ترامپ نیامده بازار جهانی را به هم ریخت
به دنبال نخستین اقدامات حمایت گرایانه رئیس جمهور جدید آمریکا، دلار در معاملات روز سه شنبه آسیا تحت فشار فروش قرار گرفت در حالی که ارزش معاملات سهام کاهش یافت.
جی پلاس، صحبت از جنگهای تجاری در حالی مطرح می شود که آمار از احیای فعالیت اقتصادی در سراسر جهان حکایت دارد. نظرسنجی از تولیدکنندگان ژاپنی نشان داد که فعالیت این بخش با افزایش سفارشهای صادرات، با سریعترین روند در سه سال گذشته توسعه یافته است.
ابهام ناشی از سیاست واشنگتن مانع از صعود بازارهای سهام آسیایی شد، در حالیکه به صعود داراییهای مطمئن شامل اوراق قرضه و ین کمک کرد.
شاخص ام اس سی آی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن ۰.۴ درصد رشد کرد در حالیکه شاخص شانگهای کامپوزیت ثابت بود و نیککی ژاپن ۰.۴ درصد اُفت کرد.
استیون منوچین، گزینه ترامپ برای تصدی وزارت خزانه داری آمریکا به سنا اعلام کرد برای مقابله با دستکاری ارزی تلاش خواهد کرد اما به این پرسش که آیا تصور می کند چین ارزش یوان را دستکاری می کند، پاسخی نداد. این اظهارات به ریسک پذیری بازار لطمه زد.
بر اساس گزارش رویترز، منوچین در پاسخهای مکتوب به کمیته امور مالی سنا به طور مکرر اظهار کرد دلار بیش از حد قوی ممکن است در کوتاه مدت منفی باشد.
شاخص دلار در برابر سبدی از ارزها ۰.۱ درصد اُفت کرد و به ۱۰۰.۰۸۰ واحد رسید، در حالیکه یورو به ۱.۰۷۵۶ دلار صعود کرد. پوند تحت تاثیر گمانه زنیها مبنی بر اینکه دادگاه عالی انگلیس روز سه شنبه تایید پارلمان برای آغاز مذاکرات رسمی جدایی از اتحادیه اروپا را برای دولت الزامی می کند، مورد حمایت قرار گرفت و برای مدت کوتاه تا سطح ۱.۲۵۴۶ دلار صعود کرد که بالاترین سطح در شش هفته اخیر بود.
در حالیکه ترامپ روز دوشنبه وعده داد مالیاتها را کاهش می دهد و مقررات را تسهیل می کند، رسما خروج از پیمان شراکت ترانس پسیفیک (تی پی پی) را اعلام کرد و از تعرفه واردات برای محصولاتی که در خارج تولید می شوند، صحبت کرد.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: جالب است که بازارها به تاکید بر مالیاتهای کمتر و تسهیل مقررات از سوی ترامپ واکنش مثبتی نشان ندادند و نشان دادند همه اخبار خوب در حال حاضر مورد توجه قرار ندارند.
در نخستین هفته حضور ترامپ در کاخ سفید، حس بدبینی رو به رشدی وجود دارد که سخنرانی مراسم تحلیف روز جمعه و درگیری با رسانهها به آن کمک نکرده است.
تردیدها نسبت به اینکه چه میزان تدابیر مالی بکار گرفته خواهند شد، به صعود اوراق خزانه کمک کرد و بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله به ۲.۳۹ درصد کاهش یافت. بازده اوراق خزانه دو ساله به ۱.۱۶ درصد رسید.
وال استریت بخشی از رشد اخیرش را واگذار کرد. شاخص داوجونز اینداستریال اوریج ۰.۱۴ درصد اُفت کرد، در حالیکه شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ به میزان ۰.۲۷ درصد و نزدک ۰.۰۴ درصد کاهش یافت.
کاهش ارزش دلار، از قیمت فلزات صنعتی شامل مس و سنگ آهن حمایت کرد در حالیکه هر اونس طلا به ۱۲۱۶.۶۵ دلار صعود کرد که بالاترین قیمت دو ماه گذشته بود.
قیمتهای نفت تحت تاثیر نشانههای احیای سریع فعالیت حفاری در آمریکا که اخبار کاهش تولید کشورهای عضو و غیرعضو اوپک را تحت الشعاع قرار داد، ضعیف شد. بهای معاملات نفت خام آمریکا ۲۳ سنت افزایش یافت و به ۵۲.۹۸ دلار در هر بشکه رسید در حالیکه نفت برن با ۲۸ سنت کاهش، در ۵۵.۵۱ دلار ایستاد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید