حسن رستم زاد روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: تالاب استیل از جاذبه های گردشگری آستاراست و باید با حفظ ارزش های طبیعی و گونه های گیاهی و جانوری، از ظرفیت آن برای رونق گردشگری استفاده کنیم.
وی ادامه داد: گردشگری مهمترین محور و ظرفیت توسعه آستارا محسوب می شود و نباید با حاشیه سازی، با اجرای طرح های عمرانی و گردشگری توجیه دار و کارشناسی شده، مخالفت شود.
وی افزود: همانگونه که جدول گذاری حاشیه تالاب، مانع ورود و آلایندگی کامیون ها به آن شده است، اجرای طرح گردشگری در استیل نیز سبب جذب مسافر و درآمدزایی بیشتر خواهد شد.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست آستارا نیز گفت: هدف از ساخت بوم کلبه یا اتاقک های پرنده نگری و سکوهای بازدید گردشگران در تالاب استیل، معرفی جاذبه های طبیعی و جلب مشارکت مردم در حفاظت آن است.
مصطفی فلاح افزود: این طرح، مطالعه و کارشناسی شده و اعتبار آن در شورای برنامه ریزی استان گیلان تصویب شده است و نظیر آن، در تالاب بین المللی امیر کلایه لاهیجان، آب کنار انزلی و تالاب جوکندان تالش اجرا شده است.
وی ادامه داد: در حاشیه تالاب ۲ بوم کلبه با مساحت ۱۵ متر مربع و ۲ آلاچیق روباز با سازههای چوبی و سازگار با طبیعت ساخته میشود و برای کلبهها دوربین نصب خواهد شد و علاقه مندان یا با استفاده از دوربین یا با چشم غیر مسلح، پرنده نگری خواهند کرد.
وی بیان کرد: در کنار کلبهها یا اتاقکهای پرنده نگری، نمازخانه و سرویس بهداشتی دایر خواهد شد و فاضلاب آنها به خارج از محدوده طرح، هدایت و از ورود آن به تالاب، جلوگیری خواهد شد.
تالاب استیل آستارا با ۱۳۸ هکتار مساحت، درختان توسکا، انواع پرندگان مهاجر و بومی و امکانات تفریحی نظیر قایق سواری در حاشیه جاده آستارا به تالش واقع شده و یکی از مناطق گردشگرپذیر شهرستان آستاراست.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد و مرکز آن با جاذبههای طبیعی، اقتصادی و تاریخی یکی از ۲۰ شهر گردشگرپذیر ایران است.
۷۱۲۴