به گزارش ایرنا، در نشست روز دوشنبه مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج تصمیم های مهمی در زمینه مقابله با هجوم ملخ های صحرایی، پیشگیری از وقوع آتش سوری با توجه به گرم شدن هوا و تعیین تکلیف فاضلاب شهر یاسوج اتخاذ شد.
عزیز فیلی در این نشست اظهار داشت: تاکنون در جنوب غرب استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله در مناطق بی بی حکیمه، دشت آهوباز منطقه خشاب در مرز استان بوشهر، لیشتر و باباکلان آفت پوره ملخ شناسایی شده است.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به عنوان متولی این امر باید قرار گاه عملیاتی در فرمانداری گچساران تشکیل دهد و با همه توان و امکانات خود در این راستا اقدام بکنند.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: نشستی با حضور فرمانداران شهرستان های مجاور از جمله بهبهان، نورآباد ممسنی و بوشهر و دیگر شهرستان های در معرض خطر درباره نحوه تعامل در زمینه مقابله با آفت ملخ برگزار شود.
وی عنوان کرد: با توجه به نزولات جوی امسال و رویش گیاهان و مراتع در استان و در پی آن گرم شدن هوا، این مراتع و علفزارها رو به خشکی می روند و احتمال وقوع آتش سوزی ها افزایش می یابد.
فیلی تصریح کرد: در این خصوص نیز قرار گاه‌های عملیاتی در فرمانداری های هشت گانه استان با دبیری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تشکیل شوند.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بوراحمد گفت: تجهیزات مورد نیاز برای خاموش کردن آتش از محل اعتبارات استانی تا هفته پیش رو خریداری و به تناسب سطح عرصه در هر منطقه در اختیار فرمانداران هشت گانه قرار می گیرد.
وی افزود: تمامی دستگاه های متولی در این زمینه باید پای کار بیایند تا شاهد کاهش خسارت ناشی از آتش سوزی ها در کهگیلویه و بویراحمد باشیم.
فیلی با اشاره به وضعیت فعلی فاضلاب و تصفیه خانه شهر یاسوج، ابراز داشت: لجن کش های روستا های فاقد شبکه فاضلاب‌ اطراف شهر یاسوج به تصفیه خانه مرکزی این شهر با هماهنگی آب و فاضلاب شهری یاسوج و مدیریت فرمانداری بویراحمد مراجعه کنند تا فاضلاب آنها در این مکان دفع شوند.
وی گفت: در برنامه دراز مدت نیز مقرر شده در راستای ارتقای تصفیه خانه مرکز شهر یاسوج و برای ایجاد واحد تعادل سازی آن گام های اساسی برداشته شود تا دیگر مشکلات این تصفیه خانه از جمله بوی بد آن برای همیشه رفع شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: امسال با مسببان آتش سوزی های عمدی در این استان که با انگیزی زمین خواری و دیگر موارد رخ می دهند به جد برخورد خواهد شد.
وحید محمدی تبار بیان کرد: سال گذشته با هماهنگی و همیاری سایر دستگاه های اجرایی این استان وقوع آتش سوزی در کهگیلویه و بویراحمد 50 درصد کاهش داشت.
وی بیان کرد: دستگاه های اجرایی مختلف در کهگیلویه و بویراحمد خسارت های سیل در این استان را هر چه سریع تر در سامانه سجا ثبت کنند تا نسبت به جبران خسارت ها اقدام شود.
مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: نگرانی از نظر کمبود اعتبار برای مبارزه با ملخ های مهاجر در استان وجود ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: نیاز است ضرورت و حساسیت مبارزه با این ملخ های صحرایی نابودگر برای هم استانیان گوشزد شود.
الیاس تاج الدینی بیان کرد: در راستای مقابله با هجوم ملخ ها در استان کار سمپاشی در سه نوبت و در حدود 900 هکتار انجام گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: تاکنون حداقل 40 هزار هکتار ردیابی و پایش شده اما برای انجام بهتر کارها به امکاناتی از قبیل اعتبار مورد نیاز برای سم، خودرو، چراغ، نیرو و دیگر موارد مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه تخم گذاری هر ملخ که به صورت خوشه ای انجام می شود و در آینده منجر به تولید 300 تا 400 ملخ می شود، افزود: دلیل نگرانی و جدیت مسئولان این مساله است و تا 2 هفته دیگر بیشتر فرصت مقابله با این ملخ ها وجود ندارد.
تاج الدینی تصریح کرد: چنانچه ظرف مدت دو هفته آینده نسبت به دفع این آفت اقدام نشود مناطق وسیعی از استان و استان‌های همجوار مورد هجوم این ملخ‌ها قرار می‌گیرد.
وی گفت: ملخ های مهاجر حدود هفت سانتیمتر طول و قدرت پرواز بسیار بالایی دارند و به مراتب گیاهان و مراتع و هر سبزینه ای را نابود می کنند.
وی با اشاره به اینکه آفت ملخ به مراتع هجوم آورده و بر اساس قانون صیانت از مراتع وظیفه همه دستگاه های اجرایی استف ادامه داد: مشارکت مسئولان برای دفع ملخ ها به طور جدی نیاز است.
ملخ های مهاجم تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف های هرز را می خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه‎ روز می‎ تواند تا 150 کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می تواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخ ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه های مختلف ازجمله جنگل ها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می شوند.
کارشناسان می گویند که شرایط دمایی بر روی این آفت تاثیری ندارد و فقط به یک فضای سبز نیاز دارند.
استان کهگیلویه و بویراحمد 270 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که 160 هزار هکتار آن زراعی است.
9868/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.