حسین نگهدار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برآورد خسارت به وزارت جهاد کشاورزی و هیات دولت ارسال شده است و منتظر مصوبه دولت برای تخصیص اعتبار تسهیلات بانکی کم بهره و بلاعوض به خسارت دیدگان هستیم.
وی با اعلام اینکه بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی شناسایی شده اند و آمادگی برای ثبت مشخصات خسارت دیدگان در سامانه جامع امداد و نجات دولت (سجاد) وجود دارد، گفت: همه مسئولان مازندران بویژه استاندار در تلاش هستند تا پرداخت هر چه سریع تر غرامت کشاورزان سیلزده محقق شود.
نگهدار بیشترین خسارت سیل اخیر به بخشهای زراعی ، باغی ، دامی ، آبزی پروری ، منابع طبیعی و تاسیسات و ساختمانهای کشاورزی را مربوط به شهرستان های گلوگاه و بهشهر دانست و افزود که اندکی هم مربوط به شهرستان نکا است.
وی ادامه داد: سیل به تاسیسات زیربنایی بخش کشاورزی شامل سردهنهها ، پلهای بین مزارع ، کانالهای آب زراعی و جاده دسترسی بین مزارع ، سامانه نوین آبیاری و ایستگاه پمپاژ خسارت وارد کرد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی مازندران گفت : بارش شدید باران و وقوع سیلاب سبب شد تا چهار هزارو ۸۰۳ هکتار زمین کشاورزی و ۲۷۶ هکتار باغ خسارت وارد شود.
نگهدار به تلف شدن یکهزار و ۵۰ قطعه طیور ، ۲۰ راس دام سنگین ، ۲۷۵ راس دام سبک و ۷ هزار قطعه ماهی و ۷۳۰ کلنی زنبور عسل در این شهرستانهای گلوگاه و بهشهر اشاره کرد و ادامه داد: خسارت و غرامت به بهره برداران بخش کشاورزی مشمول بیمه از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت خواهد شد.
بارندگی شدید یازدهم آبان ماه که شرق استان را فراگرفته بود و طی چند ساعت بیش از ۱۴۰ میلی متر باران در شهرستان گلوگاه در شرقی ترین نقطه مازندران بارید، سبب جاری شدن سیلاب و خسارت به زیرساخت ها ، اراضی کشاورزی و آبگرفتگی تعدادی خانه در مناطق روستایی و شهری شد.
طبق اعلام رسمی دراین سیلاب سه واحد تخریب شد، ۳۰ واحد خسارت بالای ۵۰ درصد دیده است و ۶۰ میلیارد ریال هم به راهها و ابنیه فنی این منطقه خسارت وارد کرد.