به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان، علی مالمیر افزود: برای ثبت آثار معنوی و ناملموس استان همدان نشستی در سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با حضور معاون میراث فرهنگی کشور و مسئول ثبت آثار برگزار شد که در این نشست 6 پرونده ارسالی استان همدان با ارایه دلایل کارشناسی و دفاع خوب کارشناسان استان همدان مطرح شد و هر 6 اثر در فهرست آثار ملی جای گرفت.
وی ادامه داد: این آثار شامل پخت آش بادمجان شهرستان نهاوند، آش سماق شهرستان تویسرکان ، آش ورکواز شهرستان نهاوند، آش خیار شهرستان نهاوند ، بافت قالی بافی مهربان در شهرستان کبودرآهنگ و گره چینی در شهر همدان است.
وی در خصوص ثبت ملی آش سماق تویسرکان توضیح داد: شهرستان تویسرکان که پایتخت طلای سبز لقب گرفته، مهد تولید گردوی استان همدان است و سالانه چندین تن گردو و مغز آن را تولید و علاوه بر تامین مصارف استان به سایر استانها صادر می کند از این رو مردم تویسرکان از گردو در پخت بسیاری از غذاهای محلی استفاده می کنند.
مالمیر اضافه کرد: آش سماق از جمله غذاهای محلی است که تویسرکانی ها آن را با گردو تهیه می کنند و این غذای محلی که با مواد اولیه شامل بلغور، عدس ریز، لوبیا قرمز، پیاز، سیر، سماق، چغندر، گردوی خردشده، روغن مایع، شکر، نمک و زردچوبه تهیه می شود با تلاش مسئولان همدان ثبت ملی شد.
به گزارش ایرنا به اعتقاد کارشناسان میراث فرهنگی ناملموس در حقیقت عاملی مهم و درعین حال شکننده، در حفظ تنوع فرهنگی در مواجهه با تندباد هجوم فرهنگ های بیگانه است، اهمیت میراث فرهنگی ناملموس تنها در مظاهر فرهنگی و سنتی آن نیست بلکه در واقع اهمیت آن در دانش سنتی و مهارت های قدیمی است که از نسلی به نسل بعد منتقل می شود.
هنر قالی‌ بافی همدان،‌ هنر منبت چوب همدان و هنر سفالگری لالجین از جمله مهمترین آثار معنوی ثبت شده استان همدان هستند.
1181/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.