استاندار هرمزگان روز جمعه در حاشیه افتتاح طرح های عمرانی شهرستان قشم به خبرنگاران گفت: برخی بر اساس یک خبر جعلی و خلاف واقع، برای افکار عمومی دغدغه ایجاد می کنند.
فریدون همتی افزود: با اوج گرفتن شایعات درباره تخریب غار نمکدان فرماندار قشم به همراه مدیران کل مربوطه در استان هرمزگان و دستگاه قضا از منطقه بازدید کردند که نتیجه آن برای مردم اطلاع رسانی شد.
وی ادامه داد: مقرر شده بود در صورت آسیب رساندن طرحهای پرورش میگو به غار نمکی، از انجام آن جلوگیری شود که در بازدید میدانی این امر محرز نشد.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: هم غار نمکدان و ژئوپارک و هم رونق اقتصاد دریا محور برای دولت تدبیر و امید اهمیت دارد که هر مساله ای باید در جایگاه خود مورد بررسی قرار بگیرد.
وی افزود: چهارچوب اصولی و استانداردهایی که هر حوزه برای حریم خود دارد باید رعایت شود و با هر دستگاهی که از این امر تخطی کند، برخورد و از انجام ادامه کار جلوگیری می شود.
همتی ادامه داد: مردم باید بدانند که مزارع میگو در چارچوب اصولی خود از حمایت کامل برخوردارند.
وی اذعان کرد: تبلیغات منفی که بر اساس منافع و یا ناآگاهی شکل می گیرد و از طریق فضای مجازی برای افکار عمومی در کشور ایجاد نگرانی و دغدغه میکند، راه به جایی نمی برد.
استاندار هرمزگان افزود: این طرح ها طبق اصول خود به پیش می رود و گزارش آن خدمت رییس جمهوری محترم ارائه شده است و مسائلی که مد نظر دکتر روحانی قرار دارد نیز به طور کامل رعایت میشود.
وی ادامه داد: برای رشد اقتصادی، تحول و توسعه اقتصادی باید به همه موضوعات نظر داشت که این امر در دولت تدبیر و امید مورد توجه قرار دارد.

گفتنی است در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر تخریب حریم ژئوسایت گنبد نمکی قشم برای ایجاد مزرعه پرورش میگو منتشر شد که این مساله بازتاب‌های بسیاری داشت.

به دنبال این حواشی، فرماندار قشم به همراه دادستان این شهرستان و به اتفاق رییس برنامه‌ریزی استانداری و مدیر کل محیط زیست و میراث فرهنگی و گردشگری، مدیرکل جهادکشاورزی هرمزگان و معاونان عمرانی و فرهنگی منطقه آزاد قشم از مزرعه‌های پرورش میگو در نزدیکی ژئوسایت نمکدان قشم بازدید کردند.

در نتیجه این بازید مشخص شد که سایت 492 هکتاری پرورش میگو خارج از حریم ژئوسایت نمکدان قرار داد. همچنین درباره قسمتی از سایت 300 هکتاری پرورش میگو شائبه هایی وجود دارد که ساخت مزرعه در قسمت های بدون مناقشه این سایت نیز ادامه دارد.

گنبد نمکی به ارتفاع حدود ۲۸۰ متر با قطر قاعده ای حدود هفت کیلومتر است؛ این مخروط نمکی به دلیل پدیده دیا پیریسم سر برآورده است.

در این گنبد هفت غار نمکی وجود دارد که یکی از آنها طولانی ترین غار دنیاست و نمک های داخل غار حدود ۵۷۰ میلیون سال عمر دارند.

همچنین وجود چشمه‌های نمک و سفیدپوش کردن دره‌ها و زمین های اطراف این گنبد چشم اندازی زیبا به منطقه داده است.

قلمرو ژئوپارک قشم ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع شامل جزیره‌های قشم و هنگام و ۵۰۰ متر مرز حاشیه دریایی این جزایر و خلیج دیرستان است.

این ژئوپارک دارای ۲۵ سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، دره ستاره ها، دره تندیس ها، دره شور و غار نمکدان است و مجاورت آن با جنگل های حرا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین المللی، ذخیرگاه زیست کره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزش ها و جذابیت های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.

ژئوپارک قشم تنوع عظیمی از چشم اندازهای زمین شناسی در کنار تنوع سایت های مختلف را ارائه می کند و علاوه بر این، تنوع اکولوژیکی، باستان شناسی و فرهنگی خاصی دارد.

این ژئوپارک به دلیل موقعیت راهبردی آن در خلیج فارس و به عنوان نمونه منطقه ای که در میان ژئوپارک های منطقه ی آسیای شرقی و ژئوپارک های اروپایی قرار گرفته، از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در جنوب استان هرمزگان قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.