به گزارش خبرنگار ایرنا، فرامرز اکبری روز شنبه در میزگرد خبری ایرنا، با برشمردن دستاوردهای بزرگ دولت تدبیر و امید در این شهرستان مرزی افزود: دولت تمام توان خود را برای آبادانی و عمران کشور از جمله قصرشیرین به کار گرفته است و تلاش می شود با استفاده و به کارگیری از ظرفیت های این شهرستان ازجمله وجود 2 مرز رسمی پرویزخان و خسروی و همچنین بخش آب و خاک ، گردشگری و دیگر زمینه ها، زمینه رشد و توسعه بیش از پیش این منطقه فراهم شود.

**125 میلیارد و 550 میلیون ریال اعتبار عمرانی قصرشیرین در سال 96
وی مجموع اعتبار عمرانی قصرشیرین را در سال 96، 125 میلیارد و 550 میلیون ریال اعلام کرد و اظهارداشت که این میزان اعتبار نسبت به سال های قبل، افزایش چشمگیری داشته است که مسیر رشد و توسعه این شهرستان مرزی هموارتر می کند.

**مهمترین طرح های عمرانی شاخص شهرستان قصرشیرین
وی احداث یک باب مدرسه 15 کلاسه با 35 میلیارد ریال، تکمیل زیرساخت های شهرک صنعتی مرزی با بیش از 190 میلیارد ریال اعتبار، بهسازی معابر شهری با 9 میلیارد ریال اعتبار، تکمیل مسکن مهر و آب رسانی شهری و روستایی با 2 میلیارد ریال اعتبار را از جمله مهمترین طرح های در دست اقدام در قصرشیرین ذکر کرد.
وی از دیگر طرح های شاخص در دست اقدام در این شهرستان مرزی را تامین 6 میلیارد ریال اعتبار در بخش راه و شهرسازی، 6 میلیارد ریال کمک های فنی و اعتباری و تصویب هفت میلیارد ریال اعتبار برای توسعه بخش کشاورزی اعلام کرد.

**تکمیل بزرگراه کربلا با اجرای قطعه های 3 ، 8 و 16
فرماندار قصرشیرین افزود: اجرای قطعه های 3 ، 8 و 16 بزرگراه کربلا که 9 کیلومتر آن توسط پیمانکار هم اکنون در دست اقدام است که منجر به تکمیل بزرگراه کربلا می شود.
به گفته اکبری، با بهره برداری از این طرح ها تا اربعین سال آینده، در واقع شاهد تحول بزرگی در بخش راه های شهرستان و مجموعه بزرگراه کربلای استان کرمانشاه خواهیم بود و این از دستاوردهای بزرگ و ارزشمند دولت تدبیر و امید است.
وی از سرمایه گذاری 440 میلیارد ریالی دولت تدبیر و امید در بخش های مختلف برای آبادانی و توسعه این شهرستان مرزی طی سال گذشته خبر داد.
این اعتبار در بخش های مختلف عمرانی، راه و شهرسازی ، ورزشی ، کشاورزی ، فرهنگی ، آموزشی و بهداشت و درمان هزینه شده است.

**سه عامل مهم توسعه و رونق قصرشیرین
وی ادامه داد: این شهرستان با دراختیار داشتن 2 مرز رسمی و بین المللی پرویزخان و خسروی، ذخائر فراوان آب با توجه به وجود سدها و موقعیت ژئوپولوتیکی و جغرافیایی، از دیرباز از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است که در صورت استفاده صحیح از این طرفیت ها، می توان آینده خوبی را برای استان کرمانشاه از جمله شهرستان مرزی قصرشیرین ترسیم کرد.
فرماندار قصرشیرین، توجه به بخش توریسم درمانی با توجه به وجود 2 مرز رسمی و در اختیار داشتن بزرگترین پایانه بین المللی مسافری در مرز خسروی و توسعه بخش گردشگری را عوامل مهم و موثر در توسعه این شهرستان دانست.
اکبری، تصویب منطقه آزاد تجاری قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی ، بازگشایی مرز خسروی برای تردد زائران ، توسعه تجارت و بخش کشاورزی را از دیگر عوامل مهم توسعه و رونق این شهرستان مرزی بیان کرد.

**تصویب منطقه آزاد تجاری و توسعه بخش تجارت
وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید با تصویب منطقه آزاد تجاری قصرشیرین، علاوه بر وفای به عهد خود به مردم این شهرستان مرزی، زمینه رشد و توسعه این منطقه را فراهم کرده است که این طرح برای تصویب نهایی باید به تایید نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برسد.
وی گفت: رویکرد نمایندگان مردم در خانه ملت برای تصویب نهایی طرح منطقه آزاد تجاری قصرشیرین، مثبت است و امید است با تصویب نهایی آن، شاهد شکوفایی بیش از پیش استان کرمانشاه از جمله این شهرستان مرزی باشیم.
این مقام مسئول با اشاره به دستاوردهای بزرگ و خدماتی که دولت دکتر روحانی به مردم منطقه برای عمران، آبادانی و توسعه منطقه برداشته است، افزود: با تصویب طرح منطقه آزاد تجاری قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی شاهد تحقق آرزو و خواسته دیرینه مرزنشینان شهرستان قصرشیرین و مردم استان کرمانشاه خواهیم بود.
اکبری اظهارکرد: با تصویب طرح منطقه آزاد تجاری، نه تنها مرزنشینان قصرشیرین بلکه استان کرمانشاه از آن منتفع می شوند و شاهد سرمایه گذاری ها، توسعه ، پیشرفت و تحول بزرگی در منطقه خواهیم بود.
وی وجود 2 فعال خسروی و پرویزخان و همچنین شرایط ممتاز قصرشیرین و کارکردهای اقتصادی این منطقه را از قابلیت ها و ظرفیت هایی برشمرد که ضرورت ایجاد منطقه آزاد تجاری را بیش از پیش نمایان و ضروری ساخته است.
وی بیان کرد: منطقه آزاد تجاری از ظرفیت های خوب شهرستان است که تصویب نهایی آن به مردم آرامش می دهد و باید تلاش کنیم سریعتر اجرایی شود تا بتوانیم آینده خوبی را رقم بزنیم.
وی گفت: تلاش می شود مرز رسمی پرویزخان توسعه یابد تا از ظرفیت ها و کارکرد بالای این مرز برای رونق و افزایش مبادلات مرزی استفاده کنیم.
فرماندار قصرشیرین گفت: حمل یکسره کالاها به عراق، واردات و توسعه روابط تجاری و مسافری با عراق نیز از دیگر طرح های در دست اقدام است که با عملیاتی شدن آن به طور قطع در رسیدن قصرشیرین به جایگاه واقعی آن بسیار اثرگذار و مهم است.

**بازگشایی مرز خسروی
اکبری، بازگشایی مرز خسروی برای تردد کاروانی زائران حسینی را عاملی برای توسعه این شهرستان بیان کرد و گفت: باز شدن این مرز به هرشکل ممکن می تواند آینده خوبی را برای این منطقه به ارمغان بیاورد.
مرز رسمی خسروی در قصرشیرین تا بغداد پایتخت کشور عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد و از دیرباز محل تردد زائران ایران اسلامی به کربلا بوده و مردم این شهرستان همواره مدال افتخار میزبانی زائران حسینی را بر گردن داشته اند.
شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
با پیگیری مسئولان استان و با ابلاغ نامه ای از سوی وزارت کشور مبنی بر بازگشایی مرز خسروی در 28 اسفند 93 به استانداری کرمانشاه، اکنون این مرز رسمی و بین المللی بازگشایی شده است.
قبل از بسته شدن موقت مرز خسروی، روزانه سه هزار زائر از این معبر رسمی به عراق و داخل کشورمان تردد می کردند که از این تعداد یک هزار و 500 زائر عراقی وارد ایران می شدند و به همین تعداد نیز زائران ایرانی به عتبات عالیات سفر می کردند.
با توجه به اینکه قرار شد در سال 96 مرز خسروی به عنوان یکی از مرزهای تردد زوار عتبات عالیات در نظر گرفته شود تلاشهای زیادی در شهرستان برای این امر انجام شد.

**سرمایه گذاری 140 میلیارد ریالی برای ایجاد زیرساخت های اربعین در قصرشیرین
فرماندار قصرشیرین افزود: با همت دولت تدبیر و امید ، برای ایجاد زیرساخت های اربعین در این شهرستان ، پارسال 140 میلیارد ریال اعتبار هزینه شد که در نوع بی نظیر بوده است.
اکبری افزود: از مجموع سرمایه گذاری صورت گرفته، 40 میلیارد ریال در حوزه شهرداری، 70 میلیارد ریال برای زیرساخت های برق و تقویت شبکه، 17 میلیارد ریال برای احداث سرویس بهداشتی، 6 میلیارد و 500 میلیون ریال برای ایجاد گیت های گذرنامه و هشت میلیارد ریال اعتبار نیز برای انجام روکش آسفالت جاده گیلانغرب به منظور تقویت زیرساخت های اربعین در قصرشیرین هزینه شده است.
وی اظهارکرد: همچنین برای تقویت شبکه ارتباطات و زیرساخت شامل فیبر نوری، ایستگاههای تلفن همراه شامل ایرانسل، رایتل و همراه اول نیز بیش از 60 میلیارد ریال هزینه شده است.

**اتصال خط آهن کرمانشاه به خسروی
فرماندار قصرشیرین با بیان این که خط ریلی کشور تا کرمانشاه تکمیل شده است، ادامه این طرح از کرمانشاه تا قصرشیرین و خسروی و اتصال آن به خطوط ریلی عراق را از دیگر عوامل مهمو موثر در شکوفایی بیش از پیش این شهرستان مرزی ذکر کرد.
اکبری افزود: در صورت تحقق این مهم علاوه بر حمل یکسره کالاهای صادراتی و تردد مسافر، اتصال خط آهن کرمانشاه به قصرشیرین - خسروی و عراق و در نهایت غرب اروپا را نیز به همراه دارد.
وی ، راه ‌آهن را مهمترین زیرساخت توسعه‌ای کشور بیان کرد و گفت که به طور قطع با اتصال خطوط ریلی کشور به قصرشیرین و در نهایت به عراق، شاهد توسعه، رونق و شکوفایی اقتصاد کشورمان از جمله استان کرمانشاه و قصرشیرین خواهیم بود.
وی افزود: با تکمیل خط راه‌آهن غرب کشور تا مرز خسروی و متصل شدن آن به شبکه ریلی عراق، سالانه چندین میلیون تن کالا نیز از این طریق جا به جا خواهد شد که به طور قطع نقش مؤثری در شکوفایی اقتصاد استان خواهد داشت.

**اجرای طرح سامانه گرمسیری و بهره گیری از منابع آبی
فرماندار قصرشیرین گفت: طرح مهم سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با همت دولت تدبیر و امید و با سرمایه گذاری 150 هزار میلیارد ریال اجرایی شده است.
اکبری اضافه کرد: عملیات اجرایی طرح بزرگ سامانه گرمسیری در دولت تدبیر و امید پس از سال ها که طرح مطالعاتی آن انجام شده بود، با موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی و تامین اعتبار آن از محل صندوق ذخیره ارزی برای مهار آب های مرزی آغاز شد.
وی افزود: اجرای طرح سامانه گرمسیری و یا به عبارتی بزرگترین طرح عمرانی کشور، آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله در استان کرمانشاه خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.
وی اضافه کرد: با اجرای طرح سامانه گرمسیری، حدود 900 میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد.
فرماندار قصرشیرین بزرگترین دستاورد اجرای این طرح بزرگ را آبی کردن 50 هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین بیان کرد و گفت: علاوه بر این 100 میلیون متر معکب آب نیز به بخش صنعت تخصیص می یابد.
اکبری ادامه داد: با اجرای این مهم در بلندمدت، انقلاب بزرگی در بخش کشاورزی قصرشیرین رخ می دهد که در تاریخ بی سابقه و چشمگیر خواهد بود و این هنر بزرگ دولت دکتر روحانی برای اجرای چنین طرح بزرگی را ثابت می کند.

**احداث باغ چهار هزار هکتاری قصرشیرین
فرماندار قصرشیرین افزود: احداث و تکمیل باغ چهار هزار هکتاری مجتمع کشت و صنعت بیستون پارس وابسته به بنیاد مستضعفان برای کاشت انواع درختان میوه های گرمسیری مانند خرما، انگور و مرکبات با هدف تولید محصولات گرمسیری با همت دولت تدبیر و امید در این شهرستان در دست اقدام است که از این میزان 600 هکتار آن به خرما، یک هزار و 400 هکتار به مرکبات و یک هزار هکتار آن نیز به کاشت نهال انگور اختصاص دارد.
اکبری ، استفاده از منابع آبی پشت سدها را عاملی برای توسعه بخش کشاورزی بیان کرد و گفت: هم اکنون 200 میلیون متر مکعب آب در پشت سدهای شرفشاه ، تنگه حمام و زاگرس ذخیره است.
وی گفت: با بهره برداری از منابع آبی و اجرای شبکه های آبیاری شاهد شکوفایی بخش کشاورزی و ایجاد اشتغال خواهیم بود.
وی افزود: با همت و درایت دولت تدبیر و امید برای سه سد تنگ حمام ، زاگرس و شرفشا و شبکه های آن تاکنون حدود 450 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است که این امر بیانگر توجه دولت دکتر روحانی به توسعه بخش کشاورزی شهرستان های غرب استان کرمانشاه از جمله قصرشرین است.
این مقام مسئول با بیان این که هم اکنون سد تنگ حمام و زاگرس به بهره برداری رسیده است و عملیات تکمیلی سد تنگ حمام در دست اقدام است، ادامه داد: با بهره برداری از این سدها، حدود 11هزار هکتار از اراضی دیم منطقه به آبی تبدیل می شود.

**پرداخت 9 میلیارد ریال تسهیلات برای بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده زلزله اخیر
اکبری گفت: در جریان زلزله مهیب هفت و سه دهم ریشتری 21 آبان، خسارت قابل توجهی به واحدهای مسکونی و زیرساخت های این شهرستان وارد شد.
وی از ارزیابی پنج هزار و 682 واحد مسکونی خسارت دیده ناشی از زلزله اخیر این شهرستان از سوی بنیاد مسکن استان تهران به عنوان معین بازسازی این منطقه مرزی خبرداد.
وی افزود: از مجموع واحدهای ارزیابی شده، یک هزار و 187 واحد مسکونی شهری و روستایی تخریبی نوع یک و 2 و سه هزار و 991 واحد مسکونی این مناطق نیز از نوع تعمیری نوع یک، 2 و سه هستند.
وی اظهار کرد: همچنین در ارزیابی های صورت گرفته، از سوی کارشناسان بنیاد مسکن استان تهران مشخص شد که 504 واحد مسکونی قصرشیرین نیز سالم هستند.
فرماندار قصرشیرین بیان کرد: تاکنون کار آواربرداری 268 واحد مسکونی شامل 81 واحد شهری و 187 واحد روستایی آسیب دیده ناشی از زلزله اخیر در قصرشیرین از سوی بنیاد مسکن استان تهران انجام شده است.
اکبری گفت: در مجموع یک هزار و 134 پرونده واحدهای مسکونی، برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شدند که از این تعداد 147 واحد مسکونی احداثی روستایی و 987 واحد مسکونی نیز تعمیری شهری و روستایی است.
وی افزود: تاکنون 9 میلیارد ریال در قالب تسهیلات به صاحبان واحدهای مسکونی از سوی بانک های عامل پرداخت شده است.
وی گفت: با درایت دولت تدبیر و امید ، پنج میلیارد ریال اعتبار نیز برای احداث شبکه لرزه نگاری در قصرشیرین اختصاص یافت.
وی اضافه کرد که همچنین در جریان سفر پر خیر و برکت رهبر معظم انقلاب اسلامی به شهرستان های زلزله زده غرب استان کرمانشاه، بیش از 50 میلیارد ریال اعتبار نیز برای جبران خسارت های ناشی از وقوع زلزله اخیر اختصاص یافت.

**بازسازی 36 روستای بازسازی نشده قصرشیرین
فرماندار قصرشیرین گفت: این شهرستان 56 روستا دارد که 36 روستای آن با گذشت سال ها از جنگ تحمیلی بازسازی نشده است.
اکبری افزود: بازسازی روستاهای بازسازی نشده زمان جنگ تحملی از اولویت هایی است که به طور جد پیگری آن هستیم و امیدواریم با همت دولت تدبیر و امید، این مهم محقق شود، چرا که در تامین امنیت نوار مرزی نیز موثر است.
وی ادامه داد: از تمام امکانات و ظرفیت ها برای این مهم بهره خواهیم گرفت تا بتوانیم شاهد بازگشت اهالی این روستاها و رونق و شکوفایی شهرستان باشیم.
وی همچنین تامین آب شرب منطقه سومار را از طرح هایی اعلام کرد که به طور جد دنبال می شود.
وی افزود: از طریق وزیر نیرو و معاون وزیر نیرو، موضوع تامین آب بخش مرزی سومار را دنبال می کنیم و کمک خواهیم کرد مشکل آب آشامدینی این منطقه نیز رفع شود.
بخش سومار در فاصله 90 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده و با عراق 86 کیلومتر مرز مشترک دارد.
این بخش دارای 2 شهر سومار و نفت شهر و 14 روستاست که از مجموع روستاها 9 روستا مربوط به قصرشیرین و پنج روستا مربوط به گیلانغرب است.
هم اکنون 150 تن ساکن این بخش مرزی هستند.

**افتتاح 23 طرح عمرانی در دهه مبارک فجر
فرماندار قصرشیرین گفت: 23 طرح عمرانی، کشاورزی و خدماتی در دهه فجر امسال با 170 میلیارد ریال در این شهرستان به بهره برداری می رسد.
اکبری ، بیان کرد: دیدگاه امام راحل، رهبر معظم انقلاب اسلامی و همچنین دولت تدبیر و امید، ارائه خدمت بی منت به مردم است و از این رو ارتباط بیشتر و مستمر مسئولان با مردم با رویکرد رفع مشکلات مردم لازم و ضروری است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از 27 هزار تن جمعیت و 186 کیلومتر نوار مرزی با عراق ، دارای 2 مرز رسمی پرویزخان و خسروی است که بیش از 54 درصد از حجم کالاهای صادراتی کشورمان به عراق از طریق مرز پرویزخان انجام می شود.
7079/3012/8066 خبرنگار:نازنین باباخانی ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.