ابراهیم اکبرزاده روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا بیان داشت: با توجه به پیش بینی هواشناسی در خصوص افزایش دما و وزش باد گرم طی امروز ، به کشاورزانی که اقدام به احداث خزانه در زیر پوشش پلاستیک کرده اند، توصیه می شود که حتماً نسبت به برداشتن و کنار زدن قسمتی از پلاستیک دو طرف خزانه و هوادهی خزانه ها بخصوص در میانه روز اقدام کنند.
خزانه گیری برنج در گیلان از چند روز قبل آغاز شده و طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان؛ شالیکاران گیلانی امسال برای تولید یک میلیون و یکصد هزار تن شلتوک، 15 هزار تن بذر در خرانه‌ها می‌پاشند.
یک هزار و یکصد تن بذر گواهی شده رقم بومی هاشمی و ارقام پرمحصول خزر و گیلانه نیز بین کشاورزان گیلانی توزیع شده است.
گیلان 238 هزار هکتار زمین شالیزار و 300 هزار شالیکار دارد و بیشترین سطح زیرکشت برنج در استان در شهرستان‌های رشت و صومعه سراست.
از مجموع اراضی شالیکاری گیلان، 180 هزار هکتار از طریق کانال های آبرسانی از آب سد سفیدرود آبیاری می شوند و بقیه نیز از آب بندان ها و رودخانه های داخلی استان استفاده می کنند.
برای انجام کشت برنج در گیلان ابتدا دو مرحله شخم (زمستانه و بهاره) از ابتدای دی ماه در زمین های شالیزاری تا اواخر فروردین ماه انجام می شود. پس از انجام این مرحله شخم، عملیات خزانه گیری از فروردین ماه آغاز می شود و از پنجم تا هفتم اردیبهشت ماه به بعد نیز زمان انتقال نشاء برنج به زمین های آب تخت شده است. از این مرحله تا نیمه دوم تیرماه نیز زمان داشت برنج است و از این زمان تا نیمه شهریورماه ، کار برداشت محصول برنج انجام می شود.
هر سال حدود 750 تا 850 هزار تن برنج سفید در استان به دست می آید؛ ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
7296/2007/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.