بیت تاریخی حضرت امام (س) در خمین با رکورد روزانه حدود 3000 نفر میزبان گردشگران نوروزی از سراسر ایران است.
جماران - فرهاد بهارفر: بیت تاریخی حضرت امام (س) در خمین با رکورد روزانه حدود 3000 نفر میزبان گردشگران نوروزی از سراسر ایران است.
به گزارش جماران، بیت تاریخی حضرت امام(س) بیتردید یکی از مهمترین و پرجاذبهترین اماکن تاریخی، مذهبی و گردشگری شهرستان خمین است که در جنوبیترین منطقه استان مرکزی واقع شده و در نوروز امسال روزانه حدود 3000 نفر مسافر را از استانها و شهرستانهای مختلف ایران به خود میبیند.
** مسافرانی که برای عبور از خمین مسیرشان را تغییر میدهند
شهرستان خمین با توجه به موقعیت جغرافیاییاش که در مسیر سفرهای بین استانی قرار گرفته، توجه مسافران شهرهایی چون اصفهان، شیراز، شهرکرد، بندرعباس و سایر شهرهای جنوبی کشور را به خود جلب کرده و همینطور کاروانهای راهیان نور که از تهران عازم مناطق جنگی هستند هم مسیرشان را در امتداد گذر از این شهر قرار میدهند تا دیداری از زادگاه بنیانگذارکبیر انقلاب اسلامی ایران داشته باشند.
** بستههای فرهنگی از آثار حضرت امام (س) هدیه گردشگران نوروزی
حجتالاسلام والمسلمین رضوی مسوول نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام (س) در خمین از تمهیدات ویژه برای گردشگران نوروزی و پذیرایی 12 ساعته از آنها در طی روز خبر داد و به جماران گفت: بیت تاریخی حضرت امام (س) که پیش از این مرمت شده بود، امسال با امکانات بیشتری از مهمانان پذیرایی میکند. ما هر روز از ساعت 8 الی 20 پذیرای گردشگران نوروزی هستیم و علاه بر پذیرایی از مسافران هنگام حضور در بیت امام (س)، بستههای فرهنگی شامل کتب، لوح فشرده و ... از آثار حضرت امام (س) را به همه مردم هدیه میدهیم.
** پیشبینی حضور 50 هزار گردشگر در بیت تاریخی امام (س) در نوروز امسال
وی با بیان اینکه بیت تاریخی حضرت امام (س) در روزهای اخیر مسافرانی را از شهرهای مختلفی چون تهران، سنندج، بندر عباس، کرمانشاه و همچنین کاروانهای راهیان نور را به خود دیده است، ادامه داد: شرایط منزل تاریخی امام نسبت به سالهای پیش بهتر شده و اگر در گذشته کم و کاستی وجود داشته، امسال به همت تولیت موسسه و حرم حضرت امام تقریبا همه آنها را برطرف کردهایم. همچنین همکاری ادارهها و دستگاههای مختلف در استان مرکزی و شهرستان خمین در افزایش چشمگیر گردشگران نوروزی موثر بوده است. در حال حاضر میانگین حضور مسافران نوروزی امسال روزانه حدود 3000 نفر است که پیشبینی میشود تا پایان تعطیلات به رقم کلی 50000 نفر برسیم که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
** ویژگی معماری بیت تاریخی امام (س) چیست؟
به گزارش جماران حضرت امام خمینی(س) در یکی از خانههای خمین در محله سرپل به دنیا آمد، خانهای که به سرا قلعه معروف بود. خانه پدری حضرت امام (س) که با حیاطها، دالانها و هشتیهایش روزی پذیرای قدوم کودکی بود که تاریخ دنیای معاصر را متحول کرد، یکی از بناهای عظیم و مثال زدنی دوره قاجاریه در بافت تاریخی خمین به شمار میآید. این عمارت خاص از مجموعهای چهار هستهای تشکیل شده که بر خلاف معماریهای سنتی ایران، هیچ کدام از حیاطها نقش حیاط مرکزی را ندارد.
این خانه شامل بخشهایی چون جلوخان، فضای ورودی اصلی و پیش طاق، هشتی، دالان، حیاط اندرونی، حیاط بیرونی، حیاط دارای شبستان است که محل تولد امام خمینی (س) بود و همچنین حیاط موروثی امام خمینی (س). اطاقها و شبستان های بیت تاریخی با معماری خاص در این عمارت بزرگ پراکنده هستند. یکی از بخش های مهم خانه برج آن است. این برج در زمان حمله یاغیها و اشرار برای دفاع از شهر استفاده میشد که ویژگی بارز آن امکان دید به تمام نقاط شهر است.
** راهاندازی مجتمع فرهنگی کنار بیت با طرح حاج احمدآقا (ره)
به گزارش جماران مجتمع فرهنگی کنار بیت حضرت امام (س) هم یکی دیگر از تمهیدات جدید امسال است که با حیاط وسیع، شبستانها و رواقهای مختلف برای استراحت مسافران، سالن آمفی تئاتر و سالنهای چند منظوره خدمات بیشتری را برای گردشگران نوروزی امسال فراهم آورده است.
حجتالاسلام رضوی درباره ایجاد این مجتمع فرهنگی نیز به جماران گفت: شروع شکلگیری این مکان به دستور مرحوم حاج احمدآقا خمینی (ره) بود که بر اساس آن منازل و زمینهای اطراف بیت تاریخی به قیمت روز خریداری شد تا به کسی اجحاف نشود و سپس ساخت این مجتمع فرهنگی با هدف ایجاد امکانات بیشتری برای مردم خمین و استان مرکزی و همچنین مسافران و گردشگران، آغاز شد. این مجتمع از جهات مختلف، مجموعه فرهنگی و گردشگری کاملی به شمار میآید که تقریبا اکثر بخشهای آن راهاندازی شد. تنها موزه و کتابخانه مجتمع هنوز به طور کامل تجهیز نشده که در آینده نزدیک این کار انجام میشود.
** نمایشگاه یاس کبود در خمین میزبان گردشگران
به گزارش جماران همچنین به مناسبت ایام فاطمیه با همکاری تشکل های مذهبی شهرستان خمین، نمایشگاه یاس کبود، در محل مصلی امام خمینی(س) شهر خمین برپا شده است. این نمایشگاه شامل غرفه های متعددی از جمله ماکتها و فضاهای شبیهسازی شدهای از بیت الزهرا (س)، محل غسل حضرت فاطمه(س)، بیت الاحزان، غرفهای ویژه تابوت نمادین امام حسن مجتبی(ع)، نخلستان و چاهی که حضرت علی(ع) در آنجا به درد دل می پرداخت، تل زینبیه، خرابه شام، مسجدالنبی(ص)، خانه کعبه و غرفه ویژه شهدا است که تا 15 فروردین پذیرای شیفتگان اهل بیت علیهمالسلام خواهد بود.
** سایر اماکن گردشگری خمین چیست؟
به گزارش جماران شهرستان خمین علاوه بر بیت تاریخی حضرت امام (س) جاذبههای گردشگری دیگری هم دارد که بعضی از آنها عبارتند از: قلعه سالار محتشم، موزه مردمشناسی که تا حدودی صنایع دستی اهالی این خطه از کشور را در معرض عموم قرار میدهد، قلعه یوجان که زمانی پناهگاه پدر حضرت امام (س) و یارانش در برابر حکام ظالم بود که البته این مکان نیاز به بازسازی دارد، همچنین منطقه گردشگری و خوش آب و هوای بوجه که امید است این مکان هم مورد رسیدگی بهتر قرار گیرد.