مقامات ژاپن اعلام کرده اند که در حال آزمایش سامانه ی رأی گیری جدیدی هستند که مبتنی بر سیستم بلاک چین است.
به نقل از نوداد، ظاهرا ژاپن جدیدترین کشوری است که به فکر استفاده از فناوری بلاک چین برای امر رای گیری افتاده است.
این کشور اخیرا اعلام کرده که قصد دارد برای اولین بار در کشور، سامانهی رای گیری مبتنی بر بلاک چین را در شهر تسوکوبا در استان ایباراکی به اجرا در بیاورد.
گفته میشود که این سامانه قرار است برای شناسایی هویت رای دهنده، متکی به کارتهای مخصوص شهروندان ژاپنی باشد که معادل کارت های تأمین اجتماعی شهروندان دیگر کشورها است. وب سایت ژاپن تایمز در گزارشی اعلام کرده است که در حال حاضر، این سامانهی مبتنی بر بلاک چین شهروندان را قادر ساخته است تا در پروژه های مشارکت اجتماعی مخصوصی که از سوی دولت تعیین شده، به رای دهی بپردازند. گفتنی است که در این سیستم جدید، شهروندان به جای انتخاب اسم کاندیدای موردنظر و انداختن کارت رای در جعبهی مخصوص، به سادگی و با لمس نمایشگر، رای خود را ثبت خواهند کرد.
طبق گفته های ژاپن تایمز، این سامانه برای جلوگیری از هرگونه تحریفِ اطلاعات دریافتی، از فناوری بلاک چین بهره میگیرد. یکی از شهروندان ژاپنی که رای خود را با این سامانهی جدید ثبت کرده، میگوید:
فکر می کردم ثبت رای در این سامانه بسیار پیچیده باشد؛ اما پس از کار با آن، به سادگی اش پی بردم.
با همهی این ها، نحوهی تجهیز شدن تسوکوبا به این سامانهی جدید، به آن سادگی هایی که احتمالا مقامات رسمی این شهر انتظار داشتند نبوده است.
در کنار همهی خوبی هایی که این سامانه دارد، برخی مشکلات نیز در این میان به وجود آمده است. ژاپن تایمز در گزارشش مینویسد که چون برخی از افراد رمز عبور مخصوص خود را فراموش کرده بودند، امکان رای دادن نداشتند. علاوه بر این، پس از دادن رای، نمیتوان از ثبت شدن یا عدم ثبت شدن آن اطمینان پیدا کرد؛ البته مشکل دوم شاید آن چنان هم مهم نباشد.
سازندگان این سامانه تاکنون نگفتهاند که دقیقاً به چه نحوی میخواهند جلوی تقلب در رای گیری را بگیرند. یکی از مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید، استفاده افراد از کارت تامین اجتماعی دیگران است.
پیشتر در ایالت ویرجینیای غربی در ایالات متحده آمریکا شاهد استفاده از اپلیکیشن مخصوص رای گیری مبتنی بر بلاک چین بودیم؛ اپلیکیشنی که به نظامی ها امکان میداد در انتخابات محلی به رای دادن بپردازند؛ البته آنها پیش از رای دادن، باید با فناوری تشخیص چهره، هویت خودشان را اثبات میکردند.
دیدگاه تان را بنویسید