علی اکبر قنبرزاده افروزی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این محموله ماهیان خاویاری غیراستاندارد، نابالغ و فاسد توسط یک دستگاه خودرو ال 90 در حال حمل بود که توسط ماموران توقیف شد.
وی بیان کرد: قاچاق این گونه های آبزی با ارزش موجب تسریع در روند انقراض و نابودی ماهیان خاویاری است.
به گفته وی، علاوه بر اجرای طرح های پیشگیرانه برای جلوگیری از تکرار این جرائم باید با ارتقای آموزش ها و فرهنگ سازی همراه با اطلاع رسانی بیان اهمیت این مواهب با ارزش الهی بیشتر در دستور کار قرار گیرد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گمیشان تاکید کرد که در برابر اقدام سود جویانه و منفعت طلبانه قاچاقچیان در نابودی منابع آبزی دریای خزر به ویژه ماهیان با ارزش خاویاری، اغماض و چشم پوشی نخواهد شد.
وی گفت: ماهیان کشف شده جزو گونه های آبزی در معرض خطر انقراض بوده که طبق قانون صید، حمل، فرآوری و عرضه آنها قاچاق محسوب می شود و قانونگذار نیز مجازات شدیدی برای آن تعیین کرده است.
به گفته وی، طبق مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست، صید هر قطعه ماهی خاویاری شامل فیل ماهی، اوزن برون، قره برون و چالباش 100 میلیون ریال جریمه دارد و قانونگذار برای صید غیرمجاز آن جریمه تا سقف 5 برابر قیمت این گونه ها تعیین کرده است.
خزر بزرگ ترین دریاچه جهان بوده و از مجموع شش هزار و 400 کیلومتر نوار ساحلی آن، 740 کیلومتر در حاشیه سه استان شمالی ایران و از جمله گلستان واقع است.
حدود 116 گونه شناخته شده و 64 زیرگونه در این دریا زیست می کنند که از این مجموع حدود 17 گونه ارزش تجاری دارد.
ماهیان خاویاری از خانواده تاس ماهیان از جمله گونه های آبزی هستند که با توجه به قدمت آنها به عنوان فسیل های زنده شناخته می شوند، خاویار از گران ترین غذاهای جهان است.
گمیشان با 80 هزار نفر جمعیت در شمال غرب استان گلستان و در شمالی ترین قسمت حاشیه شرقی دریای خزر قرار دارد و از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به بندرترکمن، از شرق به آق قلا متصل و از طرف غرب با دریای خزر همسایه است.
7333/1648
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.