به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، رامین نورقلی پور در نطق میان دستور صحن مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: خشک شدن این خلیج تاثیر فراوانی بر اقتصاد شهرهای غربی استان و همجوار این خلیج از جمله بندرگز و بندرترکمن دارد و لازم است طرح های مورد نظر با سرعت و جدیت بیشتری اجرایی شود.
نماینده شهرستان های کردکوی، بندرگز، گمیشان و بندرترکمن در غرب گلستان بیان کرد: معیشت بخش زیادی از مردم این شهرستان ها از دریا و صید ماهیان تامین می شود که پسروی آب ، کاهش ذخایر آبزیان و افت محسوس صید ماهی، از عوامل اصلی کاهش درآمدهای ثابت شهروندان این مناطق است.
وی افزود: یکی از راه های کاهش دغدغه این مردم زیان دیده ، تلاش برای افزایش بهره وری کشاورزی و توسعه این بخش برای تثبیت مشاغل و رشد محسوس درآمدهای پایدار آنان است.
نورقلی پور ادامه داد: در کنار توجه به بخش کشاورزی ، اجرای طرح های توسعه ای در بخش پرورش و تولید میگو هم راهکار دیگر و نجات بخش برای افزایش اشتغال، درآمد و حرکت شتایان به سمت توسعه استان است.
وی همچنین بر لزوم تحقق وعده دولت در سفر استانی به گلستان برای اجرای طرح های گردشگری در جزیره آشوراده تاکید کرد و گفت: این جزیره در گذشته نقش فعالی در رونق اقتصادی و گردشگری منطقه داشت اما پس از وقوع سیل و تخلیه سکونتگاه های این جزیره، دیگر به جایگاه سابق خود بازنگشت.
نماینده مردم غرب گلستان در مجلس بیان کرد: دولت در سفر استانی سال 93 به مردم گلستان وعده داد طرح های توسعه ای برای رونق گردشگری در این جزیره را اجرا می کند اما با گذشت چند سال و تهیه طرح های اولیه ، هنوز خبری از اجرای آنها نیست.
نورقلی پور افزود: بهره برداری صحیح از ظرفیت های مغفول مانده این جزیره با رعایت اولویت های زیست محیطی ، گام بلندی برای رونق اقتصادی گلستان و تحقق شعال سال برای ایجاد اشتغال بیشتر و افزایش تولید است.
وی به ظرفیت های دیگر غرب گلستان نیز اشاره کرد و گفت: این منطقه با دارا بودن سواحل شرقی دریای خزر، مرز مشترک با کشور ترکمنستان و همجواری با استان مازندران از ظرفیت های بالایی در توسعه برخوردار بوده اما همچنان کمتر توسعه یافته است و مردم چالش های مهمی در عرصه اشتغال و سرانه درآمد دارند.
نماینده مردم غرب گلستان در مجلس در ادامه خواستار تدریس زبان ترکمنی در مدارس شهرستان های ترکمن نشین گلستان شد و گفت: آموزش زبان و ادبیات ترکمنی در مدارس مناطق ترکمن نشین و نیز تأسیس رشته زبان و ادبیات ترکمن در دانشگاه های کشور از آرزوهای دیرینه مردم و منطبق با اصل 51 قانون اساسی است.
به گزارش ایرنا آشوراده در افزون بر 2 کیلومتری ساحل بندرترکمن و در دل دریای خزر ، جزیره ایرانی و مسکونی خزر است.
آشوراده در دل خزر از شرق به تنگه ای باریک موسوم به تنگه چپق اوغلی و از غرب به کانال طبیعی خزینی و ادامه شبه جزیره میانکاله و از جنوب به خلیج گرگان متصل می شود
جزیره آشور در سال 1354 جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد و در همین حال در کنوانسیون جهانی رامسر نیز در زمره تالاب های مهم دنیا قرار گرفت.
علاوه بر این، اهمیت این منطقه به دلیل بحث پناهگاه حیات وحش آن است که در تمام ایام سال میزبان انواع پرندگان است، ضمن اینکه 40 درصد خاویار ایران نیز در نزدیکی این جزیره به دست می آید.
خلیج گرگان تنها خلیج دریای خزر در محدوده جغرافیایی ایران با برخورداری از سابقه طولانی در مناسبات سیاسی دوره های گوناگون تاریخی، طی سال های اخیر به دلیل پسروی زیاد آب و ناتوانی در اجرای طرح های مناسب و کارشناسی، فاصله چندانی با خشکی کامل ندارد.
خلیج گرگان در سال 1354 به همراه تالاب میانکاله و لپوی زاغمرز (در استانهای گلستان و مازندران) به‌ عنوان نخستین مجموعه تالاب بین‌المللی جهان در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر به ثبت رسید تا ثابت شود نه فقط این خلیج، بلکه نواحی اطراف آن شامل شبه جزیره میانکاله (پناهگاه حیات‌وحش) و تالاب بین‌المللی گُمیشان یک مجموعه ارزشمند زیست‌محیطی است.
مهم ترین مشکل خلیج گرگان پسروی آب به سمت دریا و کاهش شدید عمق آن است که اگر چه از سال‌ها پیش شروع شده اما طی دو تا سه سال اخیر این پسروی کاملا محسوس و بسرعت در حال پیشروی است.
پسروی و کاهش عمق آب خلیج به حدی است که امکان تردد با خودرو تا یک کیلومتر به داخل دریا و محدوده ای که در گذشته محل لنگر انداختن کشتی ها بود؛ وجود دارد.
نگرانی گسترده کارشناسان نسبت به خشکیدن کامل خلیج گرگان در آینده نه چندان دور، مسئولان استان گلستان را وادار کرد تا مطالعه برای اجرای طرح های کارشناسانه را در دستور کار قرار دهند و از نابودی این بخش مهم طبیعت منطقه جلوگیری کنند.
7333/3091/1648
دریافت: علی قاسمعلی ** انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.