تمام شعبات موسسه غیر مجاز حافظ پلمپ شد
حافظ به پایان خود رسید. دیروز نیروی انتظامی از پلمب تمامی شعب مؤسسه مالی حافظ خبر داد.
به گزارش جی پلاس، روزنامه شرق نوشت: دفتر سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی ناجا، به اخبار منتشرشده درباره ادامه فعالیت یک مؤسسه مالی غیرمجاز در ساری و تبریز واکنش نشان داد و اعلام کرد: برابر بررسیهای انجامشده توسط همکارانمان در پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا مبنی بر غیرمجازبودن فعالیت مؤسسه اعتباری «حافظ» که متضمن دستور قضائی بوده است، این دستور به تمامی فرماندهان انتظامی استانها ابلاغ و در پی آن تمامی شعب این مؤسسه پلمب شد.
همچنین شعبه این مؤسسه در تبریز در تاریخ یازدهم مردادماه پلمب شده بود و به شعبه ساری نیز بنا بر دستور معاون دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان تا ۲۸ مردادماه مهلت داده شده است.
بانک مرکزی مدتهاست که مؤسسه حافظ را بدون مجوز اعلام کرده است. این بانک در تاریخ ١٧ خرداد ١٣٩٦ با درج هشداری در سایت خود نوشت: «این فعال غیرمجاز فاقد هرگونه مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده و فعالیت شعب آن غیرقانونی است».
آنچه حائز اهمیت است این است که «این فعال غیرمجاز» نیز در هشتم مهرماه ١٣٩١، باز هم از سوی بانک مرکزی «غیرمجاز» اعلام شده بود. با این حال این مؤسسه توانسته است تا مرداد ٩٦ هم به فعالیتهای خود ادامه دهد تا اینکه بانک مرکزی اول تیرماه ٩٦ دستور قضائی توقف فعالیت شعب حافظ را به نیروی انتظامی ابلاغ کرد. اما آنچه در هشدار هشتم مهرماه ١٣٩١ در مورد فعالیت غیرمجاز مؤسسه مالی و اعتباری حافظ جلب توجه میکند، یکی از بندهای قیدشده در آن است که بانک مرکزی در آن گفته: فریب تبلیغات این مؤسسات از سوی صداوسیما را نخورید! مشخص نیست این مؤسسات غیرمجاز مادامی که از سوی بانک مرکزی مجوز ندارند با توسل به کدامین بند، میتوانند اجازه شیوع تبلیغات دروغین در صداوسیما و بیلبوردهای شهرداری را کسب کنند.
در آبانماه ٩١ ابراهیم درویشی، معاون وقت نظارت بانک مرکزی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران گفته بود: «از مردم برای چندمین بار میخواهیم به هیچ عنوان فریب گروهی را که مدعی راهاندازی مؤسسه غیرقانونی حافظ هستند، نخورند و منابع مالی خود را در اختیار این گروه متخلف قرار ندهند». با این اوصاف این مؤسسه با شعار «عاشق خدمت خلقیم و خدا حافظ ماست»، به فعالیتهای خداپسندانه خود ادامه داد.
دفتر مرکزی این مؤسسه در تهران است و در سراسر کشور حدود ٢٥ شعبه دارد. بر اساس شواهد، این مؤسسه غیرمجاز، محوریت فعالیتهای خود را در ساری و تبریز متمرکز کرده است. بنا بر گزارش ایسنا فعالیت مؤسسه حافظ صرفا محدود به دریافت سپرده بوده است؛ به گونهای که این مؤسسه سپردهها را از مردم دریافت میکرد و در مجموع با ارقام کلانی که به دست میآورد، نزد یکی از بانکهای بزرگ و تحت عنوان شخص حقیقی سپردهگذاری میکرد. در این شرایط از اختلاف سود سرمایه کلانی که سپردهگذاری کرده بود، سود سپردهگذاران خود را که اغلب خرد بود، پرداخت میکرد.
بر اساس این گزارش مؤسسات اعتباری غیرمجازی که در حال فعالیت هستند، با اینکه مجوزی از بانک مرکزی ندارند اما اغلب با مجوز قبلی نیروی انتظامی یا مجوزهای تعاونیهای آزادی که از سوی وزارت تعاون در سالهای قبل صادر شده، فعالیت میکنند. این در حالی است که مؤسسه حافظ تاکنون هیچگونه مجوزی از هیچ نهادی نداشته است.
سیداحسان میرزاباقریبرزی، مدیرعامل و عضو هیئتمدیره مؤسسه خودخوانده حافظ است. او ٣٧ سال دارد. در پیام نوروزی خود که در وبسایت «بانک مردم» درج شده، اظهار کرده است: با استعانت از درگاه ایزد متعال و با گذشت زمانی نسبتا طولانی و انجام کلیه فرایندهای ابلاغی از سوی بانک مرکزی ج.ا.ا و اخذ تأییدیههای اولیه و مضافا اظهارنظر دستگاه قضائی مبنی بر بلامانع اعلامشدن فعالیت مؤسسه، به پایان مسیر فرایند اخذ مجوز تأسیس رسیدهایم و به منظور آغاز فرایند فعالیت (مجدد) برآنیم با درنظرگرفتن مدیریت زمان و موقعیتسنجی، با توکل به خدا و امید به الطاف الهی، همت، پشتکار و بهرهگیری توأمان از دانش و تجربه، سخن گوهربار بنیانگذار کبیر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند: «اگر باور کنیم که میتوانیم، توانا میشویم» را سرلوحه قرار داده و با تدبیر و خرد جمعی بتوانیم در این مسیر پرفرازونشیب، ضمن بهرهبردن از منافع مادی و معنوی آن، همواره خادمی امین، صادق، وفادار و همچنین کوشا و سرآمد باشیم».
پنج ماه بعد از این پیام نوروزی او اولتیماتومهای بانک مرکزی نتیجه داد و این مؤسسه به پایان خود رسید.
دیدگاه تان را بنویسید