دکتر جواد نظری روز دوشنبه در آیین تقدیر از سفیران سلامت فعال استان مرکزی، افزود: کم تحرکی، تغذیه ناسالم و روش نادرست زندگی از مهمترین عوامل ابتلای مردم به اضافه وزن و چاقی است.
وی ادامه داد: مطالعات بیانگر آن است که 30 درصد مردم استان مرکزی فشار خون بالا دارند که این رقم از متوسط کشوری آن سه درصد بیشتر است.
معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطر نشان کرد: آمار ابتلا به بیماری دیابت و چربی خون در این استان با متوسط کشوری آن برابری می کند و مصرف سیگار و مواد دخانی نیز در این استان از متوسط کشوری پایین تر است که این مهم به دلیل فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از مضرات این ماده دخانی است.
دکتر نظری گفت: بر اساس آمار از هر 10 ایرانی پنج نفر اضافه وزن دارند که این رقم در بین دانش آموزان 10 درصد است.
وی ادامه داد: 27 درصد ایرانی ها (حدود یک سوم مردم کشور) از بیماری چربی خون رنج می برند که این رقم از متوسط جهانی آن بالاتر است.
معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: 89 درصد ایرانیان روزانه از نمک اضافه مصرف می کنند که این مهم از مهمترین عوامل ایجاد فشار خون و ابتلا به سایر بیماری های مزمن و غیرواگیر نظیر نارسایی های قلبی و عروقی است.
دکتر نظری خاطر نشان کرد: 53 درصد مردم جهان به بیماری های غیر واگیر مبتلا هستند که این آمار در کشور ایران حدود 76 درصد است و ارزیابی این آمار بیانگر آن که در ایران این شاخص 50 درصد بیشتر از متوسط جهانی آن است.
وی افزود: تغذیه سالم، ورزش مداوم و تحرک و پیاده روی به صورت مدام در پنج روز هفته از مهمترین عوامل کاهش بیماری های غیر واگیردار در کشور و استان عنوان شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با انجام برنامه های پیشگیرانه و برنامه های بهداشتی طول عمر ایرانیان افزایش یافته است که افزایش 10 سال دیگر به طول عمر مردم کشور با اصلاح روش زندگی و ایجاد تحرک افزایش از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی است.
دکتر نظری،مصرف غذای سالم، تغییر سبک زندگی و ایجاد تحرک در کشور را از مهمتری عوامل کاهش بیماری های غیر واگیر در کشور دانست و گفت: نهادینه کردن فرهنگ زندگی سالم و ایجاد تحرک از مهمترین وظایف سفیران سلامت در خانواده و جامعه است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این آیین گفت: بر اساس سند تحول آموزش و پرورش، دانش آموزان باید بر اساس6 مقوله آموزش ببینند که ساحت تندرستی و بدنی یکی از این برنامه ها است.
مهدی دمنه افزود: بر مبنای این سند تلاش می شود که مدرسه را از یک محیط آموزشی به کانونی برای تعلیم و تربیت تبدیل شود.
وی ادامه داد:100 در صد دانش آموزان استان مرکزی پارسال تحت پوشش آهن یاری، مکمل ویتامین دی و طرح تحول دهان دندان قرار گرفتند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی بیان کرد: 21 هزار سفیر سلامت تحت پوشش آموزش و پرورش قرار دارند که 14 هزار نفر آنان با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و بقیه با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی خمین و ساوه است.
در پایان این نشست به صورت نمادین از تعدادی از سفیران سلامت دانش اموزی استان مرکزی تقدیر شد.
227 هزار دانش آموز در 2269 مرکز آموزشی در استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی**انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.