محمدحسین محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه شبکه توزیع آب شهری این استان هفت هزار کیلومتر طول دارد، اظهار داشت: 30 درصد از این میزان به عنوان شبکه توزیع فرسوده شناسایی شده است.
وی افزود: حدود 32 درصد از 110 میلیون مترمکعب آب تولیدی شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان در سال بخاطر شبکه توزیع فرسوده و همچنین مشترکان غیر مجاز عملا پرت شده و آب بدون در آمد است که بخشی از آن به علت فرسودگی شبکه توزیع و برداشت های غیرمجاز در حاشیه شهرها است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان تاکید کرد: اعتبارات این شرکت در خصوص اصلاح و نوسازی شبکه فرسوده هر ساله کمتر از 50 میلیارد ریال است که این مساله باعث شده تا شرکت هنگام بروز شکستگی ها اقدامات اورژانسی انجام و تنها عوارض این آسیب ها را به صورت موقت رفع کند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان گفت: مرمت و نوسازی شبکه توزیع بیش از دو هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
محمدی با بیان اینکه این شرکت حدود 300 میلیارد ریال از مشترکان خود طلب دارد، یادآور شد: بخش عمده این مطالبات مربوط به دستگاه های دولتی و نهادهای نظامی است و مشترکان خانگی حدود 20 درصد از این مبلغ را بدهکار هستند.
وی اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز برای رفع مشکل فرسودگی شبکه توزیع بسیار زیاد است و تامین آن از عهده این شرکت در کوتاه مدت خارج است ولی در صورت داشتن اعتبار بخش قابل توجهی از شبکه توزیع فرسوده شده را می توانیم بازسازی و اصلاح کنیم.
وی افزود: به دلیل اینکه شرکت های آب و فاضلاب کشور بهای تمام شده خدمات شان را از مشترکان دریافت نمی کنند همین امر باعث می شود بخش عمده این کاستی به تاسیسات و عدم اصلاح به موقع آن تحمیل و در نهایت منجر به بروز فرسودگی در شبکه می شود.
محمدی اظهار داشت: 30 درصد میزان پرتی آب تولیدی این شرکت با احتساب 9 هزار ریال برای تولید یک مترمکعب آب حدود 270 میلیارد ریال می شود یعنی اینکه شرکت در سال این مقدار هزینه دارد بدون اینکه درآمدی از آن داشته باشد.
به گزارش ایرنا، اکنون میانگین مصرف آب شرب در کشور حدود دو برابر میانگین مصرف در جهان است از این رو فرهنگ سازی در این زمینه ضرورتی دو چندان می طلبد.
100 درصد جامعه شهری استان کردستان از آب شرب لوله کشی بهره مند هستند و شاخص جمع آوری فاضلاب در استان نیز 93 درصد است که حدود دو برابر از میانگین کشوری جلوتر است.
سالانه 110 میلیون میترمکعب آب شرب توسط شرکت آب و فاضلاب استان کردستان تولید و در شبکه بین 344 هزار مشترک خانگی، اداری و تجاری توزیع می شود.
بر اساس سرشماری سال 1395 استان کردستان دارای یک میلیون و 603 هزار و 11 نفر جمعیت است که 29 درصد آن در روستاها و 71 درصد در شهرها ساکن هستند.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.