به گزارش ایرنا وجود 24 بخشدار، 2 معاون استاندار و چهار معاون وزیر زن در دولت یازدهم و همچنین شناسایی زنان توانمند و بهره ‌مندی از توانمندی ‌های آن‌ ها در بخش های مختلف، خود گواه بر عنایت و رویکرد شایسته تقدیر دولت تدبیر و امید به بانوان جامعه است.
در دولت روحانی از بانوان در حوزه های اجرایی کلان استفاده شده و برای نخستین مرتبه در حوزه فرمانداری ها، معاونت های استانداری و بدنه دولت بانوان به کار گرفته شده اند و این نگاه دولت تدبیر و امید دال بر کاهش تبعیض جنسیتی است.
**کرمان پیشتاز اشتغال بانوان در کشور
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان نیز ضمن تایید اینکه دولت یازدهم در بخش بانوان موفق عمل کرده است گفت: سال گذشته 400 پروژه اشتغالزا و کارآفرینی در حوزه بانوان و امور خانواده استانداری این استان حمایت و اجرایی شده است.
فاطمه سادات حسینی افزود: بر اساس تفاهم نامه ای که بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و صندوق کارآفرینی امید در تهران منعقد شده، تعداد پروژه های قابل اجرا نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری خواهد داشت.
وی به تعامل خوب بین اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری و صندوق کارآفرینی امید اشاره و عنوان کرد: موانع بروکراسی در مسیر دریافت تسهیلات و بر اساس تفاهم نامه جدید برطرف شده است.
وی گفت: بر اساس تفاهم نامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و صندوق کارآفرینی امید، زنان کارآفرین و متاهل نیز می تواند از این تسهیلات بهره مند شوند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه سقف تسهیلات تعیین شده برای اجرای طرح های اشتغالزا در حوزه زنان، یک میلیاردریال با توجه به طرح ارائه شده است افزود: کارمزد این تسهیلات براساس قوانین بانک مرکزی چهار درصد است.
وی به موضوع تولید پوشاک مورد نیاز استان کرمان در این استان به ویژه در تولید فرم مدارس اشاره کرد و گفت: نشست های متعددی در این زمینه برگزار شده و یکی از مصوبات این بوده که فرم مدارس استان کرمان داخل استان طراحی و تولید شود.
وی تاکید کرد: کارگاه های تولید پوشاک می توانند کار تولید پوشاک مدارس، بیمارستان ها، نیروهای نظامی و انتظامی و کارگاه های صنعتی را انجام دهند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: سال گذشته 30 تولید کننده پوشاک در استان کرمان فعال بوده اند که در سال جاری به 50 تولید کننده افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: کارگاه تولید پوشاک کار با افتخار ظرفیت اشتغال 450 نفر را بطور مستقیم دارد.
حسینی با بیان اینکه در بخش مشاغل تاکید بر مشاغل خرد و خانگی است اظهار کرد: انجمن تولید پوشاک را تشکیل دادیم و فرم مدارس را با همکاری آموزش و پرورش و اصناف و اتحادیه پوشاک بومی کردیم و با سازمان های کمیته امداد، بهزیستی و اداره کل زندان ها همکاری شد.
وی گفت: بیش از پنج هزار شغل از طریق تولید پوشاک فرم مدارس در استان کرمان به وجود آمد و تحت مدیریت یک بانو، انجمن گیاهان دارویی بیش از سه هزار شغل در رفسنجان ایجاد کرده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: بیش از 2 هزار و 800 بانوی اقتصادی و کارآفرین در قالب 10 انجمن در این استان حضور دارند.
به گفته حسینی در استان کرمان میزان امید به زندگی نسبت به متوسط کشور بالاتر است و همین طور در دولت تدبیر و امید رشد داشته است.
وی تصریح کرد: روی اشتغال زنان سرپرست خانوار و حفظ عزت نفس این افراد تاکید داشتیم و سعی شد سرمایه گذاری ها را به سمت بانوان سرپرست خانوار سوق دهیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: تاکنون 153 هزار و 61 نفر از پنج میلیون تا 100 میلیون تومان برای کارآفرینی در امور بانوان تسهیلات گرفته شده است.
وی افزود: صندوق کارآفرینی 400 پروژه در سال 95 ویژه بانوان تصویب کرده که از پنج تا 100نفر را مشغول به کار کرده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل برتری استان کرمان در حوزه های بانوان کشور، محور اقتصادی و کارآفرینی بود و دفتر امور بانوان به عنوان عضو اصلی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شناخته شده است.
حسینی افزود: یک موسسه نیکوکاری برای استفاده از انرژی های پاک سامانه جذب انرژی های خورشیدی را در بام های منازل زنان سرپرست خانوار پیش بینی کرد و برای جذب انرژی 11 پنل در نظر گرفته شده که 9 پنل در شهرستان کهنوج و 2 عدد در شهرستان راور است.
وی بیان کرد: یکهزار و 856 زن سرپرست خانوار بالغ بر ماهانه 750 هزار تومان برای سامانه جذب انرژی های خورشیدی درآمدزایی دارند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه تدوین طرح ساماندهی مشاغل بانوان کار مهمی بود گفت: پراکندگی در برنامه های بانوان بسیار زیاد است و این طرح با رویکرد 10 انجمن است که بیش از 90 درصد بانوان در این انجمن ها فعالیت دارند.
وی افزود: طرح ساماندهی مشاغل بانوان در سامانه سمابانو انجام شده و تدوین 10 طرح در حوزه زنان و خانواده در جهت دهی برای آموزش حوزه های بانوان انجام گرفته است.
وی اظهار کرد: آگاهسازی اصلی مولفه توسعه و کارگاه های آموزشی و مهارت های زندگی، گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی و نشست ها و تالارهای گفت و گو از اقدامات امور بانوان بوده که بالغ بر 50 دوره را امور بانوان مجری بوده و 200 دوره را سازمان های دولتی و مردم نهاد برگزار کردند.
وی گفت: بیش از 900 میلیون تومان جذب اعتبار برای برنامه های آموزشی و پژوهشی بانوان استان توسط سازمان های مجری داشتیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان بیان کرد: برای ساماندهی مشاغل روستایی پنج روستا در هر شهرستان با محوریت صندوق های خرد بانوان، تشکیل دادیم و اینک در بیش از 120 روستا در قلعه گنج بیشترین سهام صندوق های خرد را بانوان دارند.
وی افزود: باید مشارکت بانوان را در فعالیت های اقتصادی و کارآفرینی، اجتماعی، سیاسی و حقوقی و مطالبه گری را در زنان کرمانی افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه مسئولان به سرمایه های اجتماعی زنان توجه ویژه داشته باشند اظهار کرد: برای ارائه خدمات بیشتر در حوزه سلامت و درمان با تایید بر تحکیم بنیاد خانواده باید نگرش مردم را نسبت به زنان از نگاه سنتی تغییر دهیم.
حسینی گفت: با توجه به شایستگی و کرامت انسانی زن و برای برداشتن موانع پیش روی او، در محورهای آموزش و پژوهش، محور اقتصادی و کارآفرینی، فرهنگی و اجتماعی، سلامت بهداشت بانوان و خانواده و ورزش و نشاط خانواده برنامه ریزی کردیم.
وی افزود: اولین قدم برای رسیدگی به وضعیت زنان تدوین بانک اطلاعاتی جامع زنان استان کرمان بود که راهبردهای اقتصادی و فرهنگی بانوان در زمینه کارآفرینی بانوان را مشخص می کند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با اشاره به جلوگیری از موازی کاری دستگاه های اجرایی استان در حوزه بانوان در سال 96 اضافه کرد: با توجه به انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر از بانوان توانمند، متخصص و پیگیر مسایل شهری خواسته شده در انتخابات شورای شهر مشارکت کنند.
وی با بیان اینکه استان کرمان در حوزه سلامت و درمان در سال جاری به عنوان استان برتر کشور انتخاب شد گفت: ساخت یک بیمارستان تخصصی ویژه بانوان در دستور کار است و 14چادر سلامت برای بانوان و کودکان بدسرپرست در سال 95 ایجاد شده است.
حسینی به اقدامات صورت گرفته در حوزه ورزش و سلامت بانوان اشاره کرد و افزود: تشکیل شورای فرهنگ سلامت و ورزش بانوان، حمایت از قهرمانان استان کرمان، اجرای مسابقات ورزشی بین کارمندان، توسعه و حمایت از پارک ها از جمله اقدامات این دفتر بوده است.
وی گفت: سال 95 دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمان به عنوان دفتر برتر در میان دفاتر استان ها شناخته شد که اتفاق خوبی برای بانوان استان کرمان است.
وی افزود: بالغ بر 30 نمایشگاه در استان کرمان برای عرضه محصولات بانوان به صورت ملی، منطقه ای و استانی برگزار کردیم.
حسینی اظهار کرد: خدمات دولت تدبیر و امید همان خدمات نظام جمهوری اسلامی است و آگاهسازی مردم یکی از رسالت های همه ما است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: بیش از 2 هزار و 800 بانوی اقتصادی و کارآفرین در قالب 10 انجمن در این استان حضور دارند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان نیز گفت: سال گذشته اتفاقات ارزشمندی در حوزه اشتغال بانوان رقم خورده است.
زهرا موسی پور افزود: باید تلاش کنیم معوقات بانکی به ویژه در صندوق کارآفرینی امید کاهش یابد تا این صندوق بتواند به حیات خود به خوبی ادامه داده و از طرح های اشتغالزا حمایت کند.
وی ادامه داد: مستندسازی انجام کار از صفر نیز باید از سوی بانک ها مورد تاکید قرار گیرد زیرا این مستندسازی موجب می شود جرات کارآفرینی در جامعه افزایش یابد.
وی معتقد است که باید بر انجام کار در روستاها تاکید شود چرا که اگر روستاها را حفظ و اشتغالزایی ایجاد کنیم میزان مهاجرت به شهرها و سکونت در حاشیه شهرها کاهش می یابد.
مدیر صندوق کارآفرینی امید در استان کرمان نیز گفت: این صندوق در استان کرمان در طول فعالیت دولت تدبیر و امید، شاهد رشد بیش از 150 درصدی در اعتبارات بوده است.
فرهاد حکیم نیا ادامه داد: نمی توان نسبت به جامعه ای که بیش از 50 درصد آن را زنان تشکیل می دهند بی تفاوت بود زیرا زمانی می توانیم اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبری را محقق کنیم که به نقش مهم و تعیین کننده زنان توجه لازم را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه زنان مجری یکهزار و 324 طرح اقتصادی بوده اند گفت: بیش از 180 میلیارد ریال از سوی صندوق کارآفرینی امید به این مجریان پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: شکاف مشارکتی بین زنان و مردان در راه اندازی طرح ها نیز در دولت تدبیر و امید، 23 درصد کاهش یافته است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید در کرمان گفت: شکاف مشارکتی بین زنان و مردان در حوزه اشتغال روستایی و شهری نیز در مجموع 27 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: صندوق کارآفرینی امید استان کرمان رتبه اول حمایت از خانه های بوم گردی را در سطح کشور دارد.
وی گفت: سیستم ضمانت گیری صندوق کارآفرینی امید بسیار ساده تر از سایر بانک ها است و سعی می کنیم ساده ترین حالت و حالت های ترکیبی را در این حوزه به کار گیریم تا افراد در حداقل زمان ممکن بتوانند پروژه خود را اجرایی کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: سال 94 - 95 جایگاه زنان استان در حوزه اشتغال از 10 درصد به بیش از 15.1 درصد افزایش یافته است.
جعفر رودری افزود: نرخ مشارکت زنان کرمانی در حوزه اشتغال، بالاتر از میانگین کشوری است زیرا میانگین کشوری در این زمینه 14.9 است.
وی جمعیت استان کرمان را سه میلیون و 164 هزار و 718 نفر اعلام کرد و گفت: از 2 سال قبل روند افزایش نرخ فعالیت را در استان کرمان داشته ایم.
وی بیان کرد: براساس برآوردهای اولیه، نرخ بیکاری از 11.5 درصد کنونی در پایان برنامه ششم به 7.6 درصد می رسد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان شمار بیکاران استان را حدود سه هزار نفر ذکر کرد و گفت: با احتساب حجم بیکارانی که هر سال به جمعیت کنونی اضافه می شود، سالانه باید 37 هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شود.
رودری بیان کرد: سال گذشته 32 هزار و 800 فرصت شغلی در استان کرمان ایجاد شد.
خبرنگار: نجمه حسنی ** انتشار دهنده: بهنام احمدی *
3029/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.