محاصره نظامی اسرائیل در شمال غزه و حملات بیوقفه این رژیم تاکنون به کشته یا مفقود شدن ۵ هزار نفر و زخمی شدن بیش از ۹,۵۰۰ فلسطینی منجر شده است. دفتر رسانهای غزه این وضعیت را «وحشیانهترین شکل پاکسازی قومی و ویرانی» توصیف کرده، در حالی که شمال غزه به منطقهای متروک و ویرانشده تبدیل شده است. بحران انسانی در سراسر نوار غزه تشدید شده و خانوادهها در شرایط شبیه قحطی، بدون سرپناه مناسب، در معرض خطر قرار دارند. همزمان، گفتگوها برای دستیابی به یک توافق آتشبس همچنان ادامه دارد، اما رهبران اسرائیل تأکید کردهاند که جنگ پایان نخواهد یافت.
به گزارش جماران، الجزیره نوشت: در پی محاصره شمال غزه توسط اسرائیل و شدت گرفتن حملات نظامی این رژیم، همزمان با گفتگوها درباره یک توافق میانجیگری احتمالی بین اسرائیل و حماس، تاکنون ۵ هزار نفر کشته یا مفقود شدهاند. یک منبع پزشکی روز یکشنبه به الجزیره اعلام کرد که از زمان آغاز عملیات نظامی اسرائیل در شمال غزه در اوایل اکتبر، ۹,۵۰۰ فلسطینی نیز زخمی شدهاند. دفتر رسانهای دولت غزه روز یکشنبه محاصره اسرائیل را «وحشیانهترین شکل پاکسازی قومی، آوارگی و ویرانی» توصیف کرد که صدها هزار نفر را در این منطقه جنگزده تحت تأثیر قرار داده است.
شمال غزه؛ «منطقهای شبحگونه» مملو از ویرانی و خرابه
«هند خوضری»، خبرنگار الجزیره، از دیرالبلح در مرکز غزه گزارش داد که شمال غزه اکنون به «منطقهای متروک و ویرانشده» تبدیل شده است؛ منطقهای که مملو از ویرانی و خرابه است.
هدفگیری سیستماتیک فلسطینیان در سراسر نوار غزه
با این حال، برخی از مردم توانستهاند در این منطقه زنده بمانند و از ترک آن خودداری کردهاند. او افزود: «ما شاهد هستیم که فلسطینیان در هر نقطهای از نوار غزه بهطور سیستماتیک هدف قرار میگیرند. فرقی نمیکند که در مدرسه، پناهگاه، اردوگاه موقت یا حتی بیمارستان باشید.»
تخریب بیمارستان کمال عدوان؛ سرنوشت نامعلوم رییس بیمارستان
بیمارستان کمال عدوان، بزرگترین و برجستهترین مرکز درمانی شمال غزه، در اواخر دسامبر به دست نیروهای اسرائیلی به آتش کشیده و تخریب شد. سرنوشت «حسام ابوصافیه»، رییس بازداشتشده این بیمارستان، همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
در حالی که سیاستمداران اسرائیلی و گروههای شهرکنشین بهطور آشکار درباره ساخت شهرکهایی در شمال غزه صحبت میکنند، نشانهای از پایان محاصره دیده نمیشود. شاهدان گزارش دادند که نیروهای اسرائیلی عصر روز یکشنبه دو فلسطینی را در منطقه مخابرات در شمال شهر غزه به قتل رساندند. ساعاتی بعد، حمله پهپادی اسرائیل یک جوان را در اردوگاه پناهندگان شاتی به شهادت رساند.
هدفگیری مدارس و پناهگاهها در حملات سنگین اسرائیل به جبالیا
شب گذشته، مناطق شمال غربی شهر غزه هدف حملات سنگین اسرائیل قرار گرفت. روز شنبه، دستکم ۸ فلسطینی جان خود را از دست دادند زمانی که ارتش اسرائیل بهطور مستقیم یک مدرسه در منطقه جبالیا که به پناهگاه تبدیل شده بود را هدف قرار داد و آن را «مرکز فرماندهی و کنترل حماس» معرفی کرد.
تخلیه اجباری ساکنان اردوگاه النصیرات در مرکز غزه
حملات بیوقفه اسرائیل همچنان مناطق مختلف نوار غزه را هدف قرار میدهد. در یکی از آخرین حملات، اردوگاه پناهندگان البریج در مرکز غزه بمباران شد. روز یکشنبه، ارتش اسرائیل دستور تخلیه اجباری دیگری صادر کرد که ساکنان مجتمعهای مسکونی در بخش شمالی اردوگاه پناهندگان النصیرات در مرکز غزه را هدف قرار داد. به ساکنان هشدار داده شد که در صورت ماندن در منطقه، جان خود را به خطر خواهند انداخت.
شهادت۷۰ کودک در پنج روز گذشته
دفاع مدنی غزه اعلام کرد که طی پنج روز گذشته، ارتش اسرائیل دستکم ۷۰ کودک را در سراسر نوار غزه به قتل رسانده است.
سفر مقامات ارشد اسرائیل به قطر برای پیشبرد مذاکرات
افزایش حملات اسرائیل در حالی انجام میشود که «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل، به رؤسای موساد و شینبت و دیگر نمایندگان ارشد اجازه داده است به قطر سفر کنند. هدف از این سفر، پیشبرد مذاکرات برای آزادی گروگانهای اسرائیلی در غزه و زندانیان فلسطینی است.
گفتگوی بایدن و نتانیاهو درباره آتشبس و گروگانها
کاخ سفید اعلام کرد که «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا، روز یکشنبه با «بنیامین نتانیاهو» گفتگو کرده است. این گفتگو در حالی انجام شد که مقامات آمریکایی تلاش میکنند پیش از پایان دوره ریاستجمهوری «بایدن» در ۲۰ ژانویه، توافقی درباره گروگانهای غزه و آتشبس حاصل کنند. طبق بیانیه کاخ سفید، بایدن «بر ضرورت فوری آتشبس در غزه، بازگشت گروگانها و افزایش کمکهای بشردوستانه از طریق توقف درگیریها بر اساس توافق تأکید کرد.» «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا، روز یکشنبه در برنامهای در شبکه سیانان گفت که طرفین «بسیار نزدیک» به دستیابی به توافق هستند، اما هنوز کار برای نهایی کردن آن باقی مانده است.
رهبران اسرائیل: جنگ پایان نخواهد یافت حتی با دستیابی به توافق
با این حال، رهبران اسرائیل تأکید کردهاند که حتی در صورت رسیدن به توافق، جنگ پایان نخواهد یافت و کنترل نظامی بر نوار غزه را حفظ خواهند کرد؛ این در حالی است که همچنان به اشغال بخشهایی از کرانه باختری، سوریه، و مناطق جنوبی لبنان ادامه میدهند.
با وجود تظاهرات گستردهای که شنبه شب در تلآویو علیه دولت اسرائیل و به نفع این توافق برگزار شد، وزرای راستگرای تندروی دولت، همچون «بتسلئل اسموتریچ»، وزیر دارایی، و «ایتمار بنگویر»، وزیر امنیت قومی، با این توافق مخالف هستند. «نتانیاهو» روز یکشنبه تلاش میکرد تا از خروج این وزرا از ائتلاف حاکم و تهدید ثبات دولت خود در صورت دستیابی به توافق جلوگیری کند.
بحران انسانی در غزه؛ زندگی در قحطی و چادرهای فرسوده
وضعیت انسانی در غزه همچنان بحرانی است. ارتش اسرائیل با مسدود کردن ورود بیشتر کمکهای بشردوستانه و ایجاد شرایط ناامن، موجب وقوع غارت مسلحانه کاروانهای امدادی شده است. هزاران خانواده در شرایط شبیه قحطی، ناچار به زندگی در فضای باز یا پناه گرفتن در چادرهای فرسوده هستند. این در حالی است که نیروهای اسرائیلی به حملات خود به بیمارستانها ادامه داده و دستورات تخلیه آنها را صادر میکنند.
یونیسف: ۱.۱ میلیون کودک غزه به حمایت روانی نیاز دارند
بر اساس گزارش صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، تقریباً تمامی ۱.۱ میلیون کودک غزه در میان بمبارانهای مداوم، جابجاییهای مکرر و شرایط زندگی فاجعهبار در سرمای زمستان، به حمایتهای روانی و سلامت روانی نیاز دارند.
۱۹ هزار کودک فلسطینی یتیم از آغاز جنگ غزه تاکنون
سازمان ملل تخمین زده است که از آغاز جنگ غزه که اکنون وارد شانزدهمین ماه خود شده، دستکم ۱۹,۰۰۰ کودک فلسطینی یتیم شدهاند.
۲۰۳ خبرنگار کشته شده توسط ارتش اسرائیل از آغاز جنگ
همچنین، از آغاز جنگ تاکنون، ارتش اسرائیل دستکم ۲۰۳ خبرنگار را به قتل رسانده است که تعدادی از آنها در سال جدید کشته شدهاند.
۴۶,۵۶۵ فلسطینی کشته و بیش از ۱۰۹ هزار زخمی در جنگ غزه
وزارت بهداشت غزه روز یکشنبه اعلام کرد که اسرائیل تاکنون دستکم ۴۶,۵۶۵ فلسطینی را کشته و ۱۰۹,۶۶۰ نفر دیگر را زخمی کرده است، که تنها در روز گذشته ۲۸ نفر جان باختهاند.