به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا یونسی روز شنبه در چهارمین جلسه کارگروه تخصصی بانوان و خانواده مازندران گفت: بیماری هایی همچون سرطان، بیماری های قلبی، دیابت و غیره در استان پیشتاز است و در عین حال سن ورود به این بیماری ها نیز کاهش یافته است.
وی افزود: در تدوین و تهیه برنامه نظام جامع سلامت استان مازندران باید به این بیماری هاو نحوه کاهش آنها توجه شود.
معاون استاندارمازندران گسترش آموزش در طبقات مختلف سنی، حوزه های مختلف جغرافیایی و طبقات مختلف شغلی بویژه از طریق رسانه ها را الزامی برشمرد و تاکید کرد: باید این اندیشه را به تمام مشاغل و حرفه ها نیز انتقال دهیم باید در هر شغل ملاحظاتی صورت گیرد که به بیماری آن شغل مبتلا نشوند و این نیز باید در برنامه دیده شود.
یونسی افزود: بحث تغذیه نیز مهم است ،آسیب های ناشی از تغذیه که تهدیدکننده جسم است و نیز تبلیغات برخی اقلام که در مراکز رسمی، تابلوهای شهری و صدا و سیمای استان تبلیغ می شود آسیب زاست و مقررشده اجازه ندهیم مواد غذایی مضر تبلیغ شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در این جلسه برگزاری مستمر کارگاه های آموزشی زنان بویژه در روستاها و ایستگاه های سلامت در شهرها را اقداماتی انجام شده در مسیر آموزش خانواده ها و زنان و آن را نیازمند تمدید و استمرار بیشتری عنوان کرد.
مریم جمشیدی افزود: آمادگی مادر باعث بهبود فرهنگ تغذیه خانواده می شود.
**80 درصد مرگ و میرها در مازندران براثر بیماری های غیرواگیر
توضیح تدوین برنامه جامع سلامت 5 ساله مازندران از جمله دستورات جلسه نشست امروز کارگروه تخصصی بانوان بود که در این نشست معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مازندران گفت: مهم‌ ترین مسئله‌ ای که با آن درگیر هستیم بیماری های غیرواگیر است که 80 درصد مرگ و میرها را در بر می گیرد و به همین منظور برنامه جامع سلامت تدوین می ‌شود تا برنامه های هر دستگاه اجرایی در حوزه سلامت، امنیت غذایی و بهداشت و درمان مشخص شود و تمامی فعالیت های آنان مورد ارزیابی قرار گیرد.
دکتر فرهنگ بابامحمودی افزود: ارتقا شاخص های فرهنگ اجتماعی بانوان و خانواده یکی از اصلی ترین استراتژی های اصلاح شاخص سلامت جامعه است و روند افزایشی برخی از بیماری ها از شاخص سلامت توجه هرچه بیشتر تدوین برنامه جامع سلامت 5 ساله و همکاری دستگاه های اجرایی را ضروری می سازد.
وی گفت: با توجه به اینکه میزان مصرف مواد غذایی در مردم مازندران نسبت به سایر استان ها بیشتر است که در کنار کم تحرکی موجب اضافه وزن وچاقی بویژه در زنان شده است.
وی ادامه داد: نرخ شیوع دیابت، مرگ و میر ناشی از بیماری های قلب و عروق، سرطان و شیوع بیماری های فشار خون در استان مازندران از میانگین کشوری بالاتر است.
بنابر امارهای ارائه شده حدود 75 درصد جمعیت مازندران از کم تحرکی رنج می برند و تنها 25 درصد از جمعیت 3 میلیون و 250 هزار نفری استان ورزش می کنند.
همچنین حدود 50 درصد از جمعیت این استان اضافه وزن دارند که بیشتراین مساله نیز ناشی از مصرف نادرست مواد غذایی و نداشتن تحرک است.
براساس آمار استان مازندران در چاقی و اضافه وزن رتبه اول، دیابت ( قند خون) رتبه چهارم و سرطان و بیماری قلبی رتبه پنجم را در کشور داراست.
خبرنگار: فاطمه رحمتی**انتشاردهنده:محسن حسن نیا
3009/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.