به گزارش ایرنا حجت الاسلام محمدحسن معزالدینی روز دوشنبه در آیین یک صدمین سال تأسیس مراکز تربیت‌معلم در ایران و هشتادمین سال تأسیس آن در یزد افزود: آنچه در سیستم ناکارآمد آموزش در حوزه های علمیه ،آموزش پرورش و دانشگاه ها روی آن تمرکز شده خواندن عبارات ، الفاظ و حفظ کردن فرمول است.
وی اظهار داشت: در چنین سیستمی معلم در کلاس درس عبارت را برای دانش آموزان تکرار می کند، او باید بدانند این آموزش ها مرئی است، در چنین کلاس هایی دانش آموزان مطالبی را به صورت ذهنی و نامرئی از معلم خود الگوبرداری می کنند.
وی با تاکید بر اینکه دانش آموزان از خلق و خوی معلم خود نیز تاثیر می پذیرند، افزود: اگر معلم در کلاس درس رفتار شایسته ای انجام دهد، دانش آموزان هم همان کار را انجام می دهد و یا بر عکس ، بنابراین معلمان الگوی دانش آموزان هستند.
معزالدینی خاطر نشان کرد: آنچه در تربیت معلم مهم است، باید نیروهابی تربیت شوند که گوهره آدمیت را به منصه ظهور برساند و به آثار نامرئی در آموزش و پرورش توجه داشته باشند.
امام جمعه موقت یزد اضافه کرد: تربیت و معلم 2 مقوله بسیار ظریف و مهمی است که از اهمیت زیادی برخوردار است.
استاد حوزه علمیه یزد ادامه داد: باید انسان هایی دارای عقلانیت و خردورز تربیت کنیم نه مانند دنیای صنعتی که انسانی را مفید می داند که مولد پول باشد.

** رسالت دانشگاه فرهنگیان حساس است
همچنین مدیرکل آموزش و پرورش یزد با بیان اینکه رسالت دانشگاه فرهنگیان بسیار حساس است، گفت: به نظر می رسد ایجاد تحول در نظام تربیت معلم باید پیش نیاز تحقق هر نوع تحولی در نظام آموزشی جامعه باشد.
عباسعلی دانافر افزود: دانشگاه فرهنگیان نخست با انجام اصلاحات در تربیت معلم می تواند گام های اساسی را در ایجاد تحول در نظام آموزشی بردارد بدون ایجاد تغییر در این دانشگاه به هیچ وجه نمی توان امیدوار به تحقق سند بنیادین تحول آموزش و پرورش باشیم.
وی تصریح کرد: این دانشگاه به عنوان مجموعه علمی می تواند با استفاده از توان علمی و پژوهشی خود و استفاده از تجربه استادان برجسته بیش از پیش نقش ارزنده ای در تحقق سند داشته باشد.
دانافر مهمترین رویکرد سند تحول یادشده را تغییر نظام آموزشی به یک نهاد اجتماعی عنوان کرد و افزود: نظام آموزشی کنونی فقط به رشد ذهنی دانش آموزان توجه دارد، باید شکل گیری شخصیت دانش آموزان در ابعاد گوناگون مورد توجه باشد.

** ماموریت دانشگاه فرهنگیان تربیت نیروی توانمند
همچنین مدیر امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان یزد با اشاره به برکات مراکز تربیت معلم گفت: راه نجات جامعه، تربیت معلمان شایسته ای است که مسیر صحیح آن از طریق دانشگاه فرهنگیان میسر است.
منصور دهقان منشادی افزود: ماموریت دانشگاه فرهنگیان یا مراکز تربیت معلم، مشخص است و آن تامین نیروی انسانی توانمند برای آموزش و پرورش است .
وی با بیان اینکه ،این دانشگاه کارکرد تربیتی ممتازی دارد و متمایز از سایر دانشگاه هاست افزود: برای توسعه دانشگاه فرهنگیان همه باید پای کار باشند ، امروز این مساله تکلیف ملی است.
دهقان منشادی خاطر نشان کرد: برای اعتلای ترییت معلم باید همه تلاش کنند زیرا تربیت معلمان شایسته نیازمند جامعه شایسته ای است.
وی تعداد دانشجو معلمان در حال تحصیل دانشگاه فرهنگیان استان را 2 هزار نفر بیان کرد و افزود: از این تعداد 800 نفر مرد و مابقی خواهر هستند که در 9 رشته کارشناسی در 2 مرکز آموزشی مشغول تحصیل می‌باشند
وی ادامه داد:دانشگاه فرهنگیان یزد در مسیر خطیر تربیت دانشجو معلمان ،نیازمند همراهی تمام پیشکسوتان مراکز تربیت و معلم است.
در این آیین ضمن رونمایی از کتاب 80 سال تربیت‌معلم استان یزد، سه نمایشگاه شهدای معلم یزد، سیر تکاملی فنّاوری آموزشی از گذشته تا حال و اسناد تربیت‌معلم در حاشیه آن به نمایش درآمد.
در آیین یادشده از تعدادی معلمان و فرهنگیان دانش‌آموخته این دانشگاه تجلیل شد.
تاکنون 24 هزار دانشجو از مراکز تربیت‌معلم و پردیس‌های این واحد دانشگاهی در یزد دانش‌آموخته شدند.
تعداد شهدای دانشجو معلم استان 70 تن اعلام شد و تاریخچه تأسیس مراکز تربیت‌معلم در یزد به سال 1317 برمی‌گردد.
دانشگاه فرهنگیان از سال 1297 هجری شمسی در ایران با عنوان « دارالمعلمان» تأسیس شد و در طول یک قرن تغییر نام داد، اما سیاست اصلی آن‌که تربیت‌معلم است تغییر نکرد.
در حال حاضر حدود 100 هزار دانشجو در 68 واحد دانشگاهی استان یزد تحصیل می‌کنند.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال 1395، یک‌میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.
2088/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.