ورزشی جماران: 11 تیر 1403 بود که طی برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون دوومیدانی احسان حدادی نایب قهرمان المپیک لندن به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد. انتخاباتی که از همان قبل از برگزاری به دلیل شائبههای حمایت از حدادی و تعویق مجمع به دلیل صدور صلاحیت او حواشی خاص خود را داشت و اکنون بعد از گذشت شش ماه سریال این حواشی تمام نشدنی ورزش مادر را به نابسامانی کشانده است.
برخورد ارباب رعیتی با ورزشکاران و کارمندان فدراسیون
سالها است شرایط و امکانات نامناسب در دوومیدانی بخشی انکار ناپذیر از ورزش اول المپیک را تشکیل داده اما چیزی که در این میان اهمیت دارد نوع رویارویی نفر اول فدراسیون با انتقادات است. اوایل دی ماه بود که حسین رسولی قهرمان پرتاب دیسک بازیهای آسیایی در گفت و گویی گلایههای خود از وضعیت اردوی تیم ملی دوومیدانی و دلایل ترک آن را مطرح کرد اما این انتقاد ظاهرا به مذاق فدراسیون خوش نیامده و چند روز بعد (10 دی) این ورزشکار ویدئویی در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام با چشمانی اشکبار منتشر کرد مبنی بر این که به دلیل انتقاد از فدراسیون جلسهای با حضور افراد زیادی برای او برگزار شده و در ادامه هم مانع ورود او به ورزشگاه آفتاب انقلاب شدهاند.
جریمه میلیاردی فدراسیون به دلیل ترخیص نکردن تجهیزات از گمرک
در زمانسرپرستی مهدی مبینی در فدراسیون دوومیدانی وی همزمان با برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا با توجه به ارتباطات و رایزنیهایی که انجام داد کنفدراسیون آسیا تعدادی تجهیزات دوومیدانی ازجمله تشک و مانع پرش ارتفاع و پرش با نیزه و همچنین تعداد زیادی وزنه پرتاب را که مبلغی حدودا بالغ بر هشت میلیارد تومان دارد را از طریق یک شرکت هندی به عنوان هدیه به کشور ارسال کرد اما بعد از روی کار آمدن احسان حدادی در راس فدراسیون همچنان اقدامی در جهت ترخیص این تجهیزات از گمرک صورت نگرفته به طوری که شنیده میشود فدراسیون باید جریمهای بالغ بر نزدیک به 1 میلیارد تومان پرداخت کند، از طرفی شرکت هندی هم خواستار تخلیه کانتینرهای خود و ارسال به این کشور شده است. نکته مهم دیگر این است که با توجه به قرارداشتن لوازم در محلی که رطوبت دارد احتمال این که دیگر قابل استفاده نباشند بسیار زیاد است و در این شرایط اقتصادی که فراهم کردن تجهیزات کار سادهای نیست ضرر بزرگی به دوومیدانی وارد خواهد شد.
فروش آهن آلات ورزشگاه آفتاب انقلاب به صورت غیر قانونی؟!
در زمان بازسازی وررشگاه آفتاب انقلاب مقدار زیادی ضایعات از جمله در آهنی، چراغهای قدیمی و 1500 متر فنس آهنی که حدودا دهها تن وزن داشت از بقایای این بازسازی بود. دو ماه پیش ریاست فدراسیون دوومیدانی به همراه تعدادی از اعضای این فدراسیون از جمله دبیر کل فردی را به ورزشگاه فراخوانده و تمامی این اجناس را بدون رعایت تشریفاتی همچون ثبت در سامانه تدارکات دولت و اعلام مزایده آن هم با قیمتی حدود 100 میلیون تومان که بسیار کمتر از ارزش واقعی آن بود به فروش رساندند. گفته می شود حراست وزارت ورزش ورود کرده و جهت رسیدگی به این اقدام به سازمان بازرسی نامه زده است. طبق قانون تمام فدراسیونهای ورزشی جهت فروش اموال خود باید در سامانه تدارکات دولت عضو باشند اما این سامانه همچنان در فدراسیون دوومیدانی فعال نشده است.
لغو اعزام ورزشکاران و تصمیمات عجیب در برگزاری مسابقات
یکی دیگر از اتفاقاتی که در فدراسیون احسان حدادی رخ داده لغو اعزام ورزشکاران مدال آور به مسابقات بینالمللی و همچنین تصمیماتیعجیب در برگزاری مسابقات داخلی است. فدراسیون دوومیدانی ملی پوشان دو صحرانوردی را در حالی به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام نکرد که دوره پیش مدال طلا و برنز انفرادی و طلا و نقره تیمی را در دو رده جوانان و بزرگسالان کسب کرده بودند.
از دیگر تصمیمات عجیبحدادی برگزار نکردن مسابقات داخل سالن باشگاهها و قهرمانی کشور است به طوری که اعلام کرده بهمن ماه در بوشهر مسابقاتی آن هم در فضای باز برگزار خواهد شد که طی آن از ورزشکاران رکوردگیری به عمل میآید. این تصمیم در حالی است که بسیاری از ورزشکاران در مسابقات داخل سالن تخصص دارند و طبق اصول فصل زمستان فصل آماده سازی و مسابقات داخل سالن است. ما مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی را در پیش داریم بنابراین باید رکوردهای ملی پوشان ثبت شود. با این تصمیمات روز به روز انگیزه ورزشکاران و استانها برای حضور در مسابقات کم میشود همانطور که در مسابقات دو صحرانوردی زنجان تنها پنج استان شرکت کردند.
با شرایط موجود در فدراسیون دوومیدانی، در حالی که تمام ورزشکاران جهان خود را برای حضور در رویدادهای بین المللی برنامه ریزی میکنند قطعا دوومیدانی ایران قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی که هیچ دو المپیک آینده را نیز از دست خواهد داد.
انتظار میرود وزارت ورزش و جوانان و ر کمیته ملی المپیک با چشمانی باز نسبت به نجات این رشته مادر نیمه جان اقدام کنند.
دقیقا در لحظاتی که فدراسیون دوومیدانی نیازمند یک مدیر دلسوز، با تجربه و با رفتاری پدرانه است، حدادی رفتار دیگری در پیش گرفته است.
در ادامه صحبت های سپهرزاد را درباره مسائل مطرح شده می خوانید.
هادی سپهرزاد در گفت و گو با خبرنگار ورزشی جماران، در خصوص حواشی ایجاد شده مبنی بر اظهارات حسین رسولی ملی پوش پرتاب دیسک گفت: من در جلسه حضور نداشتم اما کمیته انضباطی ما در کل سه نفر هستند نه پنجاه نفر؛ یک سری اتفاقات افتاد که رسولی تعهد داد و حل شد اما بعد ازصحبتهای او در فضای مجازی به کمیته انضباطی دعوت شد و در نهایت قرار شد این کمیته تصمیم گیری کند. اردوهای ما یک سری قوانین دارد که در اولین روز ما این قوانین را به ورزشکاران اعلام کردیم و انتظار داریم که اجرا شود و اگر اجرا نشود ورزشکار از اردو خط میخورد و ما نگفتیم حذف میشود.
او افزود: رسولی دو فقره نقض قوانین ما را انجام داد که با تعهدنامه حل شد اما در پایان خطاب به فدراسیون مصاحبه کرد و دوباره مصاحبهای خطاب به اعضای فدراسیون کرد؛ به خاطر همین کمیته انضباطی در یک جلسه او را دعوت کرد تا درباره صحت و سقم این صحبتها بررسی شود؛ اگر حقیقت را گفته که بررسی میشود اگر هم نگفته باید بگوید چرا این صحبتها مطرح شده است. در جلسه اعلام شد که تا اعلام حکم حسین رسولی تعلیق است و حق حضور در استادیوم را ندارد که البته آن زمان اردو هم برگزار نمیشد اما رسولی احساساتی شد و ویدئویی هم منتشر کرد. کمیته انضباطی کاملاً مستقل است و ما نمیتوانیم تاثیری در حکمشان بگذاریم و درنهایت هم هر حکمی صادر شود مانند تمامی فدراسیونها فرصت اعتراض وجود دارد. ریاست فدراسیون سابقه ورزشی درخشانی دارد و خط قرمز حدادی نظم است و انتظار دارد همه جامعه دوومیدانی طبق نظم حرکت کنند و خواسته خاصی ندارد.
سپهرزاد در مورد دلیل ترخیص نکردن تجهیزات اهدایی کنفدراسیون آسیا به فدراسیون دو و میدانی ایران از گمرک گفت: در زمان مسابقات قهرمانی آسیا کنفدراسیون آسیا دو تشک و یک مقدار پرتاب وزنه و ... اهدا کرد و هیچ رایزنی هم از طرف مبینی سرپرست وقت فدراسیون نبوده است؛ متاسفانه در زمان سرپرستی ایشان فردی به نام م.ج جهت ترخیص همین کالاها به فدراسیون ورود کرد اما متاسفانه به جای ترخیص کالا به کارهایی ورود کرد که تخصص ایشان نبود و مقصر اصلی خود مهدی مبینی است که در زمان حضور آن شخص تجهیزات به یکی از بنادر جنوب کشور وارد شد اما پیگیری نکرد. زمان سرپرستی مبینی نمیدانم واقعاً پیگیر این موضوع بودند یا نه اما درنهایت زمان ریاست احسان حدادی فدراسیون همان ماه اول از طریق همان فرد پیگیر شد اما هیچ گونه پاسخی نه از سوی او و نه از سوی مهدی مبینی به فدراسیون داده نشد و متوجه شدیم این اموال مصادره شده و به دلیل این مدت زمان طولانی که در گمرک مانده قرار است به مزایده گذاشته شود.
سخنگوی فدراسیون در خصوص این که گفته میشود یک سری از وسایل باقی مانده از زمان بازسازی ورزشگاه باشگاه انقلاب از جمله متراژ بالایی فنس آهنی و دیگر لوازم بدون مزایده و ثبت در سامانه تدارکات دولت فروخته شده که منجر به پیگیری حراست وزارت ورزش از طریق سازمان بازرسی هم شده تصریح کرد: اطلاعی ندارم و این موضوع در حیطه پاسخگویی من نیست؛ هرکس که دنبال این داستان است حتماً پیگیری خواهد کرد.
هادی سپهرزاد در مورد لغو اعزام ورزشکاران دو صحرانوردی و لغو مسابقات داخل سالن که موجب گلایه ورزشکاران شده گفت: دلیل اعزام نشدن تیم صحرانوردی این بود که پروسه گرفتن ویزا طولانی شد و مسئول وقت که برای ویزا اقدام کرده بود دنبال سفارتخانه میگشت بعد متوجه شد در ایران وجود ندارد بنابراین بعد از ایمیل و رایزنیهای که انجام شد اعلام کردند یک مبلغی به حسابی در خارج از کشور واریز کنیم که از توان فدراسیون خارج بود و احسانحدادی گفت میتوانم از طریق دوستانم این کار را انجام بدهم اما زمانی که قرار شد ویزا بدست ما برسد و بلیت تهیه کنیم حضور ورزشکاران ما مصادف با شب مسابقات میشد و با توجه به این که پرواز مستقیم به کشور میزبان وجود نداشت و تیم باید ۲۴ ساعت پرواز میکرد با تصمیم کمیته اجرایی اعزام کنسل شد.
او در پایان صحبتهای خود تصریح کرد: در مورد مسابقات داخل سالن هم بگویم فدراسیون با توجه به مسابقات پیش رو مسابقه برگزار میکند که امسال برای اولین بار کمیته اجرایی تصمیم بر این گرفت با توجه جغرافیای کشورمان که جنوب آب و هوای مناسبی دارد این مسابقات را در فضای باز برگزار کند. یکی از دلایل آن این است که ما امسال مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا نداریم؛ دوم این که مسابقات زمانی تصمیم گیری شد که قرار بود بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی اردیبهشت ماه برگزار شود و ما هم باید تیممان را مشخص میکردیم؛ سوم اینکه برخی از کشورها سالن ندارند و در فضای باز مسابقه میدهند و ما هم با توجه به شرایط کشور و مسابقات پیش رو برنامه ریزی میکنیم.