کارشناس فوتبال کشورمان گفت: برخی از کارشناسان میگویند که فوتبال ما با عراق شبیه و نزدیک است در حالیکه به نظرم فوتبال ایران اصلا شباهتی به سبک بازی عراقی ها ندارد و ما کاملا برتر از آنها هستیم.
جی پلاس، جلال چراغپور در مورد دیدار سهشنبه شب ایران و عراق در مقدماتی جام جهانی گفت: برای تحلیل این مسابقه باید دست به عصا باشیم زیرا ممکن است در حرفهایمان نکات کلیدی را بیان کنیم که تیم عراق به راحتی بتواند به آن دسترسی پیدا کند. برخی نکات کلیدی ممکن است سرنوشت یک بازی را عوض کند. زیرا دو کشور از هر نظر به یکدیگر نزدیک هستند و ممکن است مطالب در مورد تیم ملی به راحتی در اختیار کادرفنی تیم عراق قرار بگیرد. همانطوریکه ما اکنون تیم عراق را رصد میکنیم و میخواهیم بدانیم مثلا هافبک وسط تیم عراق چه کسی است و فشار حمله آنها از سمت راست بیشتر است یا چپ و مطالب و مصاحبههای عراقیها را تعقیب میکنیم آنها نیز همین گونه رفتار میکنند.
فارس نوشت؛ وی تصریح کرد: بنابراین باید قبل از بازی با عراق به گونهای در مورد تیم ملی صحبت کنیم که قابل استفاده برای تیم عراق نباشد. تیم ایران قبل از بازی با عراق، سه بازی انجام داد. در مسابقه اول شرایط تیمی به خوبی رعایت شد و از همه بازیکنان استفاده نکردیم و همه بازیکنان را به حریف نشان ندادیم. در بازی نخست روح تیمی به خوبی پیدا شد و کاملا درست حرکت کردیم زیرا بعد از پیروزی مقابل هنگ کنگ تیم بحرین نتوانست تیم ملی ما را آنالیز کند و همچنین نتوانست پیش بینی کند که ترکیب سردار آزمون و مهدی طارمی چه خواصی خواهد داشت. دیوار دفاعیاش را چگونه مقابل ضربات ما قرار بدهد و نتوانست بفهمد پاس برش دار چگونه است و در نهایت هم دو گل یک شکل از تیم ایران دریافت کرد.
چراغپور با اشاره به شرایط فنی تیم ملی در بازی با بحرین عنوان کرد: این بازی هم نکات مثبت برای تیم ملی ما داشت و هم نکات منفی که من بخاطر حساسیت بازی با عراق نکات منفی را بیان نمیکنم و امیدوارم که کادرفنی خودش به این نکات منفی پی برده باشد. برد 3 بر صفر بحرین شادی زیادی را به اردوی تیم ملی، هواداران فوتبال و کل کشور تزریق کرد اما اگر آن 5- 6 ایراد منفی که در بازی با بحرین رخ داد و حریف نتوانست از آن استفاده کند در بازی با عراق فقط یکی از آنها رخ بدهد ممکن است برای تیم ملی دردسر درست شود.
کارشناس فوتبال با اشاره به پیروزی پرگل ایران در بازی با کامبوج گفت: در بازی سوم تیم ملی روانتر شد و شک و شبهه در اردوی عراق برای تشخیص ترکیب تیم ایران بیشتر.آنها نتوانستند بفهمند که آرایش تیم ایران چگونه خواهد بود. ترکیب اصلی تیمها معمولا مشخص است و رسانهها به آن پی میبرند این خیلی مساله مهمی نیست که حریف ترکیب اصلی یا همان فرماسیون را بداند اما اگر بداند که ترکیبهای دونفره چگونه است و به طور مثال صادق محرمی با هافبک راست خود چگونه یک و دو انجام میدهند و یا چگونه و در کدام منطقه زمین تولید سانتر میکنند و ... خطرناک است که به آن آنالیز استراتژیک میگویند.
وی افزود: یک مثال ساده میزنم زمان سرمربیگری گواردیولا در بارسلونا این تیم شنبه و سه شنبه بازی میکرد و ترکیب تیم و آنالیز استراتژیک تیم بارسا در این دو مسابقه 15تا 20 درصد تفاوت داشت به همین دلیل امکان آنالیز دقیق بارسا وجود نداشت مثلا یکبار مسی در گوش راست استفاده میشد و یکبار به میانه زمین گرایش بیشتری داشت و... در واقع در هر مسابقه با الگوی جدیدی تیم بازی میکرد.
چراغپور با اشاره به شرایط تیمی عراق گفت: خیلی از کارشناسان میگویند که فوتبال ما با عراق شبیه و نزدیک است در حالیکه به نظرم فوتبال ایران اصلا شباهتی به آنها ندارد. ما چندین بازیکن در تیم ملی داریم که در تیمهای اروپایی بازی میکنند. از علیرضا بیرانوند و امیر عابدزاده دروازهبانهای تیم ملی بگیرید تا سردار آزمون و مهدی طارمی و... در تیم عراق چند بازیکن چنین ویژگی دارند؟ پس کیفیت بازیکنان ما باعث میشود که آنها به تیمهای اروپایی منتقل شوند. بازیکنان کشورمان از نظر هوش و چابکی بسیار جلوتر از بازیکنان در منطقه غرب آسیا هستند. چابکی درونی را بازیکنانی مثل قایدی، امیری، قلی زاده و... دارند که در این منطقه از فوتبال آسیا خیلی کم است و به همین دلیل هم تیمهای اروپایی به سراغ بازیکنان ما میآیند. از نظر هوش و چابکی بازیکنان ایران کاملا از عراق جلوتر هستند.
وی ادامه داد: تیم ملی ایران از یک نظر دیگر هم از عراق جلوتر است و آن شخصیت و وزن تیمی است. بازیکنان ما شهرت بازی در اروپا را دارند شاید حالا یکی دو رسانه در عراق بنویسند که از بازیکنان تیم ایران نترسید و ... اما واقعیت این است بازیکن عراقی که میخواهد مقابل سردار آزمون و طارمی بازی کند یا بازیکنی که میخواهد به سمت دروازه بیرانوند شوت بزند میداند کار سختی دارد. شخصیت تیمی ایران بسیار بالاست این شخصیت و وزن تیمی را در 20-30 سال اخیر کم نظیر بوده است. شاید در پاره ای از زمان علی دایی بوده، یا بعد علی کریمی آمده و مهدوی کیا و... اما در هیچ مقطعی این همه بازیکن شاغل در اروپا نداشتهایم. قطعا بازیکنی که میخواهد مقابل این بازیکنان لژیونر قرار بگیرد شرایط متفاوتی خواهد داشت. بیرانوند پنالتی رونالدو را مهار کرده است و شوت زدن به سمت دروازه او با شوت زدن به سمت یک دروازهبان آماتور متفاوت است.
چراغپور تصریح کرد: چابکی، خلاقیت دو ویژگی مثبت و خوب تیم ملی کشورمان است و از سویی دیگر خط دفاعی تیم ملی ما مرتکب اشتباه ویرانگر و کشنده نمیشود. آمار خط دفاعی ایران از نظر اشتباه ویرانگر فوق العاده عالی است. آخرین گل به خودی که مدافع ما زده چه زمانی بوده ؟ یادتان میآید؟ به نظرم تیم ملی از نظر نداشتن اشتباهات کشنده و ویرانگر در سطح 5 تیم اول جهان است اما مدافع ترکیه به محض اینکه زیر فشار حملات ایتالیا قرار میگیرد گل به خودی میزند.
این کارشناس فوتبال کشورمان با اشاره به اینکه باید خیلی زود به عراق گل بزنیم عنوان کرد: با توجه به ویژگیهای مثبتی که در تیم ملی ایران وجود دارد باید این برتری را خیلی زود به رخ حریف بکشیم و زمانی که آنها محتاط بازی میکنند گل اول را به عراق بزنیم اما اگر نتوانستیم زود به عراق گل بزنیم چه باید بکنیم؟ در این صورت باید وقتی که سطح پتانسیل تیم پایین می آید با توجه به نیمکت فوق العادهای که داریم خیلی زود این پتانسیل را به سطح 85-90 ابتدای مسابقه برگردانیم و مثلا وقتی جهانبخش خسته شد و بنزینش تمام شد سریع بازیکن جدید را به میدان بیاوریم. شکست دادن عراق اصلا دور از دسترس نیست.