استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: یکی از مضرات فست فودها، سرخ شدن نشاسته در روغن است؛ هر هیدروکربنی که در روغن سرخ شود، ایجاد پلی آکریل می کند که ماده ای بسیار سمی است.
جواد حصاری در گفت وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، اظهار کرد: در سرخ کردن انواع فست فودها از روغن های اشباع استفاده می شود که بسیار چاق کننده هستند و فردی که به عنوان غذای اصلی از آنها استفاده می کند به افزایش وزن و افزایش کلسترول مبتلا می شود که عوارض شدیدی در پی دارد.
وی با اشاره به ارزش پایین غذایی مواد مورد مصرف در فست فود خاطرنشان کرد: در تهیه اکثر فست فودها از سوسیس، کالباس و یا سیب زمینی سرخ کرده استفاده می شود و علیب رغم افزودن مواد معطر و ادویه جات که طعم و مزه ای متفاوت به آنها می دهد در واقع از نظر ارزش غذایی در مراحل پایین رده بندی مواد غذایی قرار دارند. اغلب گوشت های فرآوری شده (سوسیس، کالباس و...) دارای پروانه بهداشتی هستند اما در فرمولاسیون این فرآورده های غذایی از موادی استفاده می شود که مضر هستند؛ رنگ دهنده ها، ادویه جات، روغن و... ترکیباتی هستند که باعث بروز عوارض شدیدی در بدن می شوند که به طور اختصار به آنها اشاره می شود.
حصاری ادامه داد: هیچ کس نمی گوید که صددرصد این غذاها را کنار بگذارید ما می گوییم هر از گاهی استفاده شود نه اینکه در هفته 3 تا 4 وعده مصرف کنیم. انسانها دوست دارند که تنوع غذایی داشته باشند اما باید به سمت غذاهای سالم برویم؛ به طور مثال پیتزایی باشد با حجم کم و در آن از میوه ها و سبزیجات استفاده شود و پیتزایی حجیم، چرب با پنیر و سس فراوان را کنار بگذاریم.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز با اشاره به عوارض نیتریت مورد استفاده در سوسیس و کالباس یادآور شد: در بعضی از سوسیس و کالباس ها از نیتریت به عنوان رنگ دهنده استفاده می شود که این ماده باعث ایجاد سرطان سیستم گوارشی در بدن می شود که از یک حد، مصرف آن ممنوع است؛ از اکثر فرآورده های گوشتی (سوسیس، کالباس و همبرگر) که قیمت ارزانی دارند، نمی توان به عنوان جایگزین گوشت استفاده کرد.
حصاری بیان کرد: فست فودها در طولانی مدت باعث اضافه وزن، ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی، ابتلا به فشار خون، ابتلا به دیابت، چاقی مفرط، اختلالات کیسه صفرا، ابتلا به برخی سرطان ها نظیر سرطان پروستات، پانکراس، سینه، ریه، روده و... همچنین افسردگی می شود.
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: ما می توانیم به جای استفاده از این غذاهای چرب و پر ادویه از فست فود های سالم و سنتی مثل مخلوط میوه ها و سبزی ها؛ تخمه ها و تنقلات قدیمی، میوه های خشک شده (توت، آلو، پسته، انجیر، خرما و ...) استفاده کنیم.
وی با اشاره به ادویه های استفاده شده در فست فودها افزود: ادویه های استفاده شده در این مواد غذایی باعث ایجاد حساسیت شدید در بعضی افراد می شوند.
حصاری تاکید کرد: چربی و روغنهایی که در این مواد غذایی استفاده می شود، بسیار چاق کننده هستند، چاقی که با کمبود مواد مغذی طبیعی همراه هست، فست فودها را می خوریم تا سیر شویم. افراد جامعه باید به عنوان تنقل به این مواد نگاه کنند نه به عنوان یک ماده غذایی سالم .
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}انتهای پیام