ارسلان زارع روز یکشنبه در چهارمین جلسه توسعه صادرات غیرنفتی استان با یادآوری شعار امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان رونق تولید و تأکیدات همیشگی رئیسجمهوری و دولت تدبیر و امید اظهار داشت: باید برای رشد تولید و در کنار آن صادرات تلاش بیشتری صورت گیرد تا نتایج کارمان در بهبود وضعیت اقتصادی نیز موثر واقع شود.
وی صادرات غیرنفتی را از شاخص های مهم تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان و خاطرنشان کرد: گیلان به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی، باید در زمینه توسعه صادرات غیرنفتی نقش موثرتری ایفا کند.
وی تصریح کرد: باید در جهت رشد تولید و صادرات بویژه پس از تحریم ها تلاش بیشتری انجام شود تا نتایج ارزشمندی را برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور داشته باشیم.
زارع، صادرات غیر نفتی را یکی از شاخص های مهم اقتصاد مقاومتی عنوان و تاکید کرد : باید از ظرفیت های استان استفاده بیشتری ببریم و تحقق صادرات هدفگذاری شده با استفاده از صادرات محصولات کشاورزی و انواع تولیدات داخلی دست یافتنی است.
وی بیان کرد : طی هشت ماه امسال؛ بیش از ۲۶۰ میلیون دلار صادرات با وزن حدود ۴۶۸ هزار تن به کشورهای روسیه، آذربایجان، عراق، قراقستان، گرجستان و کشورهای آسیای میانه انجام شده که گامی قابل انتظار بود و باید بیش از پیش تقویت تا برنامه هدف ۵۰۰ میلیون دلاری محقق شود.
وی افزود: همچنین در همین مدت؛ بالغ بر ۱۰ هزار و ۸۲۸ تن کالا به ارزش اقتصادی بیش از ۴۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار به صورت چمدانی صادر شده که رشد چشمگیری نسبت به مشابه سال قبل داشته است.
وی تصریح کرد: هدفگذاری تعیین شده در جهت افزایش میزان صادرات تا حجم ۵۰۰ میلیون دلار، اهتمام جدی دستگاههای مختلف به ویژه حوزههای کشاورزی، صنعتی، تولیدی و اقتصادی را میطلبد.
وی با بیان اینکه نسبت به برنامه هایی که برای صادرات هدف گذاری کرده ایم، عقب هستیم اظهار داشت: یکی از دلایل عقب ماندگی توجه به کیفیت محصو لات کشاورزی بوده که با صادرات محصولات کشاورزی استان به کشورهای همسایه می توانیم این عقب ماندگی را جبران کنیم.
زارع با بیان اینکه فعالان اقتصادی بخش خصوصی همواره اثرگذاری بسیاری در توسعه صادرات دارند، اظهار داشت: دستگاههای متولی باید از اندیشه، فکر و حضور بخش خصوصی در جلسات تخصصی در راستای تصمیمسازی کارشناسانه و نیز در برگزاری نمایشگاههای استانی، ملی و بینالمللی که کمک شایان توجهی به معرفی توانمندیهای صنعتی، خدماتی و تولیدات میکند، بهره ببرند.
وی ادامه داد: برخی شرکتهای صادرکننده در گیلان در جشنوارههای مختلف به عنوان برتر معرفی میشوند و نقش اساسی در افزایش سهم استان در این حوزه دارند که باید به عنوان الگو برای دیگر شرکتها باشند.
زارع به وجود ظرفیت بنادر مستعد در استان گیلان که زمینه مناسبی برای گسترش صادرات غیرنفتی محسوب میشود نیز اشاره و خاطر نشان کرد: امیدواریم با استفاده از بستر ایجاد شده در خصوص ارتباط با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا ، شاهد توسعه بیش از پیش این بخش دارای اهمیت باشیم.
استاندار گیلان با اشاره به احداث پایانه صادراتی گل و گیاه در آستارا نیز گفت: کمیته ای متشکل از معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، سازمان برنامه و بودجه، سازمان صنعت، معدن و تجارت، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی تشکیل و اولویتها را شناسایی و همکاریهای لازم برای تأمین زمین را هرچه سریعتر انجام دهد.
زارع خاطر نشان کرد: برای اولین بار گواهی انطباق صادرات یکی از فرآورده های لبنی تولیدی استان از سوی سازمان استاندارد استان صادر شده که می توان با بکارگیری مناسب از ابزارهای قانونی و ظرفیت های داخلی زمینه صادرات را با تسهیل گری افزایش دهیم.
همسایگی با کشورهای حاشیه خزر، وجود بنادر ، گمرکات ، خط ریلی از ظرفیت های گیلان است.