ما منتظر مجوز سازمان مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور برای جذب نیروی انسانی در اصفهان هستیم.
راستین به مشکل خودروهای آمبولانس اشاره و اضافه کرد : تعدادی از دستگاه های آمبولانس به دلیل نبود قطعه و بودجه کافی در صف انتظار تعمیر هستند و همین امر باعث کاهش تعداد آمبولانس های رزرو در پایگاه های اورژانس شده است.
وی همچنین تعداد ماموریت های اورژانس در 6 ماه نخست امسال در استان را 107 هزار ماموریت شامل 74 هزار ماموریت غیر تصادفی و 33 هزار ماموریت تصادفی اعلام و تصریح کرد : این رقم سال گذشته 104 هزار ماموریت شامل 70 هزار ماموریت غیر تصادفی و 34 هزار ماموریت تصادفی بود.
مدیر حوادث و فوریت های پزشکی استان اصفهان گفت : مقایسه نوع ماموریت های تصادفی در 6 ماه نخست امسال گویای کاهش ماموریت های شهری و افزایش ماموریت های جاده ای است.
راستین ادامه داد : در 6 ماه نخست سال گذشته از ماموریت های تصادفی 27 هزار مورد شهری و حدود هشت هزار مورد جاده ای بود در حالی که در مدت مشابه در سال جاری این ماموریت ها به ترتیب 24 هزار و 9 هزار مورد بود.
وی شایع ترین و بیشترین عامل تصادف های شهری را موتور سیکلت اعلام و تصریح کرد : با توجه به فرهنگ سازی و اقدام های صورت گرفته از سوی نیروی انتظامی، امسال شاهد کاهش ماموریت های تصادفی شهری بودیم.
وی استفاده از موتورسیکلت های برقی را در کاهش حوادث ترافیکی شهری بسیار موثر دانست و افزود : این موتورها دارای سرعت محدود هستند.
راستین همچنین شایع ترین علت تصادفات در جاده های برون شهری را خستگی و خواب آلودگی راننده ذکر و اضافه کرد : افزایش تعداد خودروها و ترددها و کارایی نداشتن برخی از دوربین های کنترل سرعت جاده ای نیز در بروز تصادفات موثر است.
وی خاطرنشان کرد : بر اساس آمار موجود سال گذشته 991 نفر در استان اصفهان بر اثر حوادث ترافیکی و تصادف جان باخته اند در حالی که این رقم در 6 ماه نخست امسال 250 نفر بوده است.
مدیر حوادث و فوریت های پزشکی اصفهان، استاندارد پوشش جاده ای را 2.5 پایگاه در هر یکصد کیلومتر اعلام کرد و افزود : این شاخص در زمان حاضر در این استان 1.7 پایگاه است.
وی ادامه داد : بر اساس استانداردها 80 درصد ماموریت های شهری باید کمتر از هشت دقیقه انجام شود که به این شاخص در همه شهرهای استان به جز کلانشهر اصفهان رسیده ایم.
وی زمان استاندارد رسیدن اورژانس به محل حادثه در جاده های برون شهری را 15 دقیقه دانست و افزود : به طور میانگین به این شاخص رسیده ایم اما در برخی از جاده ها به دلایلی مانند عدم امکان ایجاد پایگاه پوشش ما کامل نیست.
راستین با اشاره به این که پایگاه اورژانس هوایی اصفهان طی قراردادی که با هوانیروز ارتش منعقد شد، فعال است، گفت : بالگرد هایی که در ماموریت های هوایی در اصفهان استفاده می شود نظامی است و تجهیزات تخصصی امدادرسانی ندارد به همین دلیل با محدودیت هایی در این زمینه مواجه هستیم و کمترین انتقال مصدوم را از این طریق در مقایسه با سایر استان ها داریم.
وی بیان داشت : مقرر است سه دستگاه مدی کوپتر (بالگرد اورژانس هوایی اختصاصی پزشکی) به استان اصفهان جهت رفع این محدودیت تخصیص یابد که هنوز این کار انجام نشده است.
راستین تعداد تماس های مردم با شماره تلفن 115 در هر شبانه روز را بیش از 2 هزار تماس اعلام و تصریح کرد : پس از راه اندازی سیستم اتوماسیون در اورژانس اصفهان و امکان ردیابی شماره تلفن و آدرس، تعداد تماس های مزاحم به صفر نزدیک شده است.
وی درباره ایجاد جایگاه (پد) مخصوص بالگردهای اورژانس هوایی توضیح داد : مقرر بود این جایگاه در جاده ورودی اصفهان و رو به روی هسا ( هواپیماسازی ایران) ایجاد شود اما به دلیل مسایل امنیتی با آن مخالفت شد.
استان اصفهان دارای 145 پایگاه فعال اورژانس شامل 75 پایگاه شهری، 69 پایگاه جاده ای و یک پایگاه هوایی است.
3011/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.