به گزارش ایرنا، اعتبار بخشی یکی از معتبرترین مدل های ارزیابی سازمان یافته مراکز ارائه خدمات سلامت مبتنی بر کیفیت، ایمنی بیماران و کارکنان با سابقه ای 100 ساله در دنیا است.
در ایران نیز این طرح در سال 1389 با ابلاغ کتاب استانداردهای اعتباربخشی آغاز و از سال 1390 این روش ارزیابی بطور رسمی جایگزین نظام ارزشیابی قدیم شد.
اعتبار بخشی به معنی ارزیابی سیستماتیک مراکز ارائه خدمات سلامت با استاندارد های مشخص است، استانداردهایی که بر بهبود مداوم کیفیت، محور بودن بیمار و بهبود امنیت بیمار و کارکنان تاکید دارد.
خط مشی مراقبت های سلامت و درک آنچه به کیفیت مراقبت مربوط می شود و تمرکز بر روی اصول بنیادی برای یکپارچه کردن توسعه سیستم بهداشت و درمان و پویا کردن آن، اساس اعتبار بخشی را تشکیل می دهد.
اعتباربخشی مستلزم ارتقای مستمر کیفیت است و فقط برای یک دوره زمانی محدود تعیین می شود و پس از انقضای دوره مذکور، بیمارستان باید تحت ارزیابی مجدد قرار گیرد تا موقعیت اعتبار داده شده را حفظ کرده و یا آن را ارتقا دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان می گوید: بیش از 93 درصد مراکز درمانی دانشگاهی در این استان دارای درجه یک اعتباربخشی هستند.
دکتر هومن قصری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اعتبار بخشی در 14 مرکز بیمارستانی کردستان انجام شده و گواهینامه آن به تایید سازمان انتقال خون نیز رسیده است.
او با بیان اینکه ارزشیابی بیمارستان ها تابع نظام ملی اعتبار بخشی است، افزود: این نظام بومی سازی شده از قوانین ممیزی بین المللی پیروی می کند و در همین راستا چهار درجه برای بیان سطح اعتبار مراکز درمانی تعریف شده است.
وی اضافه کرد: به استثنای یک مرکز درمانی که درجه 2 دریافت کرده است بقیه مراکز درمانی، دانشگاهی استان بالاترین درجه اعتبار را از نظر ممیزین وزات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارند.
دکتر قصری به اهمیت نقش انتقال خون در اعتبار مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: بخش عمده ای از امتیازات کسب شده مربوط به بخش های آزمایشگاه و انتقال خون است چرا که نظام مراقبت از خون و چگونگی فعالیت های انتقال خون یکی از پایه های اصلی نجات بخشی بیماران است.
وی با تاکید بر اینکه طب انتقال خون تنها به منزله تزریق خون نیست، یادآور شد: امروزه مدیریت خون بیمار و تبیین ادبیات انتقال خون محافظه کارانه از آموزش تزریق خون و تاکید بر درمان با خون اهمیت بیشتری دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه پزشکان معالج بیماران ترومایی و نیازمند اعمال جراحی به خوبی اهمیت وجود خون سالم و کافی را درک کرده اند، گفت: پزشکان باید به این باور برسند که ذخیره بی جهت خون تنها در دسترس بودن خون کافی را دشوارتر کرده و این فرآورده ارزشمند را به ضایعات تبدیل می کند.
دکتر قصری سهل انگاری در رعایت استاندارد های تزریق خون را غیرقابل قبول دانست و افزود: تزریق چند میلی لیتر خون غیرهمجنس از حیث گروه بندی به بیمار، می تواند در کمترین زمان موجب مرگ و یا عوارضی جبران ناپذیر شود؛ بنابراین خطاهایی اینچنین کوتاهی تلقی شده و از آن چشم پوشی نخواهد شد.
وی تلاش برای اعتلای فرهنگ خدمتگزاری و وجدان کاری کارکنان را موثرترین راهکار برای کاهش خطا دانست و تاکید کرد: نگاه مسئولان بهداشت و درمان استان به تخلفات، فرآیندی است و هدف از اعمال قوانین، بهبود فرآیند ها برای ارائه خدمات بهتر به همنوعان است.
وی با بیان اینکه انتقال خون از معدود فرآیند های درمانی است که از نیروهای خدماتی تا پزشکان فوق تخصص در آن دخیل هستند، یادآور شد: تمامی کارکنان دخیل در این فرآیند متوجه باشند که در صورت بروز هرگونه مشکل، عواقب آن گریبان گیر همه اعضای زنجیره انتقال خون خواهد بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان تلاش برای استقرار نظام هموویژیلانس (مراقبت از خون) را پرهزینه خواند و تاکید کرد: انتقال خون طبی نوین و نیازمند تجهیزات و امکانات به روز است و دانشگاه علوم پزشکی و سازمان انتقال خون همواره بر این مهم تاکید داشته اند که کیفیت خون تولیدی نباید به هیچ وجه دچار چالش شود.
دکتر قصری به هزینه های پنهان مراکز درمانی استان نیز اشاره کرد و گفت: ممکن است شمار خون های تزریق شده در یک مرکز درمانی در ماه تنها چند کیسه باشد اما هزینه ای که برای تجهیز بخش بانک خون آزمایشگاه مرکز شده بیش از 2 میلیارد ریال بوده است.
به گزارش ایرنا، 18 بیمارستان و مرکز درمانی دولتی و خصوصی در استان کردستان مشغول ارائه خدمات درمانی تخصیصی و فوق تخصصی به بیماران هستند.
خبرنگار: وریا کرمی**انتشار: سلیمانی
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.