به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست که عصر چهارشنبه در محل اتاق بازرگانی سنندج برگراز شد اعضایی از انجمن ها، جامعه ها، دفاتر مسافرتی و راهنماهای گردشگری کردستان حضور داشتند و مشکلات و نیازهای خود در این حوزه را مطرح کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان نیز در این نشست گفت: از گسترش تشکل ها بویژه در حوزه گردشگری حمایت می کنیم و بدنبال مکانی برای ایجاد خانه تشکل های مردم نهاد گردشگری هستیم.
محسن علوی اظهار داشت: گردشگری مسئولانه به این معنی است که گردشگران به فرهنگ منطقه ای که در آن حضور پیدا می کنند احترام بگذارند که راهنماهای گردشگری (تور لیدرها) می توانند گردشگران را در این زمینه آگاه کنند.
وی در زمینه بهره گیری از راهنماهای گردشگری افزود: باید این احساس نیاز در حوزه گردشگری برای بهره گیری از راهنماها بویژه در میان دفاتر مسافرتی ایجاد شود و به این باور برسند که بدون حضور راهنما یک تور می لنگد.
علوی اضافه کرد: در حوزه صنایع دستی کاربردی بودن این صنایع در منطقه ایراد بزرگی برای فروش آن به گردشگران شده و صنایع دستی تزئینی به این منظور در استان خیلی کم است.
وی از ایده مزرعه گردشگری که توسط یکی از آژانس های مسافرتی در حال اجراست، حمایت کرد و یادآور شد: حاضریم در زمینه های مالی از این طرح که می تواند بازخورد مناسبی داشته باشد، حمایت کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اشاره به برخی سنگ اندازی ها مقابل طرح های گردشگری گفت: دیدگاه توسعه ای در این زمینه در شهر سنندج دیده نشده است.

** جشنواره توت فرنگی برگزار می شود
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سنندج هم در این نشست گفت: جشنواره توت فرنگی چهارشنبه هفته آینده بمدت سه روز در این شهر برگزار می شود.
کوروش قادری افزود: این جشنواره در روستای شیان آغاز و سپس در روستاهای اطراف سیروان ادامه می یابد و در روز آخر در روستای سراب قامیش مراتسم اختتامیه برگزار می شود.
وی از فعالان گردشگری خواست در این جشنواره که می تواند به جذب گردشگر کمک کند حضور فعالی داشته باشند.
قادری اظهار داشت: برداشت توت فرنگی، تولید شربت و مربای توت فرنگی در منطقه می تواند برای گردشگران جذابیت خاصی داشته باشد و همچون تولید گلاب کاشان به یک جاذبه مهم گردشگری در کردستان تبدیل شود.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره غذاهای محلی و شب چله گفت: برای این 2 جشنواره اطلاع رسانی مناسبی صورت نگرفت و انتقاداتی که مطرح شد را قبول داریم بنابراین تلاش می کنیم در جشنواره توت فرنگی نقایص جبران شود.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی سنندج هم در این نشست خواستار تعامل بخش دولتی و بخش خصوصی و مشارکت بیشترشان در کارها شد.
محمد نجیب آداک اظهار داشت: انجمن های فعال در حوزه گردشگری نه تنها می توانند به عنوان بازوی مشورتی دیده شوند بلکه بازوی عملی و اجرایی بخش دولتی در این حوزه باشند.
وی اضافه کرد: در این شرایط که کمبودهای اعتباری در بخش دولتی وجود دارد می توان از ظرفیت این انجمن ها با هدف توسعه گردشگری و جذب گردشگر کمک بیشتری گرفت.

** دفاتر مسافرتی از راهنماهای گردشگری بهره نمی گیرند
دبیر انجمن گردشگری نیز با اشاره به وجود تعداد زیاد دفاتر و آژانس های مسافرتی گفت: این دفاتر ترجیح می دهند از راهنماهای مجوزدار گردشگری بهره ایی نگیرند و از کارکنان خود برای این امر استفاده کنند.
سید جمیل فهری افزود: راهنمای گردشگری آموزش دیده است و در این زمینه تخصص دارد اما دفاتر مسافرتی با هدف کاهش هزینه های خود از این متخصصین استفاده نمی کنند.
وی با اشاره به اینکه گردشگری در ترکیه و ارمنستان با نظارت دولت ارتقا پیدا کرده است، یادآور شد: باید نظارت دولت در این حوزه افزایش یابد چرا که اگر این نظارت وجود نداشته باشد گردشگری موفق نخواهد بود.

**راهنمای گردشگری، توریست ها را آماده حضور در منطقه می کند
یکی از راهنماهای گردشگری نیز در این نشست گفت: راهنما موظف است گردشگر را برای ورود به منطقه از طریق اطلاعاتی که از فرهنگ و شرایط منطقه به او می دهد، آماده کند.
مهدی دهقان با بیان اینکه راهنماها در سایه قرار گرفته اند، اضافه کرد: راهنماهای گردشگری سفرای فرهنگی هستند و اولین فردی که یک گردشگر بویژه گردشگر خارجی می بیند، راهنما است.
وی افزود: گردشگران به حقوق اولیه خود آگاه نیستند و نمی دانند که دفاتر مسافرتی باید از یک راهنمای مجوزدار بهره بگیرند.
دهقان یادآور شد: دفاتر و آژانس های مسافرتی راهنماهای گردشگری را همچون دشمن خود می بینند و این 2 در استان کردستان همیشه با هم تقابل داشته اند.
وی تاکید کرد: به دلیل شرایطی که در کردستان ایجاد شده به عنوان راهنمایان گردشگری با دفاتر مسافرتی دیگر استان ها همکاری می کنند.

** برنامه ای برای جذب گردشگر در کردستان وجود ندارد
مسئول یکی از آژانس های مسافرتی کردستان هم در این نشست گفت: مشکل اصلی این است که برنامه ای برای جذب گردشگر در کردستان وجود ندارد و با این شرایط نمی توانیم بگویم استان گردشگرپذیر هستیم.
هوشنگ جواهری اضافه کرد: طبق قانون آژانس های مسافرتی باید اقدام به برگزاری تور کنند چون راهنماها راسا نمی توانند به این کار مبادرت ورزند.
وی با اشاره به اینکه راهنما باید مدیر یک تور شود و دفتر مسافرتی تور را به او بسپارد، اظهار داشت: متاسفانه تورهای داخلی انگشت شماری برگزار شده و دفاتر مسافرتی بخاطر همین مشکل از راهنماهای گردشگری استفاده نمی کنند.
فرهنگسازی در زمینه تعامل با گردشگران، ضرورت به روز شدن اطلاعات و روش ها در حوزه راهنماهای گردشگری، موظف شدن تمام دفاتر مسافرتی به بهره گیری از ناوگان حمل و نقل عمومی بنابر بخشنامه راهداری، ضرورت حفظ تپه ها، حریم و محیط طبیعی شهر سنندج و اهمیت آن در جذب گردشگر و شرایط نامناسب صنایع دستی و فعالان این حوزه از جمله مباحثی بود که در این نشست چهار ساعته به آن اشاره و پرداخته شد.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.