غلام حسین حکمتیان اصل روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ظرف ۲۴ ساعت گذشته توسط گشت شبانهروزی نیروهای منابع طبیعی استان در شهرستان های باشت و بویراحمد پنج خودروی حامل چوب قاچاق شناسایی شدند.
وی افزود: متهمان برای سیر مراحل قانونی و تشکیل پرونده به دادسرا منتقل و همچنین خودروهای حامل هیزم و ذغال قاچاق به پارکینیگ منتقل شدند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بر اساس قانون، مجازات متخلفان عرصه های منابع طبیعی ۱۵ برابر شده است.
حکمتیان اصل عنوان کرد: در مجازات این متخلفان هیچ گونه سهل انگاری صورت نمی گیرد و مطابق قانون با آن ها برخورد خواهد شد.
وی حفاظت از منابع ملی را وظیفهای همگانی دانست و از مردم خواست با طبعیت رفتار خوبی داشته باشند و از تخریب این منابع خدادادی خودداری کنند.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد سودجویان قاچاق چوب برای دور ماندن از دید ماموران از ماشین های سواری به جای وانت بارها برای حمل چوب به استان های همجوار استفاده می کنند.
فقرمالی، تهیه زغال، قطع درختان برای سوخت ارزان و بی توجهی به اهمیت جنگل ها ،بروز برخی آتش سوزی ها و بیماری از تهدید های جدی برای جنگل های بلوط کهگیلویه وبویراحمد محسوب می شود.
این استان با ۲ اقلیم متفاوت و مناظر بکر و طبیعی دارای هشت شهرستان، ۱۷ شهر و یک هزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه است.
بر اساس گزارش ها از وسعت ۶ میلیون هکتاری جنگلهای منطقه زاگرس به دلایل مختلف یک میلیون هکتار آن از بین رفته است.
۷۰ درصد از گونههای جنگلی زاگرس شامل بلوطها میشود که در ۱۲ استان کشور پراکنده شده است.
این جنگلها بر اساس مطالعات پالینولوژی در حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار سال قبل با درختان پراکنده بلوط و بنه تشکیل شده و از پنج هزار سال پیش جنگلهای متراکم و نیمه متراکم بلوط بطور کامل در این منطقه ایجاد شده است.