محمد عبدالملکی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به منظور توسعه و ترویج فرهنگ قصه گویی جشنواره قصه گویی به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه در فراخوان این جشنواره استان های مختلف کشور در قالب هشت منطقه تقسیم بندی شدند، اضافه کرد: در این تقسیم بندی کتابداران استان های کردستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، با محوریت «استان همدان» می توانند در این جشنواره شرکت کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان افزود: کتابداران علاقمند به شرکت در جشنواره قصه گویی تا 15 آذر امسال فرصت دارند از طریق سامانه (gheseh.iranpl.ir) در این جشنواره ثبت نام کنند.
عبدالملکی توسعه کمی و کیفی قصه‌گویی به عنوان ابزاری تربیتی و فرهنگی در کتابخانه‌ها و شناسایی کتابداران قصه‌گو را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره خواند و گفت: ارزیابی میزان توانمندی و مهارت‌های آنان، سنجش مهارت‌ها و کارآمدی کتابداران در امر قصه‌گویی و توسعه و ترویج فرهنگ قصه‌گویی از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی اضافه کرد: کتابداران نهاد کتابخانه های عمومی اعم از نهادی و مشارکتی، کتابداران سایر دستگاه ها همچون شهرداری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانون مساجد و همچنین مربیان فرهنگی، هنری، ادبی و تربیتی می توانند دراین جشنواره شرکت کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان با اشاره به اینکه بخش ویژه این جشنواره به قصه‌گویی پدر بزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها اختصاص یافته است، گفت: محورهای این جشنواره شامل موضوع آزاد، دینی، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس با درون‌مایه آموزشی، تربیتی، ادبیات عامه (فولکلور)، شاهنامه و قصه گویی با گویش محلی است.
عبدالملکی با اشاره به اینکه کتابداران می‌توانند از محورهای ذکر شده قصه‌های خود را ارائه کنند، اظهار داشت: بررسی آثار ارسال شده در سطح استان‌ها آغاز و واجدین شرایط اولیه تا 30 آذر ماه معرفی می شوند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان با بیان اینکه داوری قصه‌گویی و انتخاب برگزیدگان استانی توسط ادارات کل استانی در دی و اسفند امسال انجام می شود، یادآور شد: نتایج به ستاد اعلام شده و نفرات برتر کشور طی مراسمی در اردیبهشت ماه سال آینده معرفی می شوند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه زمان‌های اعلام شده قابل تمدید نخواهد بود، گفت: شرکت کنندگان باید به صورت تک نفره و در مدت زمان حداکثر 10 دقیقه به بیان و اجرای قصه خود بپردازند.
وی حجم مجاز فایل های ویدئویی را حداکثر تا 30 مگابایت خواند و اظهار داشت: شرکت کنندگان در صورت قصه‌گویی با گویش محلی لازم است خلاصه قصه را به زبان فارسی ارائه کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان افزود: در این جشنواره در هر یک از مناطق هشت‌ گانه، چهار نفر به عنوان نفرات برگزیده انتخاب می‌شود.
78 کتابخانه عمومی در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد 50 باب نهادی و 28 باب هم مشارکتی است.
به ازای هر 100نفر جمعیت استان 1.3 مترمربع فضای کتابخانه ای وجود دارد که این میزان در میانگین کشوری چهار متر مربع است.
در حال حاضر 44 هزار نفر در استان کردستان عضو کتابخانه های عمومی هستند.
9936/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.