به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرام کوسه غراوی روز شنبه در آیین نکوداشت دویست و هشتاد و پنجمین سالگرد تولد شاعر و عارف ایرانی مختومقلی فراغی در روستای عرب قاری حاجی شهرستان مراوه تپه افزود: ویژگی های زندگی و آثار ادبی و عرفانی مختومقلی در مجامع علمی و تحقیقی داخلی و عرصه های بین المللی می درخشد.
وی افزود: بر این اساس و با توجه به مفهوم عمیق آثار این شاعر فرهیخته ملی به ویژه در اتحاد و همدلی قشرهای مختلف مردم، هر ساله شاهد برگزاری باشکوه سمینارها و کفرانس ها در مجامع علمی فرهنگی وبین المللی همچنین آیین های نکوداشت وی در جای جای کشورمان بخصوص در شهرها و روستاهای استان گلستان برگزار می شود.
این نماینده مجلس اعلام کرد : روز پنجشنبه 20 اردیبهشت ماه جاری مراسم رسم دویست و هشتاد و پنجمین سالگرد تولد مختومقلی فراغی با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان و مقامات کشوری و استانی و قشرهای مختلف مردم در محل بنای یادبود و آرامگاه مختومقلی در روستای آق تقای شهرستان مرزی مراوه تپه برگزارمی شود.
در این مراسم اسماعیل تاجی فرماندار مراوه تپه نیز به تمهیدات و برنامه ریزی های صورت گرفته برای برگزاری آیین بزرگداشت مختومقلی فراغی در محل آرامگاه و بنای یادبود وی درآق تقای این شهرستان اشاره کرد و گفت: این مراسم با حضور گسترده دوستداران این شاعر همچنین مهمانان داخلی و خارجی برگزار می شود.
در آیین نکوداشت دویست و هشتاد و پنجمین سالگرد تولد مختومقلی فراغی در روستای عرب قاری حاجی شهرستان مراوه تپه در شرق استان گلستان که با مشارکت دهیاری، شورای اسلامی روستا و جمعیت فرهنگی هنری مختومقلی کلاله برگزار شد، هنرمندان گروه های مختلف فرهنگی هنری استان گلستان ده ها برنامه به اجراگذاشتند که با استقبال پرشور شرکت کنندگان در این مراسم مواجه شد.
به گزارش ایرنا، مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن در سال 1733 میلادی برابر با 1112 شمسی در روستای حاجی قوشان گنبدکاووس متولد شد و سال وفات او را 1790 میلادی مطابق با 1169 شمسی ذکر کرده اند.
مختومقلی فراغی درکنار چشمه عباساری در دامنه کوه سونگی داغ درگذشت و پیکرش به روستای آق تقه در40 کیلومتری غرب مراوه تپه (منتهی الیه شرق گلستان ) منتقل و در جوار آرامگاه پدرش به خاک سپرده شد.
بنای یادبودی بر سر مزار او ساخته شده و همه ساله در اردیبهشت ماه مراسم بزرگداشت این شاعر در استان گلستان برگزار می شود.
اشعار این شاعر بزرگ ترکمن دارای مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عرفانی است و دیوان او به چندین زبان زنده دنیا مثل انگلیسی، روسی و فارسی ترجمه و چاپ شده است.
گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت دارای تنوع قومی و مذهبی است، و بیش از نیمی از جمعیت این شهرستان را هموطنان ترکمن تشکیل می دهند.
/1860/7478
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.