به گزارش خبرنگار ایرنا ، فاسم شهابی روز یکشنبه در کنفرانس خبری تشریح خسارت های سیل و سیلاب اخیر افزود که حدود 80 میلیارد ریال از این مبلغ فقط خسارتی است که به صورت مستقیم به شبکه توزیع برق استان وارد شده است.
وی توضیح داد : در بسیاری از مناطق سیل زده رانش زمین و سیلاب سبب شده تا به طور کلی نیازمند تغییر مسیر خطوط شبکه توزیع باشیم و بعضی از خطوط توزیع استان هم دیگر وجود ندارد و در حال حاضر برای رفع مشکل مردم مجبور شدیم سیم های توزیع را از طریق آویختن به درختان و عناصر طبیعی نگه داریم که صد در صد ناایمن است ولی در کوتاه مدت چاره ای نداریم .
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران گفت : در مجموع 2 سیلاب نوروزی در مجموع 780 روستای استان را بی برق کرد ولی اکنون تمامی روستا ها به صورت استاندارد و یا غیر استاندارد برقدار شدند.
مازندران طی یک ماه گذشته در دو مرحله یکی از تاریخ 27 اسفند سال 97 تا دوم فروردین سال 98 و دیگر طی روزهای 12 و 13 فروردین شاهد بارندگی های شدید و جاری شدن سیل و سیلاب بود که بر اساس برآوردهای اولیه بیش از 15 هزار میلیارد ریال خسارت ایجاد کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با اعلام این که بلافاصله پس از وقوع سیل و سیلاب نیروهای این مجموعه وارد عمل شدند ف توضیح داد : در مجموع ۸۵ اکیپ با ۳۶۵ نیرو در سیل اخیر وارد عمل شدند و تا برقراری کامل برق حتی در دورافتاده ترین روستاها پای کار بودند.
وی افزود : یکی از اقداماتی که در سیل اخیر انجام دادیم ، انجام همزمان اقدامات پیشگیرانه بود که از جمله آن قطع کردن برق در مناطقی مانند شهرستان سیمرغ و سوادکوه بود تا امنیت سیلزدگان و نیروهای امدادی تامین شود و شاهد حوادث برق گرفتگی نباشیم .
شهابی بر ضرورت اطلاع رسانی به مردم در چنین مواقعی از سوی رسانه ها تاکید کرد و گفت : قطع کردن برق در حوادث طبیعی و غیر طبیعی از جمله اقدامات اولیه برای جلوگیری از گسترش خسارت و تلفات است ضمن این که برای بازگردندان شرایط به حالت عادی هم چنین اقداماتی انجام می شود.
وی حوزه جغرافیایی خسارت سیل و سیلاب در مازندران را گسترده توصیف کرد و توضیح داد : تنها در روز نخست سیل بر اثر رانش زمین ، ریزش کوه ، افتادن درختان بر روی شبکه ، شکسته شدن تیرهای برق و عوامل دیگر برق بیش از ۷۱۳ روستای استان قطع شده بود.
این مسئول گفت : با وجود تلاش های گسترده و تمرکز نیروها بر انجام بهینه و سریع کارها ، برق بسیاری از روستاها در همان ساعات اول وصیل شد ولی برق ۱۲۱ روستا دیگر قطع باقی ماند برای این که در برخی جاها به دلیل تخریب راههای دسترسی همکاران ما نتوانستند وارد منطقه شوند.
وی افزود : در مجموع تا روز هفتم سیل ، برق همه روستاها بجز یک روستا وصل شد در حالی که ما با شکسته شدن بیش از ۵۰۰ اصله تیر برق مواجه بودیم ضمن این که سیم های بخشی از شبکه به خاطر شکستن درخت و افتادن روی آنها پاره شده بود و بخشی از خطوط هم به طور کلی ناپدید شدند.
** دغدغه مالی برای بازگشت به شرایط ایمن
مدیرعامل شرکت توزیع برق مانزدران با بیان اینکه این شرکت اکنون منتظر بازگشت شرایط عادی به مناطق بالا دستی برای احداث خطوط جدید است ، گفت : در این مسیر نه تنها همکاری دستگاههای همچون منابع طبیعی لازم است ، بلکه به دلیل تغییر مسیر خطوط ، همکاری مردم را نیز می طلبد.
وی بزرگ ترین مشکل پیش روی خطوط جدید را مخالفت احتمالی مردم با عبور شبکه جدید برق از زمین ها و مراتعشان عنوان کرد و افزود : شرکت برق چاره ای جز این کار نداشته و باید همه در این مسیر همکاری کنند.
** فرسودگی ، پاشنه آشیل برق مازندران در برابر حوادث
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مازندران همچنین گفت که در حال حاضر بیش از 25 درصد از شبکه توزیع برق مازندران فرسوده است که نیازمند بازسازی و نوسازی است تا در صورت بروز حوادث سبب چند برابر شدن خسارات نشود.
وی افزود : با این که استاندارد کارکرد شبکه توزیع حدود 20 سال است ، ولی در استان مازندران با این شرایط آب و هوایی بعضی از خطوط توزیع بیش از 40 سال عمر دارد.
شهابی ایمن سازی و نوسازی شبکه توزیع مازندران را نیازمند نگاه ملی و حمایت قاطع استانی دانست و گفت : پرداخت بموقع بدهی های مشترکین یکی از راههای بازسازی شبکه توزیع است.
به گفته او در سیل اخیر شبکه توزیع برق مازندران هیچ کمبودی از لحاظ امکانات نداشته است و علاوه بر این شرکت های تولید قطعات شبکه توزیع نیز درهای انبارهای خود را به روی شرکت برق گشودند.
** طلب 86 میلیارد تومانی از مشترکان
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران گفت : این شرکت در حال حاضر میزان 86 میلیارد تومان از مشترکین خود مطالبه دارد که تمامی آن مربوط به سال 97 است.
وی با بیان اینکه شرکت توزیع برق نهادی خصوصی است ، افزود: پرداخت بموقع بدهی های مشترکین نه تنها در ترمیم خسارات سیل ، بلکه در ایمن سازی شبکه توزیع نیز نقش مهمی دارد.
شهابی با بیان اینکه بدهکاری 60 میلیارد تومانی شرکت توزیع برق مازندران به پیمانکاران و فرا رسیدن پر مصرف فصل تابستان ، گفت : از آنجایی که خطوط توزیع مصرفی و هزینه بردار هستند ، پرداخت به موقع بدهی مشترکین می تواند در تقویت شرکحت توزیع برای جلوگیری از قطعی و خاموشی موثر باشد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران همچنین عنوان کرد که 10 درصد از بدهکاران برقی استان مشترکان بد حساب بوده و 60 درصد از مشترکین نیز به صورت مستمر قبوض خود را پرداخت می کنند.
استان مازندران دارای سه میلیون و 300 هزار نفر جمعیت است که در مجموع حدود 2 میلیون مشترک برق در مازندران زیر پوشش شرکت های دوگانه فعال در استان هستند.
7335/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.