به گزارش خبرنگار ایرنا، براساس مصوبه هیات دولت در سال 90، بخشی از سود حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی به روستاهای مرزی که در شعاع 20 کیلومتری از مرز واقع شده اند، پرداخت می شود.
این طرح که تا سال 95 مسکوت مانده و اجرایی نشده بود، با تلاش مسئولان استان کردستان و دبیرخانه کمیسیون قاچاق کالا و ارز، در تاریخ 31 خرداد 95 در استان اجرایی شد.
رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان با بیان اینکه از تاریخ اجرای این طرح تاکنون، 56 میلیون لیتر سوخت به منطقه شمال عراق صادر شده است، افزود: از این میزان 34 میلیون و 615 هزار و 900 لیتر در سال 95 و 21 میلیون و 384 هزار و 100 لیتر هم امسال صادر شده است.
رضا میرزایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه این میزان صادرات از طریق تعاونی های مرزنشین کردستان صادر شده است، اظهار کرد: سود حاصل از فروش این میزان صادرات در بین 18 هزار و 289 خانوار ساکن شعاع 20 کیلومتر مرز در چهار شهرستان مرزی مریوان، سروآباد، سقز و بانه توزیع شد.
وی یادآور شد: با همکاری بانک توسعه تعاون افتتاح حساب روستانشینان مرزی و صدور کارت عابر بانک برای آنان انجام شده ضمن آنکه بابت این خدمات، هیچ مبلغی از روستاییان دریافت نشده است.
به گفته میرزایی، از ابتدای اجرای طرح تاکنون، طی سه مرحله مبلغ 56 میلیارد و 461 میلیون و 565 هزار ریال درآمد حاصل از صادرات سوخت بدست آمده که این میزان درآمد در سه مقطع به ترتیب 2 میلیون ریال، 650 هزار ریال و 435 هزار ریال به حساب روستاییان ساکن در حریم مرز واریز شده است.
رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان به مزایای طرح پرداخت سود حاصل از فروش سوخت به مرزنشینان شعاع 20 کیلومتر استان نیز اشاره کرد و گفت: پیش از این، حدود 300 نفر از طریق مرز باشماق اقدام به قاچاق سوخت می کردند اما در حال حاضر این تعداد به حدود 60 نفر کاهش یافته اند.
میرزایی اضافه کرد: عده ای هم در روستاهای مرزی بانه و سقز سوخت قاچاق می کردند که با اجرای این طرح، این موضوع نیز به طور کامل منتفی شد.
وی ادامه داد: سابق بر این، قاچاق سوخت هم به وسیله اتوبوس ها و کامیون ها و با باک پر صورت می گرفت که با طرح دیجیتالی کردن بازدیدها در مرز باشماق این مشکل نیز رفع شد.
وی تاکید کرد: اجرای طرح پرداخت سود حاصل از فروش سوخت به روستاییان مرزی، موجب شده قاچاق سوخت در کردستان به صفر برسد و به نوعی قاچاق به صورت سازمان یافته صورت نگیرد.
میرزایی ادامه این طرح را مکمل منبع درآمد روستانشینان مرزی دانست و افزود: هر چند این طرح مانع انجام قاچاق می شود اما به تنهایی باعث رفع مشکلات روستاییان نیست.
وی یادآور شد: نیاز است در کنار این طرح، دولت توجه ویژه ای به اشتغالزایی از طریق رونق گرفتن بازارچه ها و ایجاد منطقه آزاد تجاری داشته باشد.

** امسال بیش از 320 میلیارد ریال درآمد از فروش سوخت به خزانه دولت واریز شده است
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان می گوید: برای اجرای طرح های همسو با اقتصاد مقاومتی از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 320 میلیارد ریال درآمد از محل اجرای فروش مواد نفتی مرزی در جایگاه باشماق به خزانه واریز شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 158 درصدی داشته است.
فریدون یاسمی اظهار کرد: امسال بیش از 276 میلیارد و 400 میلیون ریال از این محل به حساب خزانه واریز شده که سود حاصل از فروش این فرآورده بین خانوارهای روستایی توزیع شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح های همسو با اقتصاد مقاومتی در پخش منطقه کردستان افزود: امسال بیش از 23 میلیون و 800 هزار لیتر نفت گاز در قالب کمک به معیشت مرزنشینان استان به شمال عراق ارسال شده است.
یاسمی با بیان اینکه فروش مرزی باک پر نفت گاز از 10 شهریور سال 93 در مرز باشماق آغاز شد، تاکید کرد: اجرای این طرح درآمد حاصل از فروش این فرآورده (نفت گاز) را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
وی به آغاز عملیات تامین و ذخیره سازی سوخت در روستاهای استان از ابتدای خرداد امسال نیز اشاره کرد و یادآور شد: وضعیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی مطلوب، ناوگان حمل و نقل منطقه فعال و عملیات تامین و توزیع سوخت در سطح استان به خوبی صورت می گیرد و سوخت مورد نیاز روستاهای استان بویژه روستاهای صعب العبور تامین و ذخیره سازی شده است.
یاسمی با بیان اینکه این استان از قطب های کشاورزی کشور است، گفت: برنامه ریزی و تعامل بسیار خوبی با سایر ادارات از جمله جهاد کشاورزی، امور آب منطقه ای و دیگر ارگان ها برای تامین سوخت بخش کشاورزی انجام شده و راهکارهای مناسب در تامین و توزیع به موقع سوخت کشاورزان اندیشیده شده است.
به گزارش ایرنا، 66 جایگاه عرضه فرآورده های نفتی و 52 باب جایگاه عرضه گاز CNG در استان کردستان خدمات سوختی ارائه می کنند.
کردستان از استان های مرزی کشور بوده که 227 کیلومتر مرز مشترک با شمال عراق، سه بازارچه و یک مرز رسمی و پنج معبر کولبری فعال با مجوز ورود 84 قلم کالا دارد.
خبرنگار: وریا کرمی ** انتشار: مجید سلیمانی
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.