به گزارش ایرنا ، عفت تکلو مدرس هنر و گرافیست نیز در این مراسم گفت: صحبت کردن در مورد حبیبه برومند، خالق بیش از ۵ هزار کار هنری ،  سخت است چرا که هنر ایشان به درجه ای از آگاهی و عظمت در بیان هنر رسیده است که کلمه ها قاصرند از بیان آنچه که ایشان را توصیف کند.

تکلو افزود: همانگونه که با طلوع خورشید می توان شاعرانگی، نقاشی و ساعت ها حرف زد و مقاله های علمی داد، آثار برومند نیز به بلوغی رسیده اند که هر کسی با توجه به دیدگاه و زاویه دید خود می تواند آن ها را نگاه و بررسی کند.  

این مدرس هنر در ادامه گفت: زمانی که کارهای ایشان را دیدم  نمی دانستم بخندم، گریه کنم،  فریاد بزنم و یا واژه ای مناسب پیدا کنم و وقتی سرم را بالا آوردم تنها به ایشان گفتم خیلی بی نظیر و شجاع هستید.

وی افزود: برخلاف خیلی از شخصیت های برجسته و پیشرویی که در جامعه داریم و می بینیم که بدون ترس و با شجاعت تمام قلم می زنند و یا بدون ترس می  نویسند و خلاقیت به خرج می دهند و گام برمی دارند این هنرمند در آثارشان با ترس هاشان مواجهه شده و بدون ترس قلم نمی زنند و این بسیار قابل احترام است.

تکلو با بیان اینکه در آثار برومند اتفاقات افتاده شده در زندگی ایشان منجر به یک بلوغ شده  و ترسی که خیلی از هنرمندها و افراد توانایی مواجه شدن را ندارند ایشان با آن مواجه شد و آن ها را بیان کرده و از آن ها عبور کرده است.

این استاد هنر اتفاق دیگر را که در آثار برومند افتاده است نگهداری این آثار عنوان کرد و گفت: این هنرمند از ابتدا هر اثری را که خلق کرده است نگهداری نموده که این باعث می شود خیلی راحت سیر تحولی از روند رشد و پیشرفت و یک بلوغ به سمت آگاهی را در آثار ایشان ببینید.  

تکلو افزود: در خیلی از آثار برومند چالش های ایشان با ساختارهای زیباشناسی نشان داده می شود و گویای این است که ایشان هارمونی و ترکیب بندی را می شناسند و جسارت در گذاشتن رنگ دارند و جسارت در برخورد با ابزار و تکنیک و ... را دارد.

وی همچنین گفت: در آثار متاخر این هنرمند اگر توجه شود ایشان از این مرزها عبور کرده و ساختارهای زیباشناسی را پشت سر گذراندند و به مرحله والای انتقال آگاهی  در هنر رسیدند و این شعر مولانا از نظر من برای ایشان مصداق دارد:  هر کسی از ظن خود شد یار من / از درون من نجست اسرار من .

تکلو بیان داشت: این هنرمند با سبک ها و تکنیک ها بیگانه نبوده و از مرز فردیت خود عبور کرده است و با وجودی که ایشان خودشان خودخواسته به سمت تحصیلات آکادمیک نرفته اما همه تکنیک ها را امتحان و از آن گذشته اند و در واقع می شود گفت که تکنیک، ابزار و سبک ها در خدمت ایشان بوده اند و ایشان از چارچوب ها عبور کرده اند.

این استاد هنر، جذابیت در کارهای برومند را سطح آگاهی هایی دانست که در کارهای ایشان وجود دارد و گفت: جسارت  و ساختارشکنی را می توان در تک تک آثار این هنرمند دید و آنچه که ایشان را از دیگر هنرمندان هم دوره خود تمیز می دهد مواجهه ایشان و عکس العمل و پاسخ ایشان با "هیچ سانسوری"  به اتفاقاتی بوده است که دنیا برایشان رقم زده و این خیلی ارزشمند است .  

تکلو تصریح کرد: زن بودن برومند به او کمک زیادی کرده  به دلیل اینکه توانسته اتصال خوبی را با خلقت و آفرینش برقرار کند یعنی رسیده است به ریشه های خودش و با جسارت و بدون ترس با اتفاقات ظاهری برخورد کرده  و در مسیری که باید جریان پیدا کنند جاری شده اند.

وی در ادامه هدف از برگزاری یک چنین نکوداشتی را آگاهانه تر برخورد کردن با کارهای هنری ایشان دانست و گفت: کارهای ایشان در حدی است که شما می توانید ساعت ها بنشینید و کار را ببینید و خودتان با خودتان مواجه شوید و چه بسا که باعث بلوغ در تک تک ما شود.

تکلو اتفاق خوب دیگر را وجود همسر برومند در کنار ایشان دانست و گفت: همسر ایشان بسیار پررنگ در زندگی  این هنرمند نمایان است به عنوان یک پشتیبان و حامی در این دوران او را همراهی و درک و مراقبت کرده است و این بزرگترین هدیه می تواند به این هنرمند و ما باشد.

غوغا و شور درونی را در تک تک آثار بانو حبیبه برومند وجود دارد

محمدرضا هاشمی نژاد گرافیست و استاد هنر در این مراسم گفت : در آثار این هنرمند غوغا و شور درونی ای وجود دارد که باعث شده است این آثار بدون هیچ واهمه، ترس و سانسوری خلق شوند و مجموعه ای نفیس را از آثار ایشان به وجود آورد.

وی همچنین گفت: با توجه به گفته های فلاسفه که خودانگیختگی را مقدمه و عنصر و پایگاه اصلی آزادی می دانند باعث شده است که برومند نیز با خودانگیختگی که داشته  فارغ از تمایلات درونی به خلق آثار بپردازد و آن آگاهی درونی را که بدان رسیده با خلق هنر به بیرون انتقال دهد.

هاشمی نژاد افزود: این هنرمند توانسته  با تلاشی مضاعف انرژی درون خود را با اتفاقاتی که در زندگی او افتاده  بسیار خوب راهبری کند که در طول مدت زمانی که با ایشان آشنا شده ام با دیدن این هنرمند این دو بیتی باباطاهر در ذهنم تداعی می شود که : بیا کز دیده جیحونی بسازیم / بیا لیلا و مجنونی بسازیم / فریدون عزیز از دست ما رفت / بیا کز نو فریدونی بسازیم.

وی با اشاره به اینکه برومند یک هنرمند تازه و نو است که به جامعه هنری اضافه می شود گفت: آثار ایشان منحصر به فرد است چرا که تمامی خود انگیخته و بدون کپی است و یک هنرمند مستقل است و این باعث می شود جایگاه خاص خودش را در بین هنرمندان داشته باشد.

مهدی محبی کرمانی نیز یکی از دوستداران اهل قلم و هنر در این مراسم  گفت: بها دادن به هنر اتفاق مبارکی است که شرکت ها و مجموعه های بزرگ که از منافع این سرزمین بهره برداری می کنند می توانند بر مبنای مسئولیت اجتماعی شان برای شهر انجام دهند.

وی افزود: اگر نتوان فعالیت های اجتماعی و مسئولیت های اجتماعی تعریف شده را برای شرکت ها و مجموعه های بزرگی مثل مس سرچشمه یا گلگهر و یا ... به صورت متوازن در استان تعریف کرد و نتوان ظرفیت های استان را در خدمت رشد متوازن در پیش گرفت در واقع  زمینه به وجود  آمدن مشکلات اجتماعی را فراهم کرده ایم.

این بازنشسته شرکت مس افزود: اینکه یک مجموعه بزرگ و قدرتمند بخواهد حمایت هایش را معطوف تنها یک منطقه کند کار چندان جالبی به نظر نمی رسد و امیدوارم کماکان مسئولیت های اجتماعی در سطح گسترده تری انجام گیرد تا با این کار بتوانیم توسعه ای متوازن را در سطح استان کرمان داشته باشیم.

 توسعه متوازن کرمان در گرو رشد زیرساخت های فرهنگی  است

 شهردار کرمان گفت: شهری چون کرمان که بخواهد یک توسعه متوازن داشته باشد باید به رشد زیرساخت های فکری و حوزه فرهنگی آن نیز توجه جدی تر شود.مهران عالم زاده در یازدهمین شب مفرغ که  در کانون بازنشستگی مس شهید باهنر برای نکوداشت حبیبه برومند برگزار شد افزود:  شهر چون هر موجود زنده ای در حال رشد و نمو است و حوزه فرهنگ و هنر نیز روح یک شهر است و نمی توانیم انتظار داشته باشیم که یک شهر بدون آنکه به روح آن توجه شود به توسعه یافتگی برسد.

وی در ادامه بیان داشت: امروز این وظیفه ماست که توجه ویژه ای به  نخبگان عرصه های مختلف فرهنگی و هنری و چه بسا حوزه اجتماعی  داشته باشیم و اگر امروز این توجه را داشتیم مطمئنا نسل آینده نیز به این موضوع توجه خواهند کرد.

شهردار کرمان با بیان اینکه سرمایه های اجتماعی مهم ترین سرمایه های یک شهر محسوب می شوند  تصریح کرد: هنرمندان و اصحاب فرهنگ نقش ممتاز و مهمی را در حوزه سرمایه های اجتماعی دارند که می تواند به عنوان یک پیشران در حوزه ی شهری ، شهر را اعتلا ببخشند.

وی با بیان اینکه وقتی هنرمندی نامش در سطح بین المللی بدرخشد قطعا این درخشش شهر او را نیز فرا می گیرد، گفت: آثاری که هنرمندان کرمانی تولید  و خلق می کنند باید در کرمان نگهداری و ماندگار شوند چرا که این ها به عنوان یک گنجینه و مخزن سرمایه شهر حساب می شوند بنابراین مهم است که محلی را برای نگهداری و عرضه این آثار مشخص کنیم.   

عالم زاده با اشاره به بازدیدی که از آثار هنری حبیبه برومند داشته است گفت: از آنجا که آثار هنری نقش زیادی در توسعه شهر به همراه دارد و جزو سرمایه های اصلی شهر محسوب می شوند این آمادگی را داریم که برای انجام کارهای هنری و عام المنفعه به سرمایه گذاران زمین و پروانه را در قالب بناهای ماندگار در اختیارشان بگذاریم .

وی همچنین از پروژه ای تحت عنوان (موزه هنرمندان) در جشن ۱۰۰ سالگی شهرداری کرمان در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت:  البته تحقق این امر بستگی به همراهی شورای شهر کرمان و سایر مجموعه های دست اندرکار دارد.

شهردار کرمان افزود: شرایط نگهداری از آثار هنری هنرمندان از جمله خانم حبیبه برومند مطلوب نیست و در چارچوب قوانین و مقررات شهرداری کرمان هر کار که بتواند در راستای اعتلای فرهنگ و هنر استان کرمان بردارد انجام خواهد داد.

به گزارش ایرنا، حبیبه بدایت (برومند) ۵۹ ساله ساکن کرمان، خالق بیش از ۵ هزار کار هنری است و تمامی چالش های درونی و بیرونی، او را در مسیری قرار داده است که به طور هدفمند در تلاش برای آفرینش هنری جهان شمول قدم بردارد و بدون اینکه شکست یا موفقیت برایش مهم باشد در مسیر انجام وظیفه انسانی پیش می رود و امیدواریم این نکوداشت برای این هنرمند خود آموخته آغازگر یک کنش تازه فرهنگی باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.