دکتر قباد محمدی روز چهارشنبه در جمع رییس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه اکنون در زمینه ماسک در استان با کمبود مواجه هستیم، افزود: حتی به دلیل کمبود نتوانسته ایم ماسک در اختیار همه داروخانه ها قرار بدهیم.

او اولویت اول در تامین ماسک را بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز درمانی، مطب های پزشکان، اداراتی که ارباب رجوع زیادی دارند مانند بانک ها و پمپ بنزین ها دانست و گفت: پس از توزیع ماسک در بین این مراکز مازاد آن را که بین ۲۰ تا ۳۰ هزار عدد است بین داروخانه ها توزیع می کنیم.

وی اظهار داشت: در داروخانه ها هم با اولویت شهرهای آلوده مانند سنقر و کلیایی توزیع می کنیم و داروخانه های این شهرستان همیشه ماسک دارند.

وی با بیان اینکه در ۳۶ داروخانه شبانه روزی استان به عنوان اولویت اول ماسک توزیع کرده ایم، گفت: در ۱۴ داروخانه ای که در ایام نوروز فعال بودند نیز ماسک توزیع کردیم و در صورتی که تولید ماسک در استان افزایش یابد به سایر داروخانه ها و حتی فروشگاه های تجهیزات پزشکی هم ماسک تحویل می دهیم.
مردم از داروخانه ماسک تهیه کنند
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در ادامه با بیان اینکه اکنون انواع ماسک های غیراستاندارد خارج از داروخانه ها به اسم ماسک نانو و پارچه ای عرضه می شود، گفت: هیچ کدام از این ماسک ها استاندارد نیستند و منافذی که روی این ماسک ها است بزرگتر از میکرومتر و منافذ آن خیلی بزرگ است.

محمدی از مردم خواست ماسک مورد نیاز خود را حتما از داروخانه ها تهیه کنند چرا که تنها مراکز مجاز و مورد تایید عرضه ماسک داروخانه ها و دانشگاه علوم پزشکی است. 

وی با بیان اینکه اکنون ماسک های غیراستاندارد بسیار زیاد است، گفت: محموله ای ۱۰۰ هزار عددی ماسک در استان کشف کردیم که پس از آزمایش مشخص شد که منافذ آن خیلی بزرگ است و مناسب نیست.
دستکش و مواد ضدعفونی کننده به اندازه کافی موجود است
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در ادامه گفت: غیر از ماسک سایر اقلام بهداشتی از جمله دستکش و مواد ضدعفونی کننده به اندازه کافی در داروخانه های استان وجود دارد و مشکلی در این ارتباط نداریم.

محمدی با اشاره به اینکه قبلا در استان کرمانشاه کارخانه تولید مواد ضدعفونی کننده دست نداشتیم، گفت: با کمک استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت ۱۱ کارخانه ضدعفونی کننده دست در استان راه اندازی کردیم و برای اطمینان الکل مورد نیاز این کارخانه را ما در دانشگاه علوم پزشکی خریداری و در اختیار آنها قرار دادیم.

او گفت: ماده ای که توسط این کارخانه ها تولید شد مورد تایید و اطمینان دانشگاه علوم پزشکی است و در داروخانه ها توزیع کردیم و حتی مازاد آن را هم به استان های ایلام و کردستان فرستادیم.

وی در ادامه با اشاره به عرضه الکل های تقلبی در بازار نیز گفت: افراد سودجو همیشه دنبال فرصت هایی هستند که سوءاستفاده کنند و در قضیه کرونا هم این موضوع پیش آمد و الکل های غیرمجاز بسیاری عرضه شد.

محمدی با بیان اینکه در روزهای اول شیوع کرونا آزمایشات را روی الکل هایی که عرضه می شد شروع کردیم، گفت: متاسفانه ۳۰ درصد الکل هایی که عرضه می شد و جمع آوری کردیم یا متانول داشتند یا دُز الکلی پایینی داشتند و نمی توانست ویروس را از بین ببرد.

وی افزود: اکنون همه مواد ضدعفونی کننده که در استان توزیع می شود در آزمایشگاه غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان آزمایش می شود.

وی تصریح کرد که ما سعی کردیم محیط مطمئنی را در داروخانه های استان ایجاد کنیم که اگر مردم به داروخانه ای می روند ماده مطمئن تهیه کنند و در همان هفته اول موفق شدیم برای داروخانه ها، ضدعفونی کننده دست برپایه الکل با درجه مناسب تامین و در اختیار مردم قرار گرفت.

وی توضیح داد که ما خارج از داروخانه نمی توانیم الکل را تایید کنیم چرا که داروخانه ها محل تامین کالاهای سلامت محور و مورد تایید ما هستند .

وی افزود: در هفته او شیوع ویروس کرونا در استان کرمانشاه برخی از داروخانه ها از سر ناآگاهی الکل هایی را عرضه کردند که یا درجه مناسب نداشت یا ناخالصی داشت که ۱۵ داروخانه را به این دلیل از سه تا ۶ ماه معلق کردیم تا مطمئن شویم داروخانه ها کالای مناسب در اختیار مردم قرار می دهند. 

وی همچنین در توضیح مضرات الکل های تقلبی و غیراستاندارد نیز گفت: اتانول به عنوان یکی از این الکل ها هم موجب کوری و هم موجب مرگ و هم سرطان زا است و از این رو غیرمجاز محسوب می شود.

به گفته او، الکل های اتانول در محیط های خارج از نظارت دانشگاه علوم پزشکی عرضه شده و نمی توان رصد کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.