در این مطلب می خوانیم:
هشدار آبی مدیر شرکت آب و فاضلاب استان قم در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه، زنگ خطر بحران آب و محیط زیست را مجددا به صدا درآورد. احتمال شوری آب قم و پایان منابع جدید برای تامین آب از موضوعات مهمی بود که مدیر شرکت آب و فاضلاب استان قم به آنها اشاره نمود .
ماه گذشته نیز رئیس سازمان هواشناسی استان در جمع اصحاب رسانه در سلسله نشست های عش آل محمد مطالب ارزشمندی را در باب بحران جمعیتی و محیط زیست قم ارائه نمود که متاسفانه از سوی رسانه ها و تحلیل گران اجتماعی توجه جدی به آن نشد.
یحیی زارع توان اقلیمی قم را 250 الی 300 هزار نفر جمعیت می داند، درحالی که هم اکنون بالغ بر یک میلیون و 300 هزار نفر در قم ساکن هستند. وجود 450 هزار دستگاه موتورسیکلت و تردد بیش از250 هزار دستگاه از این موتورسیکلت ها در سطح شهر و آلودگی های ناشی از آن، از دیگر موضوعاتی بود که رئیس سازمان هواشناسی قم در آن نشست بدان اشاره نمود ، که همین دو مورد کافی هست تا کلانشهری مانند قم را در آینده نزدیک با فاجعه زیست محیطی و انفجار جمعیتی مواجه نماید.
مهندس بختیاری نایب رئیس شورای شهر و مشاور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان نیز چندی پیش در گفت و گو با روزنامه وزین اقتصاد آینده با اشاره به خشکسالی سالهای اخیر نسبت به کمبود منافع آب در سال 98 هشدار داد بود که اگر همین موارد را کنار هم بگذاریم در آینده ای نه چندان دور با بحران جدی آب و محیط زیست مواجه خواهیم شد. حال سئوال این است که در صورت ادامه روند خشکسالی ها که از یک دهه پیش محیط زیست، کشاورزی و فضای سبز کشور را تحت تاثیر قرار داده است، استان های همجوار نیز با کمبود آب مواجه خواهند شد. استان هایی همچون اصفهان و مرکزی که بخش قابل ملاحظه ای از آب قم را از سرشاخه های دز تامین می کنند، امروزه خود گرفتار کم آبی و خشکسالی می باشند و مطمئنا در صورت ادامه این روند انتقال آب از سرشاخه های دز و یا هر کجای دیگر با اعتراض کشاورزان و مردم آن مناطق مواجه خواهد شد. از سوی دیگر منابع آب قم بسیار محدود بوده و با وجود کاهش بارندگی ها، حجم ذخایر آبی استان جوابگوی آب شرب کلانشهر قم نیز نخواهد بود.
این درحالیست که نیاز آبی کلانشهر قم با جمعیتی نزدیک به یک و نیم میلیون نفر در حال افزایش است. گسترش غیر اصولی شهر از یک سو و افزایش بی رویه جمعیت از سوی دیگر، لزوم گسترش پارک ها، بوستان ها و فضای سبز را به دنبال خواهد داشت که همه این موارد نیاز آبی قم را دو چندان خواهد کرد. حال با این بحران موجود در کشور و استان های مجاور، مسئولین استان چه تمهیداتی برای مقابله با احتمال قطع آب قم از سرشاخه های دز اندیشیده اند؟ این سئوال اگر چه ممکن است در وهله اول عجولانه، سیاسی و به نوعی تشویش اذهان عمومی را به دنبال داشته باشد، ولی واقعیت این است که مدیریت استان طی دهه های اخیر بدون مطالعه و بدون برنامه ریزی به گسترش شهرنشینی و افزایش جمعیت استان مبادرت نموده است که آینده این شهر را با خطرات جدی مواجه خواهد نمود.
منبع: هفته نامه ندای وطن
8138/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.