رئیس گروه توسعه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان عصر چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : با توجه به پتانسیلهای کردستان در حوزه گردشگری روستایی در حال حاضر ۱۵ اقامتگاه بوم گردی در این استان فعال است که ۲ مورد آنها در هفته دولت به بهرهبرداری رسیدند.
آوات مُکاری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه پیش بینی می شود تا پایان سال جاری تعداد خانه های بوم گردی در استان به ۳۰ مورد برسد، افزود: در حال حاضر ۵۰ پرونده ایجاد این خانهها در کردستان در حال بررسی است.
وی اضافه کرد: در خانه های بوم گردی ۵۵ اتاق وجود دارد که روستای دولاب با پنج خانه و ۲۱ اتاق بیشترین آمار این حوزه را دارد.
رئیس گروه توسعه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان یادآور شد: خانه های بوم گردی در روستاهای دولاب، شیان، گلین، گومه ای، دره تفی، آویهنگ، نوره و صلوت آباد واقع شده است.
وی گفت: این خانه ها عمدتاً در روستاهایی قرار دارند که بافت سنتی و تاریخی خود را حفظ کرده و صاحبان آنها با تغییر کاربری اقدام به ایجاد خانه بوم گردی می کنند و یا برخی نیز در حال احداث خانه های جدید در روستاها هستند.
مٌکاری با اشاره به اینکه خانه های بوم گردی در روستاهای سه شهرستان سنندج، مریوان و دیواندره هستند اضافه کرد: انجمن جامعه بوم گردی استان تا پایان این ماه تشکیل و فعالیت خود را آغاز می کند.
مکاری با بیان اینکه برای هر کدام از این خانه ها حدود ۵۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات اشتغالزایی تسهیلات در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: خانه های که به تازگی احداث می شوند زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی از مصالح، نماها و تزئیینات بومی و سبک معماری هر روستا استفاده می شود.
وی با بیان اینکه برای هشت مورد از این خانه ها تاکنون ۱۸ میلیار ریال تسهیلات پرداخت شده است اظهار داشت: تسهیلات بانکی این طرح طبق طرح توجیهی هر خانه تا سقف دو میلیارد ریال در نظر گرفته شده اما با توجه به وسعت خانه های بوم گردی در استان هزینه احداث هر خانه در کردستان بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیون ریال متغیر است.
۴۳ روستای کردستان براساس شاخص های توریسم به عنوان روستاهای هدف گردشگری انتخاب شده اند و بیش از ۱۰ مورد از این روستاها اکنون در کانون توجه توریسم قرار دارند و دارای ظرفیت های گردشگری هستند.
۷۳۴۹ / ۳۰۳۴