یک اقتصاددان با بیان این‌که افزایش نرخ ارز واکنشی نسبت به سه برابر شدن نقدینگی است، گفت: سقوط سه برابری ارزش پول ملی، نتیجه سودهای 27 درصدی بانک‌هاست که به سپرده‌ها پرداخت کردند؛ بنابراین نباید نسبت به افزایش نرخ ارز طلب کار کسی باشیم.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، «محمد حسین ادیب» در نشست پیش‌بینی آینده اقتصاد ایران در تحلیل چرایی جریانات اخیر در بازار ارز، اظهار کرد: اگر تورم در یک کشور بیشتر از تورم در کشور دیگر باشد دیر یا زود، ارزش پول ملی کشوری در مقابل پول کشوری که تورم کمی دارد، به میزان اختلاف تورم بین آن‌ها کاهش می یابد.
وی با اشاره به دلیل افزایش تورم در یک کشور، ادامه داد: اگر سیاست‌های پولی ایران، انبساطی‌تر از پول ملی سایر کشور‌ها باشد، تورم افزایش می‌یابد.
وی عنوان کرد: دو نوع سیاست انبساطی وجود دارد که یکی از آن در دولت اقای احمدی نژاد و یکی در دولت آقای روحانی اجرایی شد، هرچند نتیجه هر دو یکی بوده ولی ماهیت آن‌ها متفاوت است؛ به عنوان مثال در دولت آقای احمدی نژاد بانک مرکزی خلق پول می‌کرد، ولی در دولت اقای روحانی بانک ها خلق پول می کنند، که هر دو باعث رشد نقدینگی شده و تورم افزایش می‌یابد.
این اقتصادان با تاکید بر این‌که در هیچ جای دنیا بانک ها اجازه چاپ اسکناس ندارند، در حالی که ما این اجازه را به بانک ها دادیم، گفت:  سه برابر شدن نقدینگی در سال 91 تحریم نبوده بلکه قرار گرفتن ایران در رده دومین کشور دارای بالاترین تورم در سال 80 بود؛ که این امر کاهش ارزش پول ملی را به دنبال داشت.
وی با بیان این‌که بالا بودن تورم در یک کشور، آثار منفی خود را با تغییر نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: در این صورت دولت‌ها سیاست انبساطی را در پیش می‌گیرند، به همین دلیل این نوع سیاست در کوتاه مدت منجر به رشد اقتصادی و بهتر شدن شرایط می‌شود، ولی در بلند مدت آثار منفی خود را نشان می دهد.
وی ادامه داد: زمانی که بانک‌ها نیز سیاست انبساطی در پیش گیرند به جای تورم ارزی، تورم ریالی اتفاق می‌افتد؛ به عنوان مثال در دهه 80  بانک مرکزی که این نوع سیاست را ئدرپیش گرفته بود، 80 درصد سود های سپرده گذاری ناشی از تورم بود و همین عامل منجر شده بود که ما دومین کشور دارای تورم بالا باشیم.
ادیب اضافه کرد: بنده معتقدم که ارزش پول ملی با سیاست‌هایی که دولت در پیش گرفته است، افت خواهد داشت و تحریم‌ها در این امر هیچ گونه تاثیری ندارد، چراکه ثروت ما ناشی از تورم است.
وی با اشاره به آمار سیستم‌های بانکی، گفت: 85 درصد سودهای بانکی به 600 نفر و 40 درصد سپرده‌های بانکی متعلق به 50 هزار نفر است.
وی با بیان این‌که حدود پنج هزار شرکت، 70 درصد ثروت کشور را در اختیار دارند، افزود: 40 درصد تسهیلات بانکی به 200 شرکت پرداخت شده است.
این اقتصاددان گفت: تورم باعث می‌شود، پولدار پولدارتر و بی پول نیز بی پول‌تر شود؛ چراکه این روند خود به خود منجر می‌شود تا ثروت کشور در اختیار برخی افراد قرار گیرد.
وی با بیان این‌که با این وضعیت سیستم پولی و بانکی کشور، بالا بودن نرخ ارز یک مسئله عادی است، اظهار کرد: اگر سیستم بانکی اصلاح نشود، نرخ دلار تا 100 هزار تومان پیش خواهد رفت که باعث می‌شود 99 درصد جامعه در فقر مطلق زندگی کنند.
ادیب با  بیان این‌که صرافی‌ها ابزار پولشویی هستند، خاطرنشان کرد: بستن صرافی‌ها یک حرکت عادلانه‌ای است؛ چراکه بیشتر فساد ها از این طریق انجام می‌گرفت.
وی با اشاره به این‌که خوشبختانه وضعیت صادرات غیرنفتی در کشور مناسب است، گفت: تحریم‌های علیه ایران بیشتر جنبه روانی داشته و برای گرفتن سهم ایران از بازار نفت است. 
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.