اولین بانک خصوصی تاسیس شد!
در حال حاضر قسمت عظیمی از سیستم بانکداری کشور در اختیار بخش خصوصی است و بر تعداد این بانک ها روز به روز افزوده می شود. این امر یکی از اقدامات اساسی در مسیر توسعه اقتصادی کشورهاست. اکنون در ایران، حدود ۲۳ بانک خصوصی در حال فعالیت هستند. تسهیلات و خدماتی که بانک های خصوصی به مشتریان ارائه می دهند، باعث می شود که در جذب مشتری موفق تر از سایر رقبای دولتی باشند.
به گزارش خبرنگار جی پلاس، دوم بهمن ماه سالروز تاسیس اولین بانک خصوصی است. «بانک بازرگانی ایران» به عنوان یک شرکت سهامی در ۲بهمن ۱۳۲۸ تاسیس شد و در سال ۱۳۲۹ فعالیت های بانکی خود را آغاز کرد. مالکیت این بانک، ۱۰۰ درصد یرانی بود. این بانک در محل پیشین شعبه بازار بانک شاهی واقع در خیابان بوذرجمهری تهران رو به روی مسجد سلطانی با ۱۸ نفر کارمند افتتاح شد و در سال ۱۳۲۹ به علت توسعه فعالیت ها، در خیابان سعدی نیز شعبه تاسیس کرد. در سال ۱۳۳۱ بزرگترین موفقیت این بانک یعنی خریداری محل بانک شاهی به مبلغ ۳٫۵ میلیون تومان محقق شد.
این بنای ساخته شده توسط قهرمان میرزا امیرلشکر در ۲۹ شهریور ماه خریداری شد و پس از آن فعالیت های چشمگیری در رقابت با بانک های دولتی مانند بانک های ملی، سپه، کشاورزی، رهنی، کارگشایی و صنعتی آغاز کرد. یکی از این کارها افتتاح حساب سیار بود. دارندگان این حساب به وسیله دفترچه می توانستند از موجودی خود در تمام شهرستان هایی که بانک در آنجا شعبه داشته است، برداشت کنند. علاوه بر آنکه به موجودی این حساب ها سود تعلق می گرفت، سالانه دوبار نیز در ماه های مهر و بهمن قرعه کشی برگزار و به برندگان نیز جوایزی اهدا می شد.
اما این بانک پس از اجرای مادهی ۱۷ لایحه قانونی ادغام بانکها در سال ۱۳۵۸ در بانک تجارت ادغام شد. بعد از ورود بانک های خصوصی، تغییراتی محسوس در سیستم بانکی ایران به چشم می خورد که باعث شد بسیاری از محققان و کارشناسان اقتصادی به تغییر شرایط رقابتی در صنعت بانکداری، امیدوار شوند. برخی از بانک های خصوصی از یک سو، افراد بازنشسته بانک های دولتی را جذب کردند و از سوی دیگر، جوانان فعال و دانش آموخته های رشته های مرتبط را به استخدام درآوردند. از تجربه قدیمی ها استفاده کردند و با ترکیب تجربه با بانکداری نوین که دارای ویژگی هایی چون احترام به مشتری، صالح بودن، شفاف بودن اطلاعات و ... است، سیستم بانکی کشور را متحول و جهانی ساختند.
از دیگر تحولات ایجاد شده می توان از فعالیت های سپرده ای، تنوع در سوددهی و معرفی حساب های جدید سپرده نام برد. معرفی سپرده های گوناگون با شرایط و مدت های مختلف مانند تلفن بانک، اینترنت بانک یا تحویل عابر بانک هم زمان با افتتاح حساب، کارت های هدیه، حساب های ویژه جوانان و کودکان و ... در بانک های مختلف نیز پیگیری و تکرار می شود و این تنوع، بخشی از خدمات برای سپرده گذاران بوده و هست. اما برای جذب مشتری و کمک به جریان اقتصادی کشور از دو منظر خرد و کلان بانک ها باید برنامه های بلند مدت و سیاست گذاری های تجدیدپذیری را به کار گیرند تا چرخ های اقتصادی کشور نه تنها سریع تر حرکت کنند بلکه تداوم داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید