به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، از زمان ابتدایی ریزش سردرب تونل چری، خبر وقوع حادثه ابتدا در شبکه های مجازی، سپس از سوی نیروهای امدادی هلال احمر چهارمحال و بختیاری اطلاع رسانی و اعزام اکیپ های امداد و نجات، واکنش سریع و جستجوگرهای این جمعیت به محل حادثه اعلام شد.
عملیات اجرایی ساخت تونل چری و راههای دسترسی به آن از سوی اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری به صورت پیمانی درحال انجام است.
اما در حادثه دلخراش تونل چری برغم تلاش های مکرر خبرنگار ایرنا با مسئولان این اداره کل برای چگونگی ابعاد و نوع حادثه در لحظه مخابره خبر از سوی مسئولان راه و شهرسازی بعنوان متولی طرح بدون پاسخ و در هاله ای از ابهام مانده است.
در عین حال یک کارشناس فنی اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در تماس های مکرر خبرنگار ایرنا مبنی بر پیگیری حادثه، وقوع آن را تائید و از تعداد مجروحان و افراد کشته شده این حادثه اطلاع رسانی کرد.
این کارشناس که خواست نامش ذکر نشود، با بیان اینکه ریزش تونل برای سومین بار در سال جاری اتفاق می افتد به ایرنا تاکید کرد: به دلیل آب و رطوبت خاک منطقه و رانش های مکرر زمین در این محدوده سردرب ورودی تونل ریزش می کند.
وی ادامه داد: 2 نفر از فوتی ها در ساعت اولیه حادثه 2 برادر و از اهالی محل بوده که به عنوان کارگر در تونل مشغول بکار بوده و پیمانکار اجرایی طرح نیز زیر آوار مفقود شد.
اما اینکه این حادثه در سال جاری برای سومین مرتبه رخ داده است جای تامل و کار کارشناسی بیشتر برای جلوگیری از حوادث مشابه در زمان اجرای طرح و حتی بعد از بهره برداری دارد، چه بسا ابعاد این حادثه نیز برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم باید مورد کنکاش مسئولان قرار گیرد.
بنابراعلام اورژانس و هلال احمر چهارمحال و بختیاری جسد فرد مفقود شده زیرآوار نیز نیمه های شب پیدا شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری گفت: با اعلام وقوع حادثه در کوتاه ترین زمان 6 اکیپ امداد و نجات این جمعیت از جمله تیم واکنش سریع و تیم جستجو و نجات زنده یاب به همراه 8 سگ جستجو گر به محل اعزام شد.
سید احمد مرتضوی فرد به ایرنا گفت: در ساعات اولیه عملیات امداد و نجات از سوی امدادگران 2 کشته از زیر آوار بیرون آورده شد، یک فرد مصدوم به بیمارستان فارسان انتقال و 4 نفر دیگر نیز که سطحی زخمی شده بودند در محل حادثه درمان شدند.
وی ادامه داد: بر این اساس پیمانکار اجرایی طرح نیز زیرآوار محبوس شده بود که با تلاش های مکرر گروه جستجو و نجات، نیمه های شب جسد وی پیدا شد.
عملیات ساخت تونل چری و راه های دسترسی محدوده کوهرنگ - مسجد سلیمان حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تونل چری به طول 3 هزار و 500 متر احداث می شود، اظهار کرد: برای انجام عملیات اجرایی تونل چری و راه های دسترسی آن 130 هزار متر مکعب ورودی تونل خاکبرداری و 20 متر از تونل خاکبرداری و حفاری شده است.
هزینه احداث تونل چری و راههای دسترسی اطراف با قیمت پایه، 2 هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
به گزارش ایرنا، محور شهرکرد - مسجد سلیمان از محورهای مهم ارتباطی چهارمحال و بختیاری و شبکه راههای ملی محسوب می شود و ارتفاع گردنه چری از سطح دریا 2800 متر است.
عملیات اجرایی ساخت تونل چری و راه های دسترسی اطراف آن در بخش دوآب صمصامی شهرستان کوهرنگ و در مسیر استان خوزستان مهرماه سال 94 آغاز شد.
با توجه به اهمیت روز افزون این محور، وضعیت فعلی راه در بعضی از قسمت ها به دلیل مشکلات فنی و مهندسی که جوابگوی نیاز و تقاضای ترافیک موجود نیست و به خصوص در فصل زمستان و با بارندگی مشکلات عدیده ای برای رانندگان ایجاد می کند، ساخت تونل با جدیت دنبال می شد.
مسیر پیشنهادی گردنه چری به طول تقریبی 11کیلومتر است که با احداث آن علاوه بر آنکه مشخصات هندسی راه اصلاح شده، 10 کیلومتر از طول مسیر کوهرنگ به خوزستان کاسته می شود.
با احداث مسیر جدید 21 کیلومتر از نامناسب ترین بخش محور موجود در محدوده گردنه چری حذف می شود.
کوهرنگ در حدود 85 کیلومتری شهرکرد قرار دارد.
خبرنگار: نرگس کریمی**انتشار:جهانبخش صفری
7361/6021
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.