مرتضی فتاحی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا در ابرکوه افزود: این طرح که بیشتر در مزارع گندم و جو شهرستان های ابرکوه ، خاتم ، بهاباد و یزد اجرا شد از اواخر اسفند ماه 96 شروع و تا اوایل اردیبهشت ماه جاری ادامه داشت .
وی با بیان اینکه به دلیل تغییر دمای هوا و شرایط آب و هوایی امسال مزارع گندم استان کمتر به سن آلوده شدند، اظهار کرد: هم اکنون مبارزه با پوره سن نیز در 9 هزار هکتار اراضی آلوده به این آفت آغاز شده است.
فتاحی افزود: این طرح تا نیمه دوم خرداد ماه ادامه خواهد داشت و سم مرغوب مورد نیاز در بازار داخلی موجود است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: 46 شبکه مراقبت متشکل از کارشناسان دولتی، خصوصی و ناظران گندم کار بررسی وضعیت مزارع و نظارت بر کار مبارزه را بر عهده دارند.
این مسئول یادآور شد: تمامی عملیات مبارزه با سن گندم به صورت زمینی و با استفاده از انواع ادوات و ناوگان های سمپاش بوم دار، تراکتور و پشتی انجام می شود.
وی به کشاورزان توصیه کرد که برای جلوگیری از افت محصول و کیفیت گندم برداشتی، کار مبارزه به صورت دقیق، اصولی و به موقع و تحت نظر اعضای شبکه مراقبت انجام شود.
حدود 12هزار هکتار مزارع استان یزد که بیشتر در شهرستانهای ابرکوه ، خاتم ، بهاباد و یزد به صورت مکانیزه به کاشت گندم و جو اختصاص دارد، پیش بینی می شود با عملکرد متوسط سه هزار و 700 کیلوگرم حدود 40 هزارتن گندم از اراضی استان برداشت شود.
در سال زراعی 97- 96 به دلیل تبعات خشکسالی ، افت سطح آب های زیر زمینی ، تداوم خشکسالی و کاهش نزولات جوی 10درصد محصول زراعی استان کاهش یافته است.
7540/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.