رضا علیپوری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای مقاوم سازی هر یک از واحدهای آسیب دیده متناسب با میزان خسارت تا سقف 100 میلیون ریال کمک بلاعوض و در صورت نیاز تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می شود.
وی اضافه کرد: بیشتر واحدهای مسکونی عشایر، انبارهای ذخیره نهاده های دامی و نیز مکان های نگهداری دام آنان که درجریان سیل امسال آسیب دیدند، گلی و چوبی بودند که با مصالح آجر، بلوک، ماسه و سیمان مقاوم سازی خواهد شد.
علیپوری گفت: کمیسیونی در سازمان جهادکشاورزی گلستان و دو شهرستان گنبدکاووس و مراوه تپه برای بررسی واحدهای مسکونی آسیب دیده عشایر کوچنده و بومی این استان برای پرداخت کمک بلاعوض و یا تسهیلات قرض الحسنه تشکیل شده است.
وی از آغاز پرداخت کمک های بلاعوض و یا تسهیلات قرض الحسنه برای مقاوم سازی منازل مسکونی عشایر گلستان در روزهای آینده خبر داد و تصریح کرد: علاوه بر این تاکنون برای دو هزار راس دام سبک تلف شده عشایر نیز تشکیل پرونده شده که دام به آنها تحویل شود.
مدیرکل امور عشایر گلستان ادامه داد: درمرحله اول توزیع دام بین روستاییان آسیب دیده به تعدادی از عشایر آسیب دیده استان نیز دام تحویل شد و به بقیه آنان نیز در روزهای آینده دام داده خواهد شد.
علیپوری گفت: درجریان سیل اوایل امسال درمجموع 6 هزار راس دام سبک مربوط به عشایر کوچنده و بومی گلستان تلف شدند که قرار است به آنان دام داده شود.
وی اضافه کرد: علاوه بر تلف شدن این تعداد دام، بارش های شدید روزهای پایانی سال 97 و وقوع سیلاب اوایل امسال درمناطق عشایری گلستان، خسارت هایی به راه ها و ابنیه، انبارهای نگهداری علوفه و نهاده های دامی، مکان های نگهداری دام و مسکن عشایر این استان وارد شد که مجموعا 600 میلیارد ریال برآورد شده است.
استان گلستان دارای 3530 خانوار عشایر باجمعیت تقریبی 21 هزار نفر شامل 1978 خانوار عشایر کرد از استان های خراسان شمالی، رضوی و سمنان با جمعیت 10 هزارو 991 نفر و 1552 خانوار عشایر ترکمن با جمعیت 9696 نفر می باشد.
عشایر کوچنده و بومی گلستان درمجموع 760 هزار راس دام سبک دارند و در سطح 350 هزار هکتار از مراتع این استان به پرورش دام مشغول هستند.
/3039/1860
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.