خانه بوم گردی تیشک در روستای نمونه گردشگری دولاب به عنوان اولین خانه بوم گردی در استان کردستان افتتاح شد.
به گزارش ایلنا، اولین خانه بومگردی استان کردستان روز جمعه با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کردستان، جمعی از مدیران حوزه گردشگری و علاقه مندان به این حوزه در روستای نمونه گردشگری دولاب افتتاح شد.
آوات مکاری رئیسگروه توسعه گردشگری و بازاریابی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کردستان در مراسم افتتاح خانه بوم گردی تیشک با بیان اینکه دولاب از مقاصد جدید گردشگری در استان کردستان است، گفت: دولاب به جهت غنای فرهنگی بالا و نیز نزدیکی به مرکز استان کردستان می تواند فرصت جذب گردشگران زیادی را داشته باشد.
وی افزود: روستاهای شاخص و گردشگر پذیر در استان کردستان و خصوصا منطقه هورامان به دلیل بافت معماری و نیز فرهنگ های خاص موجود سالانه پذیرای گردشگران زیادی هستند.
مکاری با اشاره به اینکه گردشگری شهری با ظرفیت های سرمایه گذاران و بخش دولتی باید توسعه یابد، بیان کرد: توسعه گردشگری در روستاها و مناطق کم جمعیت استان کردستان باید با همت خود مردم منطقه انجام گیرد.
رئیس گروه توسعه گردشگری و بازاریابی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان اظهار داشت: کم ترین هزینه در اشتغالزایی حوزه گردشگری صورت می گیرد و این در شرایط فعلی اقتصادی استان و خطر مهاجرت روستاییان می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی از حمایت های دولت برای توسعه بوم گردی در استان کردستان خبر داد و گفت: توسعه بوم گردی بر اساس حفاظت از محیط زیست و نیز معرفی جاذبه های فرهنگی بکر در این مناطق است.
مکاری افزود: تسهیلات بانکی نیز به این منظور پرداخت می شود و علاقه مندان می توانند تا سقف 2 میلیارد ریال وام دریافت کنند.
رئیس گروه توسعه گردشگری و بازاریابی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از ایجاد سازوکارهای کاربردی برای اعطای پروانه بهره برداری به خانه های بوم گردی در کردستان خبر داد و اظهار داشت: متقاضی ایجاد و احداث اقامتگاه بومگردی باید از لحاظ زیست محیطی و فرهنگی دارای سابقه و برنامه ریزی فعالیت باشد.
وی بر لزوم حفظ بافت تاریخی روستاهای منطقه هورامان تاکید کرد و گفت: از ظرفیت های بوم گردی برای توسعه گردشگری روستایی و نیز کمک به تسریع در ثبت جهانی هورامان استفاده خواهیم کرد.
مکاری در پایان حفظ بازی های محلی روستاها و فرهنگ های خاص در این مناطق را از مهمترین اهداف توسعه بوم گردی عنوان کرد.