به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اداره کل حفاظت محیط زیست استان، شهرام احمدی افزود: در مطالعه جدیدی که حاصل همکاری یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه شهرکرد، با اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان است، بر اساس داده‌های مولکولی، حضور این گونه برای نخستین بار در استان تایید شده است.

وی، با بیان اینکه احتمال پراکنش وسیع‌تر این گونه با ارزش در استان دور از ذهن نیست، گفت: اثبات این پراکنش نیازمند مطالعات صحرایی بیشتر است.
احمدی افزود: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد، گونه ارزشمند افعی رازی پراکنش وسیعی در ایران دارد و جمعیت این گونه در منطقه زاگرس مرکزی از نظر ژنتیکی با جمعیت‌ شناخته شده قبلی تاحدودی متفاوت است.
به گفته وی، مطالعه فون خزندگان و دوزیستان منطقه حفاظت شده و پارک ملی تنگ صیاد و منطقه حفاظت شده شیدا با همکاری این محقق در حال انجام است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد نیز با تاکید بر اهمیت تنوع زیستی خزندگان در کوهستان زاگرس مرکزی گفت: برخی از گونه‌های بوم‌زاد ایران فقط در این منطقه زندگی می‌کنند.

حمزه اورعی افزود: افعی کوهرنگی با نام علمی Montivipera kuhrangica و لاسرتای زاگرسی با نام علمی Iranolacerta zagrosica فقط در محدوده‌ای از مناطق مرتفع این کوهستان گزارش شده‌اند.

به گزارش ایرنا، افعی‌ها خزندگانی سمی هستند که در راس هرم غذایی اکوسیستم‌ها قرار دارند و نقش بسیار مهمی در پایایی اکوسیستم‌ها و بویژه کنترل جمعیت جوندگان برعهده دارند.

نتایج این مطالعه در مجله Herpetozoa متعلق به انجمن خزنده دوزیست شناسان اتریش به چاپ رسیده است.

تاکنون بیش از ۲۶۶ گونه پرنده در چهارمحال و بختیاری شناسایی و ثبت شده‌ است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.