سردار محمد عبدالله‌پور عصر سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گیلان در مسیر توسعه و پیشرفت نیازمند تغییر اساسی در حوزه کشاورزی و حرکت از سوی کشاورزی سنتی به کشاورزی مکانیزه است.
وی با بیان اینکه مهندسان کشاورزی بسیجی گیلان در قالب طرح‌های جهادی در مناطق روستایی حضوری فعال دارند، گفت: هدف از حضور این متخصصان در مزارع کشاورزی، علمی کردن کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی استان است.
فرمانده سپاه قدس گیلان با اشاره به دو محصول مهم کشاورزی این استان خاطرنشان کرد: چای و برنج نیازمند حمایت جدی دولت بوده و باید برای مکانیزه شدن کشاورزی این دو محصول تلاش بیشتری صورت گیرد.
سردار عبدالله‌پور تصریح کرد: ضایعات برنج در مرحله تبدیل شلتوک به برنج سفید تا پنج درصد و حتی کمتر قابل کاهش است و این هدف محقق نمی شود مگر با استفاده از ابزارهای نوین در کارخانجات که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر آمادگی بسیج برای کمک به دستگاه های اجرایی استان با هدف ارتقاء سطح معیشت کشاورزان گفت: کشاورزی بیشترین آمار اشتغال گیلان را به خود اختصاص داده است.
فرمانده سپاه قدس استان گیلان جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی، احداث سدهای بالادستی، ایجاد صنایع بسته‌بندی کشاورزی، حضور فعال متخصصان کشاوری در مزارع استان و نوسازی و بهسازی صنایع تبدیلی را از مهمترین راهکارهای توسعه کشاورزی گیلان ذکر کرد.
گیلان 428 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که از این میزان، 230 هزار هکتار به کشت برنج اختصاص دارد. افزون بر 25 هزار هکتار باغ چای نیز در این استان زیر کشت محصول است.
گیلان با حدود 0.9 درصد مساحت کل ایران، در زمینه کشاورزی 92.1 درصد چای، 37.6 درصد برنج، 76.2 درصد فندق، 85.1 درصد ابریشم، 60 درصد بادام زمینی، 21.4 درصد زیتون، 2.7درصد مرکبات، 13.4 درصد گوشت ماهی خاویاری، 4 درصد گوشت مرغ، 5.1 درصد گوشت قرمز، 22.4 درصد آبزیان پرورشی و 15 درصد خاویار کشور را تولید می کند.
2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.