به گزارش ایرنا، محمود صارمی در حال ارسال خبر حمله طالبان و به همراه دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف افغانستان به شهادت رسید و شورای فرهنگ عمومی کشور در اولین سالگرد این رخداد، 17 مرداد را روز خبرنگار نامید.
در مسیر ایثار و شهادت و ترویج این فرهنگ استان گلستان نیز همچون سراسر کشور پیشینه ای روشن در معرفی اصحاب قلم و نویسنده دارد و شهدای خبرنگار و رسانه ای دارد که برخی از آنها به دلایل گوناگون کماکان ناشناخته هستند.
گلستان 6 شهید خبرنگار و رسانه ای دارد که کارنامه درخشانی از خود به ویژه در دوران هشت سال دفاع مقدس و پس از جنگ به جا گذاشته اند که مطالعه زندگینامه آنها می تواند همواره الگویی برای موفقیت فعالان حوزه رسانه ای به ویژه در این استان شمالی باشد.
در میان شهدای خبرنگار استان گلستان نام چند روحانی و یک بانوی رسانه ای که همراه همسر و فرزندانشان به شهادت رسید، به چشم می خورد که به یاد آنان به معرفی این الگوهای جاودان پرداخته می شود.
*شهید سیدمحمد طاهر طاهری
سید محمد طاهر سال 1338 در نجف اشرف و در یک خانواده‌ متدین و روحانی بدنیا آمد. پدرش به لحاظ علاقه به جدّ بزرگوار خود و ادای دین به فرزند، نام نیک محمد را بر او نهاد. دوران کودکیش را در خانواده‌ای متشرع و در جوار بارگاه ملکوتی اول مظلوم عالم حضرت علی‌ابن‌ابیطالب(ع) گذراند.
او تمامی مراحل تحصیل رابا موفقیت پشت سرگذاشت وپس از اخذ مدرک دیپلم، همراه خانواده به گرگان مهاجرت کرد و در حوزه علمیه امام صادق(ع) مشغول تحصیل شد، خط زیبایی داشت و سعی می‌کرد روایات و جملات زیبای امام خمینی (ره) را با خطی خوش تحریر و تکثیر کند و در مسجدالرضا (ع) گرگان در اختیار عموم قرار دهد.
شهید طاهری بعد از مدتی وارد دانشگاه شد و سعی ‌کرد با تلفیق حوزه و دانشگاه، معرفت و شناخت خویش را گسترش دهد. پس از مدتی وی موفق به اخذ مدرک لیسانس از دانشگاه شد و در حوزه علمیه نیز تا مرحله‌ 'رسائل' پیش رفت و به عنوان دبیر یکی از آموزشگاه‌های شهرستان بجنورد (در استان همسایه) مشغول تدریس شد و اوقات فراغت خود را صرف آموزش احکام دین و نیز اقامه نماز جماعت می‌کرد.
با شروع جنگ تحمیلی، به فرمان امام خمینی (ره) حضور در جبهه را انتخاب کرد و به عضویت سپاه استان خراسان درآمد و همراه لشکر نصر به میدان نبرد اعزام شد و در آنجا مسوولیت برنامه‌ریزی کلاس‌های لشکر را برعهده گرفت.
او جوانی محجوب، متواضع، با اعتقاداتی راسخ و اخلاق پسندیده بود و از هنرمندان متعهد جامعه محسوب می‌شد.
شهید طاهری در اسفندماه سال 1363 در هنگام بازگشت از جزیره مجنون در یکی از روستاهای آزاد شده مورد حمله‌ دشمن بعثی قرار گرفت، مجروح و بعداز مدتی مفقود می شود، پیکر مطهرش بعد از سالها، در سال 1387 شناسایی و با حضور مردم گرگان تشییع و به خاک سپرده می شود.
*شهید محمدعلی روحانی فرد
محمدعلی روحانی فرد پنجم تیر ١٣٢٥ در خانواده ای مستضعف در روستای ایلوار شهرستان کردکوی در غرب گلستان متولد شد، دوران ابتدایی را در دبستان زیار روستا به پایان رساند، از همان ابتدا علاقمند به تحصیل علوم دینی بود و مقدماتی را در مکتب خانه روستای بالاجاده در محضر 'شیخ حسین مهدوی' گذراند، او در سال ١٣٣٨ وارد حوزه علمیه گرگان شد و مقدمات علوم را نزد علمای وقت همچون سجاد علوی، سیدحسن نبوی و سیدمحمدرضا معیری فراگرفت و سال 1340 برای ادامه تحصیل راهی حوزه علمیه قم شد.
او در کنار تحصیل به مبارزه با رژیم ستمشاهی پرداخت و همگام با امام راحل و دیگر روحانیون با انجمن های ایالتی و ولایتی مخالفت کرد، در سال 1342 عازم حوزه علمیه مشهد شد و از محضر استادانی چون ادیب نیشابوری و حجت هاشمی و استاد واعظ طبسی کسب فیض برد.
وی در گرگان با شهید هاشمی نژاد و رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه‌ای که جهت تبلیغ آمده بود، آشنا شد و در پای منبر آنها به خواندن اعلامیه‌ها و شعار می پرداخت.
شهید روحانی فرد در سال 1343 در مشهد و در شب تولد حضرت جوادالائمه (ع) و با حضور مقام معظم رهبری ملبس به لباس روحانیت شد و فردای آن روز توسط ساواک دستگیر شد.
شهید پس از آزادی از زندان در اعتراض به تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه، اقدام به اعتراض کرد که توسط شهربانی مشهد دستگیر و دوباره راهی زندان و سپس آزاد شد، در نوروز سال 44 اقدام به پخش کارت تبریک مزین به عکس امام راحل کرد و بازهم توسط ماموران رژیم دستگیر و به مدت 3 ماه زندانی شد.
سال 46 به طوری جدی تر به مبارزه پرداخت و در ایام محرم درحالی که چمدانی از اعلامیه و عکس امام را حمل می کرد ، ساواک او را دستگیر و ماه ها شکنجه کرد و سپس طبق رای دادگاه تجدید نظر به یکسال زندان محکوم شد، مدتی در زندان کمیته شهربانی و از آنجا به زندان قصر منتقل شد.
شهید روحانی فر در زندان هم بند آیت الله انواری بود، در سال 1347 پس از آزادی به قم رفت و از درس حضرات آیات مکارم شیرازی، نوری همدانی، جعفرسبحانی، صالحی مازندرانی، ستوده، مشکینی، صالحی نجف آبادی، دوزدوزانی و فاضل هرندی بهره‌مند شد.
او اشتیاق زیادی به نویسندگی، تحصیل و ترجمه داشت، لذا از سال 42 شروع به نوشتن مقالات دینی،اجتماعی وسیاسی کرد که در مجله‌های ندای اسلام، ندای حق، پیام اسلام و نوردانش به چاپ رسید.
همچنین چند جلد کتاب به قلم این شهید به نام های 'اسلام در ایالات متحدة آمریکا و کانادا و مسائل روز' به چاپ رسیده است.
پس از سالها مبارزه و با پیروزی انقلاب اسلامی این شهید با حکم آیت الله مهدوی کنی، به عنوان فرماندار کردکوی در غرب گلستان منصوب شد و توانست چند اداره و ارگان انقلابی را در شهرهای کردکوی، بندرگز و بندرترکمن تأسیس کند.
در اسفند سال 1359 به سرپرستی بنیاد شهید کردکوی و بندر ترکمن منصوب شد.
روحانی فرد اسفند ماه سال 64 به همراه گروهی از نمایندگان و مسوولان کشور و شهید محلاتی برای بازدید از مناطق جنگی عازم اهواز شد که هواپیمای حامل آنان مورد حمله جنگنده های عراقی قرار گرفت و همگی آنان به شهادت رسیدند.
*شهید روحانی سید حسن حسینی
سید حسن یکم تیر 1344 در روستا چلی‌سفلی شهرستان علی آباد متولد شد و دوران ابتدایی را در فاضل آباد و دبیرستان را در شهرعلی آبادکتول و قم سپری کرد.
او روزنامه‎نگاری و فعالیت‎ در حوزه اطلاع‎رسانی را با کار روزنامه دیواری آغاز کرد و همزمان در قم فعالیت‎هایی علیه رژیم ظالم پهلوی داشت.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت رسانه ای خود را در روزنامه جمهوری اسلامی ادامه داد.
شهید حسینی 28 ماه در عرصه دفاع از نظام و کیان انقلاب اسلامی مشغول بود و قبل از شهادت 2 بار مجروح شد.
این شهید همچنین 3 سال مسوول هنری سازمان تبلیغات اسلامی بود.
حجت الاسلام سید علی حسینی برادر شهید با بیان ویژگی های شخصیتی سید حسن ، گفت: به تاسی از شهدا تا آخرین نفر در مسیر انقلاب اسلامی خواهیم ایستاد و از آرمان‎های بلند انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری دفاع خواهیم کرد.
*شهیده زهرا قلی پور اردکانی
زهرا (تهمینه) قلی پور اردکانی در سال 1340 در تهران متولد شد، او عکاس و امدادگر و دارای تحصیلات کارشناسی ارشد بود.
از خصوصیات تهمینه می توان به احترام گذاشتن او به پدر و مادر و شرکت در فعالیت های مذهبی اشاره کرد، او از لحاظ اخلاقی بسیار محجوب بود.
او هنگام فیلم سازی با همسرش محمدرضا معززی فیلمنامه نویس و کارگردان آشنا شد.
26 اسفند 1372 خانواده شهید قلی پور اردکانی در حال بازگشت از کشور روسیه به ایران بودند که در منطقه قره باغ ارمنستان هواپیمای آنها مورد اصابت موشک قرار گرفت و او به همراه همسر و دو فرزندش سارا و محمد تقی به شهادت رسیدند.
این شهیده در طول عمر کوتاه خود موفق شد در کنار همسرش فیلم های 'بچه های بالاچلی' ، 'گلبهار' و 'بورناز'را بسازد.
*شهید محمدرضا معززی
محمدرضا معززی در سال 1340 در شهرستان علی آباد از توابع استان گلستان متولد شد و در همان دوران کودکی، پدر خود را از دست داد و در دامان مادری مهربان تربیت یافت.
در گرگان تحصیل کرد و از هنرستان فنی این شهرستان در رشته برق با رتبه ممتاز دانش آموخته شد، محمدرضا در راه مبارزه با سفاکان رژیم طاغوت به شرف جانبازی نائل شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تاسیس سپاه پاسداران در زادگاهش همکاری داشت و درادامه کلاس های فیلم سازی جهاد دانشگاهی دانشکده هنرهای زیبا مامن خوبی بود تا او مسیر خود را در حوزه فیلم، کارگردانی ادامه دهد.
تلاش جهادگونه در سنگر هنر، حضور دلاورانه در جبهه های حق علیه باطل، تولید آثارهنری ارزشمند و ازدواج با تهمینه قلی پور اردکانی، شیرزنی که در وفایش همین بس که در شهادت همراه محمدرضا بود، از ویژگی های و تلاش های این شهید است.
وی پس از موفقیت در دانشکده هنرهای زیبا، برای تحصیل و آموختن بیشتر در رشته فیلمنامه نویسی راهی دانشگاه 'سرگئی آیزنشتاین' مسکو شد.
تحقیق جامع او درباره سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی یادگار درخشان و خوبی است.
*سید حمیدرضا حسینی
شهید سیدحمیدرضا حسینی زمستان سال 1355 در کردکوی دیده به جهان گشود، وی در دانشکده علوم و ارتباطات اجتماعی دانش آموخته و در رشته خبرنگاری فارغ‌التحصیل شد.
همزمان با شروع به کار شبکه خبر سیما در سال 78 سیدحمیدرضا حسینی فعالیت خود را به عنوان خبرنگار آغاز کرد.
او خبرنگار فعال در حوزه اقتصادی بود که به صورت تخصصی در بخش نیرو و انرژی انجام وظیفه می کرد.
16 سال از عمر خدمتی این خبرنگار پرتلاش و خستگی ناپذیر در حوزه های اجتماعی و اقتصادی صرف شد و انگیزه و سابقه درخشانی در پیگیری های مستمر مسائل این بخش ها داشت.
رویکرد و حساسیت در ارائه خبر به صورت مستند و درست و سرعت عمل وهمچنین تاثیرگذار بودن باعث شد که ااین شهید رسانه کارنامه موفقی از خود بر جای بگذارد.
همچنین این تلاش ها باعث شد که پوشش خبری مناسک حج سال94 برعهده او قرار گیرد و تا روز شهادت به صورت مستمر از روند اعزام حجاج ایرانی و همچنین کیفیت برگزاری مراسم حج تمتع گزارش برای مخاطبان شبکه خبر مخابره کرد.
آخرین گزارش دریافتی از این خبرنگار فقید از مراسم وقوف در صحرای عرفات و پوشش خبری برائت از مشرکین بود.
سید حمید رضا حسینی روز پنجشنبه دوم مهر 94 همزمان با روز عید قربان در فاجعه منا جان به جان آفرین تسلیم کرد.
از او یک فرزند دختر به نام مه سیما به یادگار مانده است.
مسوول بسیج رسانه گلستان در این پیوند به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون پنج شهید رسانه استان به عنوان شهدای شاخص معرفی شده اند.
علی محمد جعفری افزود: امسال شهید شاخص رسانه استان، سیدحمید رضا حسینی است و به مناسبت روز خبرنگار در بیستم مردادماه مراسم ویژه گرامیداشت یاد و خاطره شهدای رسانه در گرگان برگزار می شود.
وی همچنین از معرفی زهرا قلی پور اردکانی به عنوان شهیده شاخص سال 98 استان گلستان خبر داد.
استان مرزی و شمالی گلستان یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت دارد که از اقوام و مذاهب مختلف هستند.
حدود 4 هزار شهید دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از فرزندان این استان بوده که افزون بر 550هزار نفر آنان از هموطنان ترکمن و اهل سنت هستند.
6204/1648
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.