رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر برقراری عدالت اجتماعی در حوزه درمان، برنامه ریزی جامع، پاسخ گویی شفاف و تسریع در رسیدگی به شکایات مردمی، تاکید کرد.
به گزارش ایلنا از رشت، شاهرخ یوسف زاده چابک با بیان اینکه بحث نظارت بر درمان در یکسال اخیر با جدیت بیشتری در استان ادامه دارد، گفت: بحث نظارت و اجرای تعرفههای درمانی با تعامل و مشارکت سازمان های حوزه سلامت قابل اجراست و برای بهبود فرایندها، همکاری سایر سازمانها ضروری است.
رییس ستاد استانی نظارت بر تعرفه خدمات سلامت، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی و سایر سازمانهای مرتبط، به عنوان متولیان سلامت جامعه، موظف هستند برای جلب اعتماد مردم و احقاق حقوق بیماران و جامعه پزشکی تلاش بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به اهمیت گایدلاینها(راهنمای بالینی پزشکان برای تعیین خطوط درمان و انجام خدمات تشخیصی برای رشتههای مختلف پزشکی)، یادآور شد: اداره نظارت بر درمان دانشگاه، در ماههای اخیر با تشدید نظارتهای خود که تا پاسی از شب ادامه دارد، توانسته است به نتایج خوبی دست پیدا کند.
این مقام مسوول، با اشاره به برنامه راهبردی دانشگاه، عدالت محوری و پایبندی به اخلاق حرفه ای را از ارزش های مهم این برنامه عنوان کرد و خواستار اشراف بیشتر سازمان های حوزه سلامت بر تخلفات احتمالی شد و تاکید کرد: خود کنترلی، بزرگترین بازدارنده در تخلفات پزشکی است، زیرا پاسخگویی متخلفین، بیش از جریمه نقدی در ایجاد خودکنترلی، اثرگذار است.
190 سامانه رسیدگی به تخلفات بهداشت و درمان
وی یکی از راه های شناسایی تخلفات پزشکی را سامانه 190 عنوان کرد و ادامه داد: گزارش روزانه آمار مرگ و میر بیماران بستری در بیمارستان های دولتی و خصوصی استان که توسط واحد نظارت بر درمان دانشگاه ارایه می شود، با جدیت، مورد بررسی قرار گرفته و پیگیری می شود.
در ادامه حاضران در جلسه به ارایه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و در پایان اسماعیل نورصالحی به عنوان دبیرستاد استانی نظارت بر تعرفه خدمات سلامت معرفی شد.
ساماندهی و سازمان دهی نظارت بر نحوه اجرایی تعرفه های تشخیصی و درمانی کلیه موسسات دولتی، غیر دولتی، خصوصی، نظارت بر پیاده سازی صحیح تعرفه ها و ارزش نسبی خدمات سلامت در تمامی مراکز درمانی استان و پیگیری ارائه گزارش تخلفات به ستاد، پیگیری، تسریع در رسیدگی به شکایات مردمی و اطلاع رسانی سامانه 190 از دیگر مباحث مطروحه در این جلسه بود.