به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از اداره کل غله و بازرگانی استان کرمانشاه، ماشالله ارویسی اظهار داشت: از دیر باز کرمانشاه به عنوان یکی از قطبهای تولید و تأمین گندم مورد نیاز کشور شناخته شده است و امسال نیز با وجود مشکلات فراوان از جمله پراکنش نامناسب بارندگیها و وقوع سیل در اکثر نقاط استان، توانست با همت مضاعف کشاورزان و برنامه ریزی های خوب مسئولین، با خرید تضمینی بیش از ۵۴۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان رتبه پنجم خرید تضمینی گندم را در کشور به خود اختصاص دهد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه افزود: تا قبل از انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ تنها ۴ مرکز ذخیره سازی گندم آن هم در بخش دولتی دایر بود اما با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و برنامه دولتها در کاهش وابستگی به خارج از کشور در تأمین گندم مورد نیاز، تعداد مراکز ذخیره سازی دولتی به ۱۱ مرکز افزایش یافت.
این مسئول بیان داشت: با شکل گیری صنعت سیلو سازی ۴۹ مرکز ذخیره سازی استاندارد نیز توسط بخش خصوصی در استان کرمانشاه احداث شد و تعداد کل مراکز ذخیره سازی استان به ۶۰ مرکز در ۲ بخش دولتی و خصوصی افزایش یافت.
ارویسی ظرفیت ذخیره سازی استان را تا قبل از انقلاب اسلامی ایران تنها ۶۳ هزار تن عنوان و تصریح کرد: با ساخت سیلوهای جدید در بخشهای دولتی و خصوصی، ظرفیت ذخیره سازی استان به بیش از یک میلیون و ۴۵۹ هزار تن افزایش یافته است و بر این اساس میتوان اعلام کرد حدود ۱۰ درصد از ظرفیت ذخیره سازی کل کشور در استان کرمانشاه است.
وی گفت: تا قبل از انقلاب اسلامی ایران ظرفیت تولید آرد در استان کرمانشاه کمتر از ۱۰۰ هزار تن بود که با سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت دولت آرد مورد نیاز مردم استان کرمانشاه توسط ۱۴ کارخانه آرد سازی فعال استان با ظرفیت تولید بیش از ۷۳۰ هزار تن آرد در سال، تأمین میشود.