شاهرخ محمودی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قسمتی از جنگلهای روستای وله ژیر که از نظر تاج پوشش جزو جنگلهای فقیر محدوده هستند به صورت نهال کاری توسعه یافت و پروژه از نظر کمی و کیفی با استاندارد مورد انتظار با موفقیت به اتمام رسید.
وی افزود: توسعه جنگلهای وله ژیر با نهال های سازگار با شرایط اقلیمی منطقه مانند نهالهای جنگلی بلوط، بادام، زالزالک، ارغوان، آلبالو وحشی و تایله اجرا شد و برای اجرای آن در مجموع ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات صیانت، هزینه شد.
محمودی تاکید کرد: طرح توسعه جنگل با هدف غنی سازی، احیا، توسعه و بازسازی جنگلهای مستعد شهرستان مریوان انجام میشود البته لازمه انجام این پروژههها مشارکت و همیاری مردم در جوامع محلی است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل میدهد.
۲۰ درصد از مراتع استان کردستان جزو مراتع درجه یک (متراکم) است که در هر هکتار از مراتع درجه یک سالانه بیش از ۴۵۰ کیلوگرم علوفه خشک تولید می شود و مابقی مراتع درجه ۲ (نیمه متراکم) هستند در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
جنگلهای زاگرس با گستردگی در ۱۱ استان کشور با ۶ میلیون هکتار مساحت، ۴۰ درصد جنگلهای ایران را تشکیل میدهند که حدود ۷۰ درصد تیپ گونههای جنگلی زاگرس را بلوطها شامل میشوند و سایر گونههای درختی این جنگلها افرا، کیکم، بنه، زبان گنجشک، گلابی وحشی، ولیک، ارغوان، انواع بادام و دیگر درختان است.
از مجموع ۱۹۳ هزار هکتار از اراضی ملی شهرستان مریوان ۹۷ هزار هکتار آن را جنگل و ۹۶ هزار هکتار مراتع را تشکیل میدهد، شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.