به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، اسدالله ربانی مهر معاون ورزش و جوانان استان همدان ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: از جمله موضوعاتی که در همه جوامع مورد توجه قرار دارند سازمانهای مردم هستند که دولتها میتوانند از وجود آنها استفاده بسیاری کنند.
وی افزود: دولتها میتوانند از سازمانهای مردم نهاد در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی استفاده کرده و با کمک آنها برنامههای خود را در جامعه پیاده کنند چرا که هرچه فعالیتها مردمی و خودجوش باشد اثرگذارتر است.
معاون ورزش و جوانان همدان بیان کرد: سازمانهای مردم نهاد میتوانند در بخشهای مختلف جامعه مانند اجتماعی، کارآفرینی، گردشگری، محیط زیست و غیره فعالیت کرده و برنامههای متنوعی را ارائه دهند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر تعدادی از سازمانهای مردم نهاد همدان در عرصه مذهبی وفرهنگی فعال هستند که اقدام به برگزاری دورههای آموزشی سبک زندگی اسلامی و ارائه خدمات فرهنگی در عرصه ایثار و شهادت کردهاند که قابل تقدیر است.
ربانی ابراز کرد: در سال گذشته 56کارگاه آسیبهای اجتماعی از سوی معاونت جوانان اداره کل ورزش و جوانان و با همکاری سازمانهای مردم نهاد مرتبط با این حوزه برگزار شده است که نشان میدهد اتفاقات خوبی در حوزه فعالیت سمن ها در حال انجام است.
وی با اشاره به فعالیت سمنها در بخش بهداشت محیط و جمعآوری زباله اظهار داشت: استان همدان جزو پنج استان برتر کشور در بخش سمنهاست که توانسته ظرفیتهای خوبی را در این بخش ایجاد کند.
معاون ورزش و جوانان همدان تصریح کرد: عدم آشنایی مردم با سازمانهای مردم نهاد از مشکلات ما در این عرصه است که دستگاهها اجرائی مرتبط و رسانهها باید نسبت به معرفی سمن هابه جامعه اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 80 سمن در سطح استان فعال هستند، تصریح کرد: 18 سمن به طور تخصصی در حوزه جوانان فعالیت میکنند که در سال گذشته اداره کل ورزش و جوانان با همکاری آنها موفق به برگزاری 196 برنامه در این حوزه شد.
ربانی با تشریح برنامههای معاونت ورزش و جوانان در سال گذشته از تشکیل دبیرخانه تشکلهای مردم نهاد همدان خبر داد و گفت: راه اندازی سامانه صدور مجوز برای سمنها از دیگر اقدامات ما در این عرصه بوده که سبب ثبت نام 83 گروه جدید برای فعالیت در حوزه جوانان شده است.
وی بیان کرد: در حوزه ارزیابی و ثبت مجوز متقاضیان ایجاد سازمانهای مردم نهاد در جایگاه چهارم کشور قرار داریم و در تلاش هستیم تا تعداد سمنهای خود را در سال جدید به 100 سمن افزایش دهیم.
معاون ورزش و جوانان تصریح کرد: علاوه بر برگزاری چند طرح کشوری و ملی در سال96 برای سازمانهای مردم نهاد در حال تدوین برنامههای هفته جوان با مشارکت سمنها هستیم.
سیدحسن قشمی کارشناس سازمانهای مردم نهاد دفتر امور اجتماعی استانداری همدان نیز در این نشست با اشاره به اینکه در استان همدان 347 سمن مجوزدار فعالند، اظهار داشت: مجوز فعالیت سازمانهای مردم نهاد از طرف 5 نهاد استانداری و به تبع آن فرمانداریها، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهزیستی و ناجا صادر میشود.
وی افزود: بیش از 50درصد از سمنهای استان در مرکز استان فعال بوده و مابقی در شهرستانها با رویکردها و برنامههای مختلف فعالیت میکنند که عملکرد آنها قابل ارزیابی است.
کارشناس سازمانهای مردم نهاد دفتر امور اجتماعی استانداری همدان با تشریح وظایف سمنها در جامعه بیان کرد: با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و شوراها سلسله جلساتی برای آنهابرگزار و قوانین که فصل الخطاب هستند یادآوری شدهاند چرا که سمنها نهادی غیر دولتی، غیر سیاسی و غیر انتفاعی اند.
وی گفت: سازمانهای مردمنهاد نمیتوانند مانند احزاب در فعالیتهای سیاسی مداخله کنند و یا از جریان و فرد خاصی حمایت کنند چرا که انجام چنین کاری توسط آنها خلاف قانون است اما میتوانند با تاثیرگذاری بر تصمیم تصمیم گیران و برجسته سازی برخی امور، منافع مردم را دنبال کنند.
قشمی عنوان کرد: ما در حال حاضر با دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها رو به رو هستیم که به دلیل اهمیت و تاثیرگذاری آنها بر سازمانهای مردم نهاد نمیشود نسبت به آن بیتفاوت بود.
وی گفت: از بعد ملی نگاه دولتها به سمنها و عدم برخورد امنیتی با آنها مهم است چرا که دولتها نباید سمنها را به چشم رقیب خود نگاه کرده و در پی حذف آنها باشند و به جای آن از سازمانهای مردم نهاد برای افزایش و تقویت اعتماد در جامعه و مردم استفاده کند.
کارشناس سازمانهای مردمنهاد دفتر امور اجتماعی استانداریهمدان ابراز کرد: در شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز افرادی باید روی کار بیایند که سیاستهای تمرکز زدائی را دنبال کرده تا از این راه با فعال کردن سمنها وارد عرصه اجتماع شوند.
وی با تاکید بر اینکه سازمانهای مردم نهاد و شوراها دو عامل مهم هستند تا افرادی وارد عرصه اجرائی شوند که فهم و نگاه مدنی به سمنها دارند و میتوانند با واگذاری برنامهها به سمنها زمینه مشارکت بیشتر مردم در جامعه را فراهم آورند.
عضو هیئت نظارت بر سمنهای استانداری همدان نیز از فعالیت 285 سمن فعال در استان خبر داد و اظهار داشت: جلسات هیئت نظارت بر عملکرد سمنها را با حضور استاندار، مدیرکل امور اجتماعی، معاون سیاسی امنیتی، کارشناس امور سمنها، نمایندگان آنها و رئیس شورای اسلامی شهر برگزار شده و مباحثی مانند نحوه عملکرد سمنها و شرایط صدور گواهی فعالیت برای آنها بررسی میشود.
وی بیان کرد: در حال حاضر استان همدان با ارائه طرح ابتکاری اقدام به راه اندازی 18 اتاق اندیشهورز کرده است که به دلیل کم نظیر بودن این کار استانهای دیگر اقدام به الگوبرداری از این روش کردهاند.
فاطمه شیرانی گفت: گروههای اندیشه ورز سمنهای استان در بخشهای بهداشت و سلامت، فرهنگی اجتماعی ، ادبی هنری، توان بخشی و خیریه، آسیبهای اجتماعی ، اعتیاد، محیط زیست، گردشگری و غیره فعال هستند.
وی از جمله برنامههای سمن های فعال استان را تشکیل کمیته مدیریت شهری برشمرد و بیان کرد: سمن ها بدون ورود به عرصه سیاسی میتوانند با ارائه برنامه هیا مختلف سبب حضور حداکثری مردم در انتخابات شده وبا خارج برخی اقشار از حالت انفعال نسبت به رویدادهای جامعه، گامی بزرگی در تحول اجتماع بردارند.
عضو هیئت نظارت بر سمنهای استانداری همدان: در انتخابات آینده شورای اسلامی شهر و روستا باید افرادی انتخاب شوند که بیش از گذشته به فعالیتهای فرهنگی اجتماعی بها داده و به درستی برای نیازهای جوانان، زنان و کودکان برنامهریزی کنند.
وی توجه به نشاط اجتماعی و مطالبات مردم را از مهمترین نیازهای کنونی جامعه دانست و اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ما همزمان رشد و پیشرفت را تجربه کردیم اما روند توسعه آهسته بود به گونهای که اگرچه ما در عرصههای مختلف با رشد کمی رو به رو هستیم اما در حوزه فرهنگ سازی برنامههای خوبی را اجرا نکردیم.
شیرانی گفت: توسعه مدنی یعنی مردم در سرنوشت خود دخیل شده و برای پیشرفت جامعه تلاش کنند که این کار نیز نیازمند فرهنگ سازی در تمامی اقشار و طبقات جامعه است .
وی عنوان کرد: احزاب، سمنها و اتحادیهها میتوانند تبدیل به ابزاری برای بالابردن آگاهی مردم ومشارکت بیشتر آنها در اجتماع شده و با این کار مانع از سکون و رکود در کشور شوند.
عضو هیئت نظارت بر سمنهای استانداری همدان با تاکید براینکه مردم ما مطالبهگری بلد نیستند، ابراز کرد: مردم ما یا درخواست نمیکنند یا درخواستشان را با اعمال مناسب نشان نمیدهند بنابراین اگر آنها فن مطالبه گری را بیاموزند به نتیجه بهتری در جامعه میرسند.
وی بیان کرد:نباید در انتخابات به سمنها نگاه ابزاری شود چرا که فعالیت سیاسی برای سمنها ممنوع بوده و آنها تنها میتوانند نسبت به آگاه سازی مردم در این عرصه اقدام کنند.
شیرانی اظهار داشت: در حال حاضر مهمترین اولویت کشور ایجاد اعتماد در سطح جامعه و افزایش اعتماد افراد نسبت به یکدیگر است چرا که اعتماد ازمهمترین سرمایههای اجتماعی کشور به شمار میآید.
وی درباره ایجاد مجلس مشورتی سمنها نیز ابراز کرد: این طرح از ابداعات استان همدان در کشور بوده که پس از انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در تابستان امسال در استان همدان اجرائی میشود.
عضو هیئت نظارت بر سمنهای استانداری همدان تصریح کرد:این مجلس با هدف آگاهی بخشی، اعتماد زائی و مشارکت جوئی سمنها در استان راهاندازی شده تا آنها با اطلاع صحیح از نقاط قوت وضعف استان با مشارکت در برنامهها سبب پیشرفت جامعه شوند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد استان همدان در نهادها و مراکزی مانند شهرداریها، محیط زیست، کارگروههای تخصصی استانداری، علوم پزشکی و شورای اسلامی شهر استفاده می شود.
انتهای پیام/