احداث کمربندی شهر تنکابن اگر چه در گذشته نه چندان دور به یک آرزو برای شهروندان تبدیل شده بود اما امروز به مسیری نا ایمن و پرخطر برای مردم اعم از ساکنان این منطقه، مسافران و گردشگران تبدیل شده است.
این مسیر 12 کیلومتری که خیلی شتابزده در سال 86 به منظور رفع معضل ترافیک و نیز تسهیل درعبور و مرور خودروها احداث شد با اشکالات متعددی از جمله عدم روشنایی مناسب ، نداشتن زیر گذر و دیواره حفاظتی ، رمپ های ورودی و خروجی و پل های هوایی جهت عبور عابران همراه بود و مسئولان مربوطه در طول این مدت تلاش های زیادی در جهت رفع این مشکلات نمودند اما با وجود رفع برخی از این کمبودها هنوز این محور از ایمنی لازم برخوردار نیست.
در طول سال تصادف های زیادی در کمربندی تنکابن اتفاق می دهد ولی این اتفاقات در تابستان و تعطیلات نوروز به دلیل حجم بالای تردد خودروها در محور های غرب استان ، بیشتر می شود که از آن جمله می توان به کشته شدن چهار نفر و مجروح شدن پنج نفر از هموطنان عزیز در حادثه رانندگی این محور اشاره کرد.
با وقوع این حوادث مرگبار ، مسئولان استانی کمربندی تنکابن را یکی از خطرناک ترین محور های مواصلاتی برون شهری در مازندران معرفی کردند و خواستار ایمن سازی هر چه سریعتر این مسیر پرتردد شدند.
فرمانداری شهرستان تنکابن نیز بلافاصله با پایان یافتن تعطیلات نوروزی گذشته در نخستین جلسه شورای ترافیک شهرستان به بررسی مشکلات این محور پرداخت و مقرر شده بود تا هشت بریدگی این محور مسدود و به جای آن سه دوربرگردان مناسب و استاندارد احداث گردد.
همچنین در آن جلسه بر ایجاد آرام ساز ، نصب دوربین کنترل سرعت و علائم هشدار دهنده تاکید شده و اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای با هماهنگی پلیس راهور شهرستان مسئولیت ایمن سازی این محور را بر عهده گرفته بودند ، اما با گذشت 11 ماه از سال شهروندان تنها تعریض حاشیه محور کمربندی در نقاط مورد نظر جهت ایجاد دوربرگردان را شاهد هستند و اتفاق خاص دیگری در این محور نیفتاد.
** کمربندی یا پیست اتومبیلرانی
یکی از شهروندان تنکابنی با ابراز نگرانی از وقوع حوادث ناگوار رانندگی در کمربندی این شهر گفت : این وضعیت اسفبار ارتباط مستقیمی با عملکرد مسئولان ذیربط و نیز نوع رفتار رانندگان در حین رانندگی در این مسیر دارد که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
علی عاشوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : هشت بریدگی این محور تبدیل به هشت نقطه حادثه خیز شده و رانندگان برای دور زدن در این مسیر به دلیل حجم زیاد خودروهای عبوری و سرعت زیاد آنها با خطرات زیادی مواجه هستند.
وی اظهار داشت : سرعت گیرهای این محور فاقد رنگ آمیزی هستند و همین مساله باعث شده تا بسیاری از رانندگان در هنگام شب یا بارندگی به دلیل ترمز های ناگهانی با مشکل مواجه شوند.
عاشوری وجود گاردریل های فلزی در کمربندی را عاملی برای تشدید خسارت به رانندگان خودروهای منحرف شده دراین مسیر دانست و افزود : نصب دوربین های کنترل سرعت و تابلوهای هشدار دهنده می تواند در کاهش تصادف این مسیر موثر باشد اما تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
به گفته این شهروند ، شب ها نیز برخی جوانان در نبود ماموران راهور با کورس گذاشتن خودروهای خود در کمربندی ، این محور را به پیست اتومبیلرانی تبدیل می کنند و خطرات زیادی را برای خود و خودروهای عبوری ایجاد می نمایند.
وی یادآور شد : با آغاز تعطیلات نوروز 98 و عدم ایمن سازی این مسیر تکرار حوادث ناگوار دور از ذهن نخواهد بود.
کارشناسان امور حمل و نقل ایجاد شانه خاکی استاندارد متناسب با نوع راه ، امکان بازیابی و کنترل وسیله نقلیه از طریق ایجاد شیروانی های مناسب ، حذف موانع موجود در حاشیه راه ها ، ایجاد حفاظ ها و جان پناه های مناسب به تناسب نیاز و محدود نمودن حرکات پر خطر کاربران راه از طریق مجموعه اقدامات مهندسی نظیر حذف یا مسدود سازی دسترسی های نا ایمن در حریم راه را از جمله راهکارهای اساسی کاهش تصادفات وسائل نقلیه در این منطقه می دانند.
آنان بر این باورند که کاهش تداخل های ترافیکی و ترافیک به هم بافته ، جداسازی مسیرهای رفت و برگشت ، آرامسازی صحیح ترافیک در نواحی مسکونی ، نصب سیستم های هوشمند نظارتی ارائه اطلاعات لازم و بموقع به کاربران راه و یکپارچگی و اعمال تدریجی تغییرات در اجرای راه و تطابق مشخصات راه با نوع و عملکرد راه را از دیگر عوامل بازدارنده تصادفات عنوان کرد.
** ضرورت ارتقاء فرهنگ رانندگی در کشور
یک مسافر ساکن اراک که در حاشیه کمربندی تنکابن توقف کرده بود در باره مشکلات این محور به خبرنگار ایرنا گفت : امسال برای دومین بار است که به این منطقه سفر می کنم و شرایط این محور مواصلاتی با توجه به تردد زیاد خودروها مناسب نیست و از ابتدا تا انتهای کمربندی خطر در کمین است و باید خیلی احتیاط کرد.
هوشنگ همرنگ با انتقاد از نبود دوربین های ترافیکی بازدارنده در این محور افزود : بسیاری از خودروها با سرعت بسیار بالایی از این مسیر عبور می کنند و برای دیگر خودروها نیز مشکلاتی را به وجود می آورند که باید تدابیری در این زمینه اندیشیده شود.
وی اظهار داشت: سرعت گیرهای این مسیر نیز از کارایی لازم برخوردار نیستند و بسیاری از خودروها با سرعت زیاد از روی آن عبور می کنند که می تواند خطرآفرین باشد.
به گفته این مسافر، دور زدن در این محور نیز بسیار سخت و خطرناک است و کوچکترین بی احتیاطی می تواند حادثه ای مرگبار را به همراه داشته باشد.
وی ارتقاء فرهنگ رانندگی را در کشور ضروری دانست و یادآور شد : اگر فرهنگ رانندگی بالا باشد حتی بدون وجود دوربین های ترافیکی و علایم هشداردهنده نیز می توان رانندگی با ایمن و بدون حوادث را شاهد بود.
** عدم صدور ابلاغ استانی برای احداث دوربرگردان
سرانجام پس از گذشت 11 ماه ، ایمن نبودن محور کمربندی بار دیگر در جلسه ستاد تسهیلات سفر مطرح شد که رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای در پاسخ به این موضوع ، عدم ابلاغ استانی را از مهم ترین موانع احداث دوربرگردان استاندارد در محور کمربندی اعلام کرد.
تورج فتحی افزود : متاسفانه برای انتخاب پیمانکار این پروژه سه بار مناقصه استانی برگزار شد که با عدم استقبال پیمانکاران مواجه گردید و هم اکنون این مساله از دست بنده خارج است.
وی اظهار داشت : برای احداث هر دوربرگردان حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار نیاز است که با توجه به بالا رفتن قیمت مصالح افزایش این رقم دور از ذهن نیست.
به گفته وی، اجرای دوربرگردان کار سختی نیست اما روند اداری آن بسیار پیچیده است که امیدواریم تدبیری برای این موضوع اندیشیده شود.
وی یادآور شد : تصادفات منجر به فوتی که در تعطیلات نوروز اتفاق افتاد ناشی از سرعت زیاد و عدم کنترل وسیله نقلیه بود و هیچ ربطی به ساختار فیزیکی این محور نداشت.
**احداث دوربرگردان با ترک تشریفات
فرماندار شهرستان تنکابن نیز با انتقاد از اجرایی نشدن دوربرگردان های محور کمربندی گفت : بریدگی های این محور از نقاط حادثه خیز هستند و می بایست تاکنون نسبت به ایجاد دوربرگردان ها اقدام می شد چرا که این موضوع با جان مردم در ارتباط است.
سید امیر حسینی جو افزود : دوربرگردان یک سازه بسیار پیچیده ای نیست که حتما برای احداث آن نیاز به پیمانکاران متخصص باشد بنابراین در صورت توافق می توان از طریق ترک تشریفات در این زمینه اقدام نمود.
وی تکرار حوادث نوروز 97 را غیر قابل قبول دانست و اظهار داشت : امیدواریم در آستانه تعطیلات نوروز 98 حداقل یک دوربرگران استاندارد در کمربندی ایجاد شود تا شاهد کاهش حوادث در این محور باشیم.
مازندران بیش از 10 هزار کیلومتر جاده دارد که حجم بالای حضور مسافران در این استان و وضعیت ترافیک قفل شده در این جاده ها ، نشان می دهد که این میزان راه پاسخگو نمی باشد .
شهرستان 166 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران قرار دارد.
/1602/7513/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.