به گزارش خبرنگار ایرنا، براساس این تفاهم نامه پنج ماده ای 2 نسخه ای، تحکیم روابط تجاری و گسترش همکاری دو جانبه، ارتقا و تسهیل روابط تجاری بین 2 طرف و تبادل هیات های تجاری و حمایت از آنها مورد تاکید قرار گرفته است.
همچنین طرفین متعهد می شوند نسبت به تکوین و توسعه شبکه های تجاری که روند فرصت های تجاری موجود برای اعضای 2 اتاق را تسهیل کند، کوشش کنند.
همچنین در این آیین، تفاهم نامه همکاری بین آموزشگاه فنی و حرفه ای نت گستر کردستان و دانشکده حرفه ای اسدوی ساوونیای جنوبی کشور فنلاند به امضا مدیران 2 شرکت رسید.
هدف از امضای این تفاهم نامه، تشویق گسترش همکاری بر مبنای منابع فنی، علمی، کارشناسی و منابع انسانی، بهره مندی از امکانات و ظرفیت های علمی، پژوهشی، تجربه فکری، آزمایشگاهی، روابط بین المللی، کتابخانه ای و فضای فیزیکی است.
رئیس اتاق بازرگانی کردستان اظهار کرد: این استان در بخش های مختلف تجاری، صنعتی و کشاورزی دارای قابلیت های فراوان برای سرمایه گذاری است.
سیدکمال حسینی با بیان اینکه کردستان دارای 18 نوع ماده معدنی است، ادامه داد: 265 معدن فعال در حال بهره برداری با تولید 11میلیون تن مواد معدنی داریم که اغلب خام فروشی می شود.
وی افزود: 1600 جاذبه گردشگری، طبیعی و تاریخی همراه با صنایع دستی متنوع از جمله ظرفیت های کردستان برای سرمایه گذاران خارجی است.
حسینی به دارا بودن مرز مشترک استان کردستان با عراق و امکان دسترسی آسان به بازارهای خارجی نیز اشاره کرد و افزود: دلیل به فعل نرسیدن این پتانسیل ها، داشتن اقتصاد دولت محور است که راه حل آن، ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاری خارجی است.
** دولت آمادگی کامل برای استقبال از سرمایه گذاری خارجی دارد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم در سخنانی گفت: دولت آمادگی کامل برای حمایت و استقبال از سرمایه گذاران خارجی و هر گونه همکاری با شرکت های بین المللی در این استان دارد.
بهرام نصراللهی زاده با بیان اینکه کردستان فرصت های قابل قبولی برای همکاری اقتصادی دارد، افزود: بعد از به نتیجه رسیدن برجام، فرصت ها و جذابیت های اقتصادی استان، زمینه همکاری جدیدی با شرکای خارجی فراهم کرده است.

** کردستان دارای مزیت های خوبی در زمینه صنعت، معدن و تجارت است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز گفت: کردستان از مزیت های خوبی در زمینه صنایع، معادن و تجارت برخوردار است که نیازمند به فعلیت رساندن آن هستیم.
محمد دره وزمی از استخراج سالانه 2 تن طلای خالص از معادن کردستان خبر داد و افزود: در زمینه شناسایی، اکتشاف و فرآوری طلا آمادگی لازم برای همکاری با شرکت های سرمایه گذار خارجی وجود دارد.
به گفته وی، دولت آماده است برای حمایت از بخش خصوصی و سرمایه گذاری خارجی در زمینه صنایع پتروشیمی در این استان همکاری داشته باشد.

** امضا تفاهم نامه باعث گشایش روابط بین کردستان و فنلاند در تمامی بخش ها می شود
رئیس اتاق بازرگانی استان ساوونیای فنلاند نیز ضمن اظهار خرسندی از حضور در استان کردستان گفت: امضای تفاهم نامه همکاری، موجب گشایش و تعمیق روابط بین استان کردستان و این استان کشور فنلاند در تمامی زمینه ها می شود.
مارکو کاکریانین اضافه کرد: شرکت های منطقه ساوی جنوبی، در زمینه کارآفرینی مقدم در فنلاند پیشرو هستند و آمادگی داریم در این زمینه با شرکت های کردستانی همکاری کنیم.
وی ادامه داد: امیدواریم مقامات استان کردستان بتوانند در فرصت مناسب به فنلاند سفر کرده و با فرصت های همکاری بیشتر آشنا شوند.

** فرصت ها راشناسایی و زمینه همکاری را فراهم کنیم
فرماندار ایالتی استان ساوونیای جنوبی فنلاند نیز با بیان اینکه همواره تلاش کردیم به فعالان اقتصادی در کشورمان کمک کنیم، افزود: باید فرصت ها را شناسایی و زمینه همکاری با شرکت های ایرانی را فراهم کنیم.
پنتی ماکنین یکی از مشکلات فعالان اقتصادی در 2 کشور را موانع بازار جهانی دانست و تاکید کرد: باید به صورت متقابل، موانع را شناسایی و برای رفع آنها و توسعه روابط گام برداریم.
وی از فعالیت فعالان اقتصادی فنلاند در رفاه اجتماعی و سرمایه گذاری در بخش سلامت و رفاه فردی و اجتماعی خبر داد و گفت: مدیرین منابع آب از مباحث مهم روز است و آمادگی برای تبادل اطلاعات در این زمینه با شرکت های ایرانی و کردستانی وجود دارد.
ماکنین یکی دیگر از فعالیت های مهم دولت فنلاند را بحث جنگلداری و آموزش اعلام کرد و افزود: تمایل داریم همکاری مشترکی در زمینه آموزش با دانشگاه ها، مراکز آموزشی و مدارس ایران و کردستان داشته باشیم.
وی یادآور شد: تلاش می کنیم موانع موجود سر راه توسعه روابط را شناسایی و راه حل سرمایه گذاری مشترک را پیدا کنیم.
به گزارش ایرنا، بازدید از نمایشگاه مواد غذایی و صنایع دستی، نشست دانشگاهی و فنی و حرفه ای، نشست با فعالان حوزه صنایع چوب، نشست با مسئولان حوزه علوم پزشکی و بهداشت و درمان و نشست با فعالان حوزه معماری شهری از دیگر برنامه های سفر هیات تجاری فنلاندی به استان کردستان است.
جمهوری فنلاند کشوری است در منطقه اسکاندیناوی در شمال اروپا است که پنج میلیون و 400 هزار نفر جمعیت دارد و پایتخت آن هلسینکی است.
ساوونیای جنوبی یکی از استان های فنلاند است که هم‌ مرز با منطقه‌های ساوونیای شمالی، کارلیای شمالی، کارلیای جنوبی، کیمنلاکسو و فنلاند مرکزی است.
بر اساس سرشماری سال 95، استان کردستان با جمعیت یک میلیون و 603 هزار و 11 نفر، دارای 10 شهرستان، 29 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یک هزار و 697 روستای دارای سکنه است.
خبرنگار: وریا کرمی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.